Om By & Havn

Organisation

By & Havns bestyrelse, direktion og chefgruppe

By & Havn udvikler nye områder i København og driver Københavns havn

Ambitionen er at skabe sunde, bæredygtige og sammenhængende bykvarterer af høj kvalitet med plads til fællesskaber, det gode liv i byen og en levende havn i samspil med københavnerne. By & Havns aktiviteter finansierer offentlig infrastruktur, der gør det lettere og mere bæredygtigt at være københavner.

By & Havn er med til at sikre, at det er attraktivt at bo og arbejde i København.

By & Havn er et udviklings- og driftsselskab, der leverer lang­sigtet og helhedsorienteret byudvikling og tager ansvar for at skabe sammenhængende og velfungerende bykvarterer, bl.a. Ørestad og Nordhavn.

Indtægter fra By & Havns aktiviteter går til fælles goder som f.eks. at betale større infrastrukturprojekter i København – herunder metroen samt byrum, kajstrækninger, brygger, parker og initiativer i de nye bykvarterer.

By & Havn er ejet i fællesskab af Københavns Kommune (95 procent) og Staten (5 procent) og drives på et forretningsmæssigt grundlag. Dette ejerskab giver By & Havn et langsigtet perspektiv og betyder, at By & Havn sikrer, at byen ikke udvikles fra grund til grund, men til fremtiden – bykvarter for bykvarter.

By & Havn har ansvar for udvikling af bykvartererne, etablering af veje og kanaler, parkeringshuse, byrum og grønne områder.

By & Havn sælger byggegrunde til forskellige investorer samt til alment boligbyggeri, og går aktivt ind i bylivsinitiativer hele vejen fra den første planlægning til beboerne er flyttet ind og bykvartererne lever.

By & Havn har ansvar for Københavns havn. Havnen består af en erhvervshavn med container- og krydstogtterminal, som drives af Copenhagen Malmö Port AB samt en levende rekreativ havn med bademuligheder, lystbåde, turbåde og andre rekreative aktiviteter.

Parkering

Parkering i byområderne

ERHVERV

Investér i København.
Salg og udlejning

Bæredygtig byudvikling og byliv

Sådan arbejder By & Havn

Nyheder fra By & Havn

Invitation: Hvordan skaber vi en god havnekultur?

20. september 2019

What shall we do with the drunken sailor, og hvad skal vi gøre ved badegæster, der hopper i vandet ved...

Topdanmark Ejendom bygger igen boliger i Ørestad Syd

17. september 2019

By & Havn har solgt boligjord til Topdanmark Ejendom centralt i Ørestad Syd. I alt er der tale om ca....

Badesæsonen slutter i dag: københavnerne har været badehunde trods sløjt sommervejr

15. september 2019

Selvom sommervejret i 2019 har varieret, er københavnerne lystigt sprunget i Københavns Havn. Knap 235.000 badegæster har benyttet havnebadene i...

Nyt bæredygtigt kvarter skal bevare unikt miljø

2. september 2019

Stejlepladsen i Sydhavnen bliver Københavns nye bæredygtige kvarter med udsigt til Fiskerhavnen og med naturområdet Sydhavnstippen lige i baghaven. Genbrugsmaterialer,...

By & Havn vinder pris for udbud og salgsproces af UN17 Village i Ørestad

30. august 2019

Torsdag aften blev Estate Media Priserne for ottende gang uddelt på Ejendomsdagene på Marienlyst Strandhotel i Helsingør.  Priserne bliver uddelt...

Nyt fra bestyrelsen – 28. august 2019

28. august 2019

By & Havns bestyrelse har på sit møde den 28. august 2019 bl.a. drøftet: By & Havns halvårsrapport for 2019,...