Velkommen til København Havn

Trafiklys og håndsprit – sådan bliver badesæsonen under Corona

Lyssignal ved havnebadene, ekstra bemanding og skærpede retningslinjer for badning. Det er blot nogle af de greb, der tages i brug denne sommer for at sikre gode badeforhold under Corona.

Gæstesejlere i Københavns Havn

Kajak, SUP og robåde

Brug havnen!

Havneaktiviteterne

Københavns havn er byens blå byrum, der tiltrækker tusindvis af mennesker året rundt.

Der bliver badet, fisket, sejlet og solbadet, og en lang række events og kulturelle aktiviteter har fundet deres plads ved havnen.

Samtidig sikrer havnen forsyninger af varer til regionens industri og forbrugere, og hundredvis af krydstogtskibe bringer hvert år turister fra hele verden til hovedstaden.

I Københavns havn kan man bade, sejle i kajak og robådefiske, sejle i sejlbåd og motorbåde eller stå på Stand Up Paddle og nyde de rekreative områder langs kanalerne.

Havnebusserne og de nye broer har gjort havnens mange tilbud endnu mere tilgængelige for byens beboere og turister. Når man opholder sig i og langs havnen, er det vigtigt at passe på sig selv og andre samt at overholde reglerne i havnen. Du kan finde information om havnens regler samt det gældende Havnereglement her.

Spørgsmål og svar om havnen

By & Havns rolle i havnen

By & Havn står for havnedriften i Københavns Havn. Selskabets over 40 driftsarbejdere står for vedligeholdelsen af det 42 km lange bolværk og sørger for, at havnen er pæn, ren og funktionsdygtig, så alle kan få glæde af havnen.

Den kommercielle havnedrift varetages af By & Havns 50 pct. ejede datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), der også varetager de kommercielle havnedriftsaktiviteter i Malmø.

Vejrstation Stigbordene

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 06. May. 07:56

Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
996 mbar 88%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
231°
Vindstyrke 3,8 m/s 7,33 kn
Vindstød 3,8 m/s 7,33 kn
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen Difference Normal vandstand
Temperatur
4,8 C 39,2 F
Højeste 7,2° 45,0°
Laveste 4,0° 39,2°
Vandtemperatur
9,5 C 48,2 F
Højeste 10,1° 50.2°
Laveste 9,4° 48.9°
Strømhastighed
2,28 m/s 4,44 kn
Højeste 2,53 m/s 4,92 kn
Laveste 1,04 m/s 2,03 kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Sydgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

Regler og muligheder i havnen

I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.

Havnereglementet (til venstre nedenfor) er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.

I den forkortede version (til højre nedenfor) kan du læse en overordnet gennemgang af havnereglementet med de vigtigste regler og muligheder, du skal kende, hvis du bruger havnen til at bade, sejle, ro eller fiske.

Hent havnestrategien som PDF fil

Renhold af havnen

Vores driftsafdeling sejler næsten dagligt ud i skraldeskibet for at indsamle skrald og tang, der ligger i overfladen i havnen og kanalerne. 

Mængden af affald afhænger meget af vind- og strømretning, samt af hvilke og hvor mange arrangementer der er langs havnen - særligt om sommeren (engangskrus mv). Kraftig vind betyder, at der blæser mere affald i vandet.

Hvert forår renser vi kanalerne op for cykler, vejafmærkning, pengeskabe, kørestole og meget andet. Det bliver til ca. 90 tons opsamlet affald om året. 

Nyheder fra Københavns havn

Ny høring om miljøforhold ved Lynetteholm

31. marts 2021

Myndighederne har bedt By og Havn udarbejde en ny supplerende miljøkonsekvensrapport, som nu sendes i 30 dages høring. Den nye...

Nye muligheder og regler for livet i Københavns Havn

24. marts 2021

Tag på SUP-board i hele havnen, fang fisk fra kajkanten året rundt men hold dukkerten til de 10 badesteder, hvis...

Invitation til havneseminar: Sammen om sikkerheden

18. marts 2021

Invitation til havneseminar: Sammen om sikkerheden Deltag i forårets digitale havneseminar om sikkerheden og sommersæsonen i Københavns Havn. Giv blandt...

Superlokal vejrstation skal gøre havnen mere sikker

24. februar 2021

Vandstand, vind og stærk strøm, der skifter flere gange i løbet af dagen, er en udfordring for småbåde og kajakker...

By & Havn indgår nye lejeaftaler i Fiskerhavnen

18. januar 2021

I et målrettet arbejde med at bevare det særegne og kulturhistoriske havnemiljø ved Fiskerhavnen i Københavns Sydhavn har By & Havn indgået nye 20-årige  lejekontrakter med havnens fiskerforening, sejlklubber...

Invitation: informationsmøder om miljøvurderingen af Lynetteholm

21. december 2020

Tirsdag den 5. januar 2021 inviterer By & Havn til tre digitale informationsmøder om miljøkonsekvensrapporten for Lynetteholm, som er i...