badning, fiskeri, sejlads, SUP, kajak...
App til alle os der elsker havnen
Anlæg af Lynetteholm
Skal du sejle i den nordlige del af havnen? Så vær opmærksom på Lynetteholms anlægsarbejde
For en sikkerheds skyld
By & Havn har udviklet ny standard for redningsmateriel i Københavns Havn
Københavns havn er byens blå byrum, der tiltrækker tusindvis af mennesker året rundt.
Der bliver badet, fisket, sejlet og solbadet, og en lang række events og kulturelle aktiviteter har fundet deres plads ved havnen.
Samtidig sikrer havnen forsyninger af varer til regionens industri og forbrugere, og hundredvis af krydstogtskibe bringer hvert år turister fra hele verden til hovedstaden.
I Københavns havn kan man bade, sejle i kajak og robåde, fiske, sejle i sejlbåd og motorbåde eller stå på Stand Up Paddle og nyde de rekreative områder langs kanalerne.
Havnebusserne og de nye broer har gjort havnens mange tilbud endnu mere tilgængelige for byens beboere og turister. Når man opholder sig i og langs havnen, er det vigtigt at passe på sig selv og andre samt at overholde reglerne i havnen. Du kan finde information om havnens regler samt det gældende Havnereglement her.
Særligt om fritidssejlads i havnens nordlige del
Der skal benyttes en særlig rute for at komme mellem hovedløbet og Nordhavn, da Lynetteløbet er lukket fra den 23. oktober 2023 på grund af Lynetteholms anlægsarbejde. Det betyder, at al erhvervs- og fritidssejlads fremover skal deles om Kronløbet ved ind- og udsejling af Københavns Havn.
På Lynetteholms hjemmeside under ’Sikkerhed for Sejlere’ finder du en oversigt over de nye tiltag, der sker i Kronløbet og i Lynetteløbet samt placeringen af Lynetteholms nye arbejdsområder til søs mellem Refshaleøen og Nordhavn. Alle arbejdsområder vil blive afmærket med gule krydsbøjer.
Hilsen fra Københavns Politi
Se videoen, hvor Københavns Politi forklarer, hvad du skal huske, når du sejler i havnen.
Spørgsmål og svar om havnen
- Du kan stille spørgsmål til Københavns Havn via vores kontaktside.
- Du finder desuden svar på en lang række emner på spørgsmål/svar siden.
Slusen i Sydhavn
Slusen i Sydhavn betjenes på faste tidspunkter adskillige gange i døgnet af et frivilligt sluselaug. Slusen kan dog kun bruges af skibe under 10,8 meter bredde og 53 meter længde. Broerne syd for Slusen sætter en yderligere begrænsning på 3 meter i højden. Se slusens åbningstider og kontaktinformation her.
Har du en god idé til vores havn?
By & Havns rolle i havnen
By & Havn står for havnedriften i Københavns Havn. Selskabets over 40 driftsarbejdere står for vedligeholdelsen af det 42 km lange bolværk og sørger for, at havnen er pæn, ren og funktionsdygtig, så alle kan få glæde af havnen.
Den kommercielle havnedrift varetages af By & Havns 50 pct. ejede datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), der også varetager de kommercielle havnedriftsaktiviteter i Malmø.
- Læs mere om CMP her eller på deres hjemmeside: www.cmport.com
Vejrstation Stigbordene
Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.
Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.
OBS! Hold altid øje med de faktiske forhold i havnen. Betragt data fra vejrstationen som vejledende.
VEJRSTATION STIGBORDENE
Opdateret d. 09. Sep. 01:17
Vejr- og vanddata for de seneste 12 timerVejret
Vind
Vandstand
Normal vandstand Difference
Temperatur
Vandtemperatur
Strømhastighed
Strømretning
Regler og muligheder i havnen
I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.
Havnereglementet er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.
Vær opmærksom på, at i forbindelse med lukningen af Lynetteløbet har Trafikstyrelsen udstedt en dispensation fra Københavns Havns Havnereglements § 21, nr. 1 og 3, som gør, at By & Havn har kompetence til at fastsætte lokale regler for fritidsfartøjers sejlads gennem Kronløbet efter forhandling med Søfartsstyrelsen, herunder ved hjælp af afmærkning, trafiksignaler og skilte. Læs mere om fritidssejlads i den nordlige del af havnen på Lynetteholms hjemmeside.
Hent havnestrategien som PDF fil
Renhold af havnen
Vores driftsafdeling sejler næsten dagligt ud i skraldeskibet for at indsamle skrald og tang, der ligger i overfladen i havnen og kanalerne.
Mængden af affald afhænger meget af vind- og strømretning, samt af hvilke og hvor mange arrangementer der er langs havnen - særligt om sommeren (engangskrus mv). Kraftig vind betyder, at der blæser mere affald i vandet.
Hvert forår renser vi kanalerne op for cykler, vejafmærkning, pengeskabe, kørestole og meget andet. Det bliver til ca. 90 tons opsamlet affald om året.
Nyheder fra Københavns havn
Glade gæster og havnebajere i By & Havns nye særudstilling
6. september 2024
Tag med på rejsen fra industrihavn til rekreativ havn: Episode fire af Historien om Havnen er ude nu
5. september 2024
Kom med til fernisering: I dag åbner By & Havns nye særudstilling
4. september 2024
Havneværterne slutter af efter en travl sæson
3. september 2024