Velkommen til Københavns Havn

Københavns Havn er på Instagram

Vi elsker livet ved havnen💙⚓️. Vi giver inspiration til aktiviteter og fortæller om havnens brug og udvikling. 🚣🏼‍♀️🏊🏼 Tag dine 📷 med #voreshavn

Zoneplan på vej i Københavns Havn

250 input til havnereglementet fra københavnerne

badning, fiskeri, sejlads, SUP, kajak...

App til alle os der elsker havnen

Anlæg af Lynetteholm

Skal du sejle i den nordlige del af havnen? Så vær opmærksom på Lynetteholms anlægsarbejde

Brug havnen!

Havneaktiviteterne

Københavns havn er byens blå byrum, der tiltrækker tusindvis af mennesker året rundt.

Der bliver badet, fisket, sejlet og solbadet, og en lang række events og kulturelle aktiviteter har fundet deres plads ved havnen.

Samtidig sikrer havnen forsyninger af varer til regionens industri og forbrugere, og hundredvis af krydstogtskibe bringer hvert år turister fra hele verden til hovedstaden.

I Københavns havn kan man bade, sejle i kajak og robådefiske, sejle i sejlbåd og motorbåde eller stå på Stand Up Paddle og nyde de rekreative områder langs kanalerne.

Havnebusserne og de nye broer har gjort havnens mange tilbud endnu mere tilgængelige for byens beboere og turister. Når man opholder sig i og langs havnen, er det vigtigt at passe på sig selv og andre samt at overholde reglerne i havnen. Du kan finde information om havnens regler samt det gældende Havnereglement her.

Særligt om fritidssejlads i havnens nordlige del

Der skal benyttes en særlig rute for at komme mellem hovedløbet og Nordhavn, da Lynetteløbet er lukket fra den 23. oktober 2023 på grund af Lynetteholms anlægsarbejde. Det betyder, at al erhvervs- og fritidssejlads fremover skal deles om Kronløbet ved ind- og udsejling af Københavns Havn.

På Lynetteholms hjemmeside under ’Sikkerhed for Sejlere’ finder du en oversigt over de nye tiltag, der sker i Kronløbet og i Lynetteløbet samt placeringen af Lynetteholms nye arbejdsområder til søs mellem Refshaleøen og Nordhavn. Alle arbejdsområder vil blive afmærket med gule krydsbøjer.

Hilsen fra Københavns Politi

Se videoen, hvor Københavns Politi forklarer, hvad du skal huske, når du sejler i havnen. 

Spørgsmål og svar om havnen

Slusen i Sydhavn

Slusen i Sydhavn betjenes på faste tidspunkter adskillige gange i døgnet af et frivilligt sluselaug. Slusen kan dog kun bruges af skibe under 10,8 meter bredde og 53 meter længde. Broerne syd for Slusen sætter en yderligere begrænsning på 3 meter i højden. Se slusens åbningstider og kontaktinformation her.

By & Havns rolle i havnen

By & Havn står for havnedriften i Københavns Havn. Selskabets over 40 driftsarbejdere står for vedligeholdelsen af det 42 km lange bolværk og sørger for, at havnen er pæn, ren og funktionsdygtig, så alle kan få glæde af havnen.

Den kommercielle havnedrift varetages af By & Havns 50 pct. ejede datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), der også varetager de kommercielle havnedriftsaktiviteter i Malmø.

Vejrstation Stigbordene

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

OBS! Hold altid øje med de faktiske forhold i havnen. Betragt data fra vejrstationen som vejledende.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 23. Apr. 12:17

Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
1016 mbar 71%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
161°
Vindstyrke 3.0 m/s 6,03 kn
Vindstød 13,1 m/s
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen
Normal vandstand Difference
Temperatur
5,5 C 41 F
Højeste 8,5° 47,3°
Laveste -0,5° 31,1°
Vandtemperatur
7,8 C 44,6 F
Højeste 8,0° 46.4°
Laveste 7,5° 45.6°
Strømhastighed
0,23 m/s 0.3kn
Højeste 1,05 m/s 2,04 kn
Laveste 0,23 m/s 0,45 kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Sydgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

Regler og muligheder i havnen

I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.

Havnereglementet er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.

Vær opmærksom på, at i forbindelse med lukningen af Lynetteløbet har Trafikstyrelsen udstedt en dispensation fra Københavns Havns Havnereglements § 21, nr. 1 og 3,  som gør, at By & Havn har kompetence til at fastsætte lokale regler for fritidsfartøjers sejlads gennem Kronløbet efter forhandling med Søfartsstyrelsen, herunder ved hjælp af afmærkning, trafiksignaler og skilte. Læs mere om fritidssejlads i den nordlige del af havnen på Lynetteholms hjemmeside.

Hent havnestrategien som PDF fil

Renhold af havnen

Vores driftsafdeling sejler næsten dagligt ud i skraldeskibet for at indsamle skrald og tang, der ligger i overfladen i havnen og kanalerne. 

Mængden af affald afhænger meget af vind- og strømretning, samt af hvilke og hvor mange arrangementer der er langs havnen - særligt om sommeren (engangskrus mv). Kraftig vind betyder, at der blæser mere affald i vandet.

Hvert forår renser vi kanalerne op for cykler, vejafmærkning, pengeskabe, kørestole og meget andet. Det bliver til ca. 90 tons opsamlet affald om året. 

Nyheder fra Københavns havn

Havneseminaret udvider – plads til flere deltagere og ny lokation. Og godt 250 kommentarer til havnereglementet

23. april 2024

By & Havn afholder havneseminar den 11. juni kl. 16-19. Det er gratis at deltage, og da vi udsendte nyhedsbrev...

Vær med til at tænde lyset i Nordhavns nye fyrtårn og byg din egen lanterne

12. april 2024

Den 23. april fejrer vi, at det nye fyr på Sundmolen i Nordhavn er færdigt. Derfor inviterer vi søfarende og...

Mange flere ørreder i havnen

12. april 2024

Lystfiskerne kan glæde sig til på søndag, når den sydlige del af Københavns Havn bliver 1.500 kilo ørreder – svarende...

Kryds i kalenderen: Deltag i havneseminar 2024

9. april 2024

Årets havneseminar finder sted tirsdag den 11. juni kl. 16-19 i et konferencetelt på taget over forretningen Løgismose ved Nordre...

Invitation: Kom til nabomøde om landstrøm i Nordhavn

2. april 2024

Landstrøm er på vej til København og fra sæsonstarten i 2025 vil krydstogtsskibe, der lægger til kaj både ved Oceankaj...

Kronløbet: Tjek havnens nye navigationsregler ud, og bliv klar til sejlsæson 2024

26. marts 2024

Anlægget af Lynetteholm er i fuld gang i Københavns Havn, og stormflodssikringsprojektet har medført nye forhold for ind- og udsejlingen...