Om By & Havn

Organisation

By & Havns bestyrelse, direktion og chefgruppe

By & Havn er med til at sikre, at hovedstaden udvikles bære­dygtigt, og at det er attraktivt at bo og arbejde i København.

By & Havn er et udviklings- og driftsselskab, der leverer lang­sigtet og helhedsorienteret byudvikling og tager ansvar for at skabe sammenhængende og velfungerende bykvarterer, bl.a. Ørestad og Nordhavn.

Indtægter fra By & Havns aktiviteter går til fælles goder som f.eks. at betale større infrastrukturprojekter i København – herunder metroen samt byrum, kajstrækninger, brygger, parker og initiativer i de nye bykvarterer.

By & Havn er ejet i fællesskab af Københavns Kommune (95 procent) og Staten (5 procent) og drives på et forretningsmæssigt grundlag. Dette ejerskab giver By & Havn et langsigtet perspektiv og betyder, at By & Havn sikrer, at byen ikke udvikles fra grund til grund, men til fremtiden – bykvarter for bykvarter.

By & Havn har ansvar for udvikling af bykvartererne, etablering af veje og kanaler, parkeringshuse, byrum og grønne områder.

By & Havn sælger byggegrunde til forskellige investorer samt til alment boligbyggeri, og går aktivt ind i bylivsinitiativer hele vejen fra den første planlægning til beboerne er flyttet ind og bykvartererne lever.

By & Havn har ansvar for Københavns havn. Havnen består af en erhvervshavn med container- og krydstogtterminal, som drives af Copenhagen Malmö Port AB, samt en levende rekreativ havn med bademuligheder, lystbåde, turbåde og andre rekreative aktiviteter.

Parkering

Parkering i byområderne

ERHVERV

Investér i København.
Salg og udlejning

Bæredygtig byudvikling og byliv

Sådan arbejder By & Havn

Nyheder fra By & Havn

Åben projektkonkurrence om P-hus i Nordhavn udskrevet

13. juni 2019

Åben projektkonkurrence om P-hus i Nordhavn udskrevet By & Havn har udskrevet en åben projektkonkurrence om at udarbejde et forslag…

Mød By & Havn på Folkemødet

13. juni 2019

Mød By & Havn på Folkemødet Bæredygtig byudvikling, Løvens hule og fakta vs. fake news i udviklingen af København. Det…

Informationsmøde om Kronløbsøen

7. juni 2019

Informationsmøde om Kronløbsøen Onsdag den 19. juni kl. 17.30 holder Projektselskabet Kronløbsøen og entreprenørvirksomheden NCC åbent informationsmøde om den kommende…

Kom indenfor til havneseminar

7. juni 2019

Kom indenfor til havneseminar By & Havn inviterer indenfor til fyraftensarrangement om udviklingen af Københavns blå byrum torsdag den 20….

Flere grønne, midlertidige mødesteder på vej i Ørestad Syd

29. maj 2019

Flere grønne, midlertidige mødesteder på vej i Ørestad Syd I Ørestad Syd vil By & Havn omdanne tomme byggegrunde til…

Ny badekampagne: brug de ni badesteder i Københavns Havn – for din sikkerheds skyld

28. maj 2019

Ny badekampagne: brug de ni badesteder i Københavns Havn – for din sikkerheds skyld Københavns Kommune og By & Havn…