Velkommen til København Havn

Københavns Havn er på Instagram

Vi elsker livet ved havnen💙⚓️. Vi giver inspiration til aktiviteter og fortæller om havnens brug og udvikling. 🚣🏼‍♀️🏊🏼 Tag dine 📷 med #voreshavn!!!

Gæstesejlere i Københavns Havn

Kajak, SUP og robåde

Anlæg af Lynetteholm

Anlægsarbejdet er i fuld gang. Hent folder om din sikkerhed til søs nær Lynetteholms arbejdsområder

Brug havnen!

Havneaktiviteterne

Københavns havn er byens blå byrum, der tiltrækker tusindvis af mennesker året rundt.

Der bliver badet, fisket, sejlet og solbadet, og en lang række events og kulturelle aktiviteter har fundet deres plads ved havnen.

Samtidig sikrer havnen forsyninger af varer til regionens industri og forbrugere, og hundredvis af krydstogtskibe bringer hvert år turister fra hele verden til hovedstaden.

I Københavns havn kan man bade, sejle i kajak og robådefiske, sejle i sejlbåd og motorbåde eller stå på Stand Up Paddle og nyde de rekreative områder langs kanalerne.

Havnebusserne og de nye broer har gjort havnens mange tilbud endnu mere tilgængelige for byens beboere og turister. Når man opholder sig i og langs havnen, er det vigtigt at passe på sig selv og andre samt at overholde reglerne i havnen. Du kan finde information om havnens regler samt det gældende Havnereglement her.

Hilsen fra Københavns Politi

Se videoen, hvor Københavns Politi forklarer, hvad du skal huske, når du sejler i havnen. 

Spørgsmål og svar om havnen

Slusen i Sydhavn

Slusen i Sydhavn betjenes på faste tidspunkter adskillige gange i døgnet af et frivilligt sluselaug. Slusen kan dog kun bruges af skibe under 10,8 meter bredde og 53 meter længde. Broerne syd for Slusen sætter en yderligere begrænsning på 3 meter i højden. Se slusens åbningstider og kontaktinformation her.

By & Havns rolle i havnen

By & Havn står for havnedriften i Københavns Havn. Selskabets over 40 driftsarbejdere står for vedligeholdelsen af det 42 km lange bolværk og sørger for, at havnen er pæn, ren og funktionsdygtig, så alle kan få glæde af havnen.

Den kommercielle havnedrift varetages af By & Havns 50 pct. ejede datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), der også varetager de kommercielle havnedriftsaktiviteter i Malmø.

Vejrstation Stigbordene

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

OBS! Hold altid øje med de faktiske forhold i havnen. Betragt data fra vejrstationen som vejledende.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 27. Jan. 01:31

Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
1027 mbar 79%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
328°
Vindstyrke 11,8 m/s 22,94 kn
Vindstød 16 m/s
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen
Normal vandstand Difference
Temperatur
0,9 C 32 F
Højeste 4,1° 39,4°
Laveste 0,9° 33,6°
Vandtemperatur
3,3 C 37,4 F
Højeste 3,4° 38.1°
Laveste 3,2° 37.7°
Strømhastighed
1,48 m/s 2,87 kn
Højeste 2,00 m/s 3,89 kn
Laveste 0,07 m/s 0,13 kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Nordgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

Regler og muligheder i havnen

I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.

Havnereglementet (til venstre nedenfor) er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.

I den forkortede version (til højre nedenfor) kan du læse en overordnet gennemgang af havnereglementet med de vigtigste regler og muligheder, du skal kende, hvis du bruger havnen til at bade, sejle, ro eller fiske.

Hent havnestrategien som PDF fil

Renhold af havnen

Vores driftsafdeling sejler næsten dagligt ud i skraldeskibet for at indsamle skrald og tang, der ligger i overfladen i havnen og kanalerne. 

Mængden af affald afhænger meget af vind- og strømretning, samt af hvilke og hvor mange arrangementer der er langs havnen - særligt om sommeren (engangskrus mv). Kraftig vind betyder, at der blæser mere affald i vandet.

Hvert forår renser vi kanalerne op for cykler, vejafmærkning, pengeskabe, kørestole og meget andet. Det bliver til ca. 90 tons opsamlet affald om året. 

Nyheder fra Københavns havn

Ny guide kortlægger naturen i Københavns Havn

26. januar 2023

WWF Verdensnaturfonden og By & Havn lancerer i dag “Københavns Havn – en naturbeskrivelse af livet i havnen”. En gratis...

Københavns Havn mere populær end nogensinde

20. januar 2023

Københavns Havn er allerede verdenskendt for sit rene badevand og sit rekreative liv langs kajerne – både om sommeren og...

Matadorerne: Da Københavns Havn blev centrum for international handel og søfart

20. januar 2023

Matadorerne: Da Københavns Havn blev centrum for international handel og søfart Følger du med i DR-serien ‘Matadorerne’ om fejden mellem...

Informationsmøde om anlægsarbejdet på Enghave Brygge Syd

20. januar 2023

Onsdag den 1. februar inviterer vi til informationsmøde omkring udviklingen er Enghave Brygge Syd, hvor infrastruktur og forsyninger etableres i...

Nabomøde på Langelinie mandag den 12. december

1. december 2022

Mandag den 12. december fra kl. 15.00 – 16.00 inviterer By & Havn sammen med Hercules Fundering til nabomøde på...

Langeliniekaj: Status på det store renoveringsarbejde

23. november 2022

På den historiske Langelinie er første etape af det store renoveringsarbejde af Langeliniekaj kommet godt fra land, og i disse...