Velkommen til København Havn

Københavns Havn er på Instagram

Vi elsker livet ved havnen💙⚓️. Vi giver inspiration til aktiviteter og fortæller om havnens brug og udvikling. 🚣🏼‍♀️🏊🏼 Tag dine 📷 med #voreshavn!!!

Gæstesejlere i Københavns Havn

Kajak, SUP og robåde

Brug havnen!

Havneaktiviteterne

Partnerskab med WWF Verdensnaturfonden

50 fiskebørnehaver skal skabe mere liv i Københavns Havn

Københavns havn er byens blå byrum, der tiltrækker tusindvis af mennesker året rundt.

Der bliver badet, fisket, sejlet og solbadet, og en lang række events og kulturelle aktiviteter har fundet deres plads ved havnen.

Samtidig sikrer havnen forsyninger af varer til regionens industri og forbrugere, og hundredvis af krydstogtskibe bringer hvert år turister fra hele verden til hovedstaden.

I Københavns havn kan man bade, sejle i kajak og robådefiske, sejle i sejlbåd og motorbåde eller stå på Stand Up Paddle og nyde de rekreative områder langs kanalerne.

Havnebusserne og de nye broer har gjort havnens mange tilbud endnu mere tilgængelige for byens beboere og turister. Når man opholder sig i og langs havnen, er det vigtigt at passe på sig selv og andre samt at overholde reglerne i havnen. Du kan finde information om havnens regler samt det gældende Havnereglement her.

Spørgsmål og svar om havnen

By & Havns rolle i havnen

By & Havn står for havnedriften i Københavns Havn. Selskabets over 40 driftsarbejdere står for vedligeholdelsen af det 42 km lange bolværk og sørger for, at havnen er pæn, ren og funktionsdygtig, så alle kan få glæde af havnen.

Den kommercielle havnedrift varetages af By & Havns 50 pct. ejede datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), der også varetager de kommercielle havnedriftsaktiviteter i Malmø.

Vejrstation Stigbordene (UDE AF FUNKTION)

VEJRSTATIONEN FUNGERER DESVÆRRE IKKE LIGE NU PÅ GRUND AF EN TEKNISK FEJL. VI FORVENTER, AT VEJRSTATIONEN FUNGERER IGEN MEDIO AUGUST. 

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 23. Jun. 05:44

Nyeste vejr- og vanddata er ikke tilgængelig
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
1017 mbar 80%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
Vindstyrke - m/s - kn
Vindstød - m/s - kn
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen Difference Normal vandstand
Temperatur
18,4 C 64,4 F
Højeste
Laveste
Vandtemperatur
21,5 C 69,8 F
Højeste
Laveste
Strømhastighed
0,46 m/s 0,90 kn
Højeste - m/s - kn
Laveste - m/s - kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Sydgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

Regler og muligheder i havnen

I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.

Havnereglementet (til venstre nedenfor) er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.

I den forkortede version (til højre nedenfor) kan du læse en overordnet gennemgang af havnereglementet med de vigtigste regler og muligheder, du skal kende, hvis du bruger havnen til at bade, sejle, ro eller fiske.

Hent havnestrategien som PDF fil

Renhold af havnen

Vores driftsafdeling sejler næsten dagligt ud i skraldeskibet for at indsamle skrald og tang, der ligger i overfladen i havnen og kanalerne. 

Mængden af affald afhænger meget af vind- og strømretning, samt af hvilke og hvor mange arrangementer der er langs havnen - særligt om sommeren (engangskrus mv). Kraftig vind betyder, at der blæser mere affald i vandet.

Hvert forår renser vi kanalerne op for cykler, vejafmærkning, pengeskabe, kørestole og meget andet. Det bliver til ca. 90 tons opsamlet affald om året. 

Nyheder fra Københavns havn

København får ny containerterminal i 2023

8. juli 2021

By & Havn og Copenhagen Malmö Port (CMP) er enige om principperne for en ny containerterminal i Ydre Nordhavn. Placeringen...

Gode nyheder for landstrøm: Afgiftsfritagelse fortsætter

29. juni 2021

Erhvervsskibe, der benytter landstrøm i Danmark, har gennem de seneste seks år haft glæde af reducerede afgifter på landstrøm og...

By & Havn skal bygge Københavns landstrømsanlæg til krydstogtskibe

16. juni 2021

By & Havn bliver bygherre på byens største og første landstrømsanlæg til krydstogtskibe. Anlægget skal skrue ned for dieselosen fra...

50 fiskebørnehaver skal skabe mere liv i Københavns Havn

8. juni 2021

Verdens bedste storby at bade i, lystfiskeri fra kajkanten og et væld af rekreative muligheder. Havnemiljøet i København er blandt...

Copenhagen Harbour Parade fylder havnen med fest Grundlovsdag

4. juni 2021

Det bliver et festligt syn lørdag den 5. juni fra kl. 13, når en flotille af både og pramme sejler...

Folketinget har vedtaget lov om anlæg af Lynetteholm

4. juni 2021

Forslag til lov om anlæg af Lynetteholm (L 220) er i dag vedtaget af et bredt politisk flertal i Folketinget....