Velkommen til København Havn

Københavns Havn er på Instagram

Vi elsker livet ved havnen💙⚓️. Vi giver inspiration til aktiviteter og fortæller om havnens brug og udvikling. 🚣🏼‍♀️🏊🏼 Tag dine 📷 med #voreshavn!!!

Gæstesejlere i Københavns Havn

Kajak, SUP og robåde

Brug havnen!

Havneaktiviteterne

Partnerskab med WWF Verdensnaturfonden

50 fiskebørnehaver skal skabe mere liv i Københavns Havn

Københavns havn er byens blå byrum, der tiltrækker tusindvis af mennesker året rundt.

Der bliver badet, fisket, sejlet og solbadet, og en lang række events og kulturelle aktiviteter har fundet deres plads ved havnen.

Samtidig sikrer havnen forsyninger af varer til regionens industri og forbrugere, og hundredvis af krydstogtskibe bringer hvert år turister fra hele verden til hovedstaden.

I Københavns havn kan man bade, sejle i kajak og robådefiske, sejle i sejlbåd og motorbåde eller stå på Stand Up Paddle og nyde de rekreative områder langs kanalerne.

Havnebusserne og de nye broer har gjort havnens mange tilbud endnu mere tilgængelige for byens beboere og turister. Når man opholder sig i og langs havnen, er det vigtigt at passe på sig selv og andre samt at overholde reglerne i havnen. Du kan finde information om havnens regler samt det gældende Havnereglement her.

Spørgsmål og svar om havnen

By & Havns rolle i havnen

By & Havn står for havnedriften i Københavns Havn. Selskabets over 40 driftsarbejdere står for vedligeholdelsen af det 42 km lange bolværk og sørger for, at havnen er pæn, ren og funktionsdygtig, så alle kan få glæde af havnen.

Den kommercielle havnedrift varetages af By & Havns 50 pct. ejede datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), der også varetager de kommercielle havnedriftsaktiviteter i Malmø.

Vejrstation Stigbordene (UDE AF FUNKTION)

VEJRSTATIONEN FUNGERER DESVÆRRE IKKE LIGE NU PÅ GRUND AF EN TEKNISK FEJL. VI FORVENTER, AT VEJRSTATIONEN FUNGERER IGEN MEDIO AUGUST. 

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 27. Nov. 21:09

Nyeste vejr- og vanddata er ikke tilgængelig
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
995 mbar 95%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
Vindstyrke - m/s - kn
Vindstød 10,5 m/s
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen
Normal vandstand Difference
Temperatur
2,2 C 35,6 F
Højeste
Laveste
Vandtemperatur
7,4 C 44,6 F
Højeste
Laveste
Strømhastighed
1,12 m/s 2,18 kn
Højeste - m/s - kn
Laveste - m/s - kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Nordgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

Regler og muligheder i havnen

I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.

Havnereglementet (til venstre nedenfor) er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.

I den forkortede version (til højre nedenfor) kan du læse en overordnet gennemgang af havnereglementet med de vigtigste regler og muligheder, du skal kende, hvis du bruger havnen til at bade, sejle, ro eller fiske.

Hent havnestrategien som PDF fil

Renhold af havnen

Vores driftsafdeling sejler næsten dagligt ud i skraldeskibet for at indsamle skrald og tang, der ligger i overfladen i havnen og kanalerne. 

Mængden af affald afhænger meget af vind- og strømretning, samt af hvilke og hvor mange arrangementer der er langs havnen - særligt om sommeren (engangskrus mv). Kraftig vind betyder, at der blæser mere affald i vandet.

Hvert forår renser vi kanalerne op for cykler, vejafmærkning, pengeskabe, kørestole og meget andet. Det bliver til ca. 90 tons opsamlet affald om året. 

Nyheder fra Københavns havn

Fang havnens største torsk på lørdag

28. oktober 2021

Er du Københavns skrappeste torskefisker? Det finder du ud af på lørdag den 30. oktober, når den helt nye Fiskeklub...

Søspejderne indtager Nordhavn

28. oktober 2021

Det Danske Spejderkorps (DDS) har længe haft ønske om at igangsætte spejderaktiviteter i Nordhavn især for børn og unge. Nu...

By & Havn nedsætter uafhængig Borgersamling om Lynetteholm

25. oktober 2021

By & Havn har valgt et rådgiverhold i demokrati og borgerinddragelse til at udforme og facilitere en uafhængig borgersamling om...

Undersøgelser ved Lynetteholm finder gammel ammunition på bunden af Københavns Havn

14. oktober 2021

Søværnets Dykkertjeneste har i dag uskadeliggjort en dybvandsbombe på havbunden mellem Refshaleøen og Nordhavn, hvor Københavns nye halvø, Lynetteholm skal...

Kom med i en arkitekturhistorisk tidsmaskine til Kulturnatten

13. oktober 2021

Kom med i en arkitekturhistorisk tidsmaskine til Kulturnatten By & Havn inviterer igen københavnerne inden for i hovedkontoret på Nordre...

Københavnerne inviteres nu med i udviklingen af byens nye naturpark

23. september 2021

Københavns Kommune og By & Havn inviterer til fælles naturparkdag med dialog og idéudvikling søndag d. 3. oktober. Københavnerne skal...