Kajak, SUP og robåde

Der bliver taget mange åretag i Københavns Havn i kajak, robåde og på Stand Up Paddle boards (SUP).

Man kan ro kajak, SUP og robåde i hele den rekreative havn, men der skal benyttes en særlig rute for at komme mellem hovedløbet og Nordhavn, da Lynetteløbet er lukket fra den 23. oktober 2023. Det betyder, at al erhvervs- og fritidssejlads fremover skal deles om Kronløbet ved ind- og udsejling af Københavns Havn.

På Lynetteholms hjemmeside under ’Sikkerhed for Sejlere’ finder du en oversigt over de nye tiltag, der sker i Kronløbet og i Lynetteløbet samt placeringen af Lynetteholms nye arbejdsområder til søs mellem Refshaleøen og Nordhavn. Alle arbejdsområder vil blive afmærket med gule krydsbøjer.  

Kajak, robåde og Stand Up Paddle i havneløbet

På midten af havneløbet sejler havnebusser, kanalrundfarter og store både. En god tommelfingerregel er, at jo mindre båden er, des tættere på kanten bør man være. SUP, kajak, robåde og udlejningsbåde skal derfor holde sig tæt ved land og altid have kajkanten på højre side.

God stil på vandet

Hold til højre i havnen: Ligesom på vejene skal man holde til højre i havnen. 

Tæt på land: Bevæg dig langs havnekanten og kryds vinkelret på sejlrenden. 

Bær vest: Du skal altid have en vest med på vandet. Fra den 1. oktober - 1. maj skal man have vesten på. I sommerperioden er det tilstrækkeligt, at den er med i båden. 

Vælg din rute med omhu: Der er meget trafik og mange bølger i Inderhavnen om sommeren. Overvej at søge til andre dele af havnen. 

Vurdér vejret: Matcher dine kompetencer vind- og vejrforholdene? Tjek vejrudsigten før du tager ud. 

Er du erfaren nok? Overvej om du har nok erfaring til at komme sikkert rundt i havnen. Hvis uheldet er ude, og du falder i, skal du kunne komme sikkert op igen. 

Tag ud sammen: Tag på vandet med en makker. Det er mere sikkert at være to end én. 

Vær opmærksom: Orientér dig i havnen når du ror. Der er mange brugere. 

Lygtetænding: Husk at bære lys, når det bliver mørkt – ligesom du gør på cykel 

Reflekser: Lyset fra byen når også ud i havnen, så tag reflekser på og bliv set. 

Regler og muligheder i havnen

I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.

Havnereglementet er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.

Vær opmærksom på, at i forbindelse med lukningen af Lynetteløbet har Trafikstyrelsen udstedt en dispensation fra Københavns Havns Havnereglements § 21, nr. 1 og 3,  som gør, at By & Havn har kompetence til at fastsætte lokale regler for fritidsfartøjers sejlads gennem Kronløbet efter forhandling med Søfartsstyrelsen, herunder ved hjælp af afmærkning, trafiksignaler og skilte. Læs mere om fritidssejlads i den nordlige del af havnen på Lynetteholms hjemmeside.

Slusen i Sydhavn

Slusen i Sydhavn betjenes på faste tidspunkter adskillige gange i døgnet af et frivilligt sluselaug. Slusen kan dog kun bruges af skibe under 10,8 meter bredde og 53 meter længde. Broerne syd for Slusen sætter en yderligere begrænsning på 3 meter i højden. Se slusens åbningstider og kontaktinformation her.

Vejrstation Stigbordene

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

OBS! Hold altid øje med de faktiske forhold i havnen. Betragt data fra vejrstationen som vejledende.

Opdateret d. 13. Jul. 20:22

Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
1009 mbar 92%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
133°
Vindstyrke 4.1 m/s 4,47 kn
Vindstød 10,3 m/s
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen
Normal vandstand Difference
Temperatur
15,0 C 59 F
Højeste 15,7° 60,3°
Laveste 13,7° 56,7°
Vandtemperatur
20,0 C 68 F
Højeste 20,2° 68.3°
Laveste 20,0° 67.9°
Strømhastighed
2,00 m/s 3.9kn
Højeste 2,00 m/s 3,89 kn
Laveste 0,00 m/s 0,01 kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Nordgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

Tilmeld dig nyhedslisten

Modtag nyhedsbrev om havnen

Spørgsmål og svar om havnen

Følg @byenshavn på Instagram