Velkommen til Københavns Havn

Københavns Havn er på Instagram

Vi elsker livet ved havnen💙⚓️. Vi giver inspiration til aktiviteter og fortæller om havnens brug og udvikling. 🚣🏼‍♀️🏊🏼 Tag dine 📷 med #voreshavn

Den nye zoneplan skaber balance i havnen

250 input til havnereglementet fra københavnerne

badning, fiskeri, sejlads, SUP, kajak...

App til alle os der elsker havnen

Anlæg af Lynetteholm

Skal du sejle i den nordlige del af havnen? Så vær opmærksom på Lynetteholms anlægsarbejde

For en sikkerheds skyld

By & Havn har udviklet ny standard for redningsmateriel i Københavns Havn

Brug havnen!

Havneaktiviteterne

Københavns havn er byens blå byrum, der tiltrækker tusindvis af mennesker året rundt.

Der bliver badet, fisket, sejlet og solbadet, og en lang række events og kulturelle aktiviteter har fundet deres plads ved havnen.

Samtidig sikrer havnen forsyninger af varer til regionens industri og forbrugere, og hundredvis af krydstogtskibe bringer hvert år turister fra hele verden til hovedstaden.

I Københavns havn kan man bade, sejle i kajak og robådefiske, sejle i sejlbåd og motorbåde eller stå på Stand Up Paddle og nyde de rekreative områder langs kanalerne.

Havnebusserne og de nye broer har gjort havnens mange tilbud endnu mere tilgængelige for byens beboere og turister. Når man opholder sig i og langs havnen, er det vigtigt at passe på sig selv og andre samt at overholde reglerne i havnen. Du kan finde information om havnens regler samt det gældende Havnereglement her.

Særligt om fritidssejlads i havnens nordlige del

Der skal benyttes en særlig rute for at komme mellem hovedløbet og Nordhavn, da Lynetteløbet er lukket fra den 23. oktober 2023 på grund af Lynetteholms anlægsarbejde. Det betyder, at al erhvervs- og fritidssejlads fremover skal deles om Kronløbet ved ind- og udsejling af Københavns Havn.

På Lynetteholms hjemmeside under ’Sikkerhed for Sejlere’ finder du en oversigt over de nye tiltag, der sker i Kronløbet og i Lynetteløbet samt placeringen af Lynetteholms nye arbejdsområder til søs mellem Refshaleøen og Nordhavn. Alle arbejdsområder vil blive afmærket med gule krydsbøjer.

Hilsen fra Københavns Politi

Se videoen, hvor Københavns Politi forklarer, hvad du skal huske, når du sejler i havnen. 

Spørgsmål og svar om havnen

Slusen i Sydhavn

Slusen i Sydhavn betjenes på faste tidspunkter adskillige gange i døgnet af et frivilligt sluselaug. Slusen kan dog kun bruges af skibe under 10,8 meter bredde og 53 meter længde. Broerne syd for Slusen sætter en yderligere begrænsning på 3 meter i højden. Se slusens åbningstider og kontaktinformation her.

By & Havns rolle i havnen

By & Havn står for havnedriften i Københavns Havn. Selskabets over 40 driftsarbejdere står for vedligeholdelsen af det 42 km lange bolværk og sørger for, at havnen er pæn, ren og funktionsdygtig, så alle kan få glæde af havnen.

Den kommercielle havnedrift varetages af By & Havns 50 pct. ejede datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), der også varetager de kommercielle havnedriftsaktiviteter i Malmø.

Vejrstation Stigbordene

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

OBS! Hold altid øje med de faktiske forhold i havnen. Betragt data fra vejrstationen som vejledende.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 13. Jul. 20:27

Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
1009 mbar %
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
148°
Vindstyrke 4.1 m/s 9,91 kn
Vindstød 10,3 m/s
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen
Normal vandstand Difference
Temperatur
15,0 C 59 F
Højeste 15,7° 60,3°
Laveste 13,7° 56,7°
Vandtemperatur
20,0 C 68 F
Højeste 20,2° 68.3°
Laveste 20,0° 67.9°
Strømhastighed
2,00 m/s 3.9kn
Højeste 2,00 m/s 3,89 kn
Laveste 0,00 m/s 0,01 kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Nordgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

Regler og muligheder i havnen

I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.

Havnereglementet er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.

Vær opmærksom på, at i forbindelse med lukningen af Lynetteløbet har Trafikstyrelsen udstedt en dispensation fra Københavns Havns Havnereglements § 21, nr. 1 og 3,  som gør, at By & Havn har kompetence til at fastsætte lokale regler for fritidsfartøjers sejlads gennem Kronløbet efter forhandling med Søfartsstyrelsen, herunder ved hjælp af afmærkning, trafiksignaler og skilte. Læs mere om fritidssejlads i den nordlige del af havnen på Lynetteholms hjemmeside.

Hent havnestrategien som PDF fil

Renhold af havnen

Vores driftsafdeling sejler næsten dagligt ud i skraldeskibet for at indsamle skrald og tang, der ligger i overfladen i havnen og kanalerne. 

Mængden af affald afhænger meget af vind- og strømretning, samt af hvilke og hvor mange arrangementer der er langs havnen - særligt om sommeren (engangskrus mv). Kraftig vind betyder, at der blæser mere affald i vandet.

Hvert forår renser vi kanalerne op for cykler, vejafmærkning, pengeskabe, kørestole og meget andet. Det bliver til ca. 90 tons opsamlet affald om året. 

Nyheder fra Københavns havn

Ny informationskampagne:Det er ikke en fest at falde i havnen

21. juni 2024

Ny informationskampagne: Det er ikke en fest at falde i havnen Det er sommer, og når solen skinner, summer København...

Kanalen ved Langelinie lukkes på mandag og tirsdag kl. 7 – 17

18. juni 2024

OBS! Entreprenøren har fundet en anden løsning, så Pramrenden IKKE lukkes mandag og tirsdag. Nedenstående nyhedsbrev er således ikke gældende...

Med ny zoneplan for Københavns Havn vil By & Havn skabe en mere levende og sikker havn for alle

12. juni 2024

Havnen skal være levende og sikker for alle. Samtidig er den en port til at forsyne hovedstaden med gods og...

Velbesøgt havneseminar bød på alt fra zoneplaner til brandbiler og redningsøvelser

12. juni 2024

I går afholdt By & Havn havneseminar og havnemesse på Nordre Tolbod med godt 200 deltagere. Præsentationen af den nye...

Ny video vejleder havnens fritidssejlere i at sejle sikkert igennem Kronløbet

6. juni 2024

2024 bliver første sommersæson, hvor al sejlads ind og ud af havnen skal ske via Kronløbet. I den forbindelse har...

Nyt og moderne Havnehus på vej i København

4. juni 2024

Nyt og moderne Havnehus på vej i København I forbindelse med byggeriet af Københavns nye containerterminal i Ydre Nordhavn, påbegyndes...