Kajak, SUP og robåde
Der bliver taget mange åretag i Københavns Havn i kajak, robåde og på Stand Up Paddle boards (SUP).
Man kan ro kajak, SUP og robåde i hele den rekreative havn, men der skal benyttes en særlig rute for at komme mellem hovedløbet og Nordhavn, så man undgår at dele farvand med DFDS færgen, krydstogtskibe, containerskibe og andre store erhvervsskibe.
I midten af sejlrenden sejler havnebusser, kanalrundfarter og store både. En god tommelfingerregel er, at jo mindre båden er, des tættere på kanten bør man være. SUP, kajak, robåde og udlejningsbåde skal derfor holde sig tæt ved land og altid have kajkanten på højre side.
(Nedenstående kort er et SUP kort - men regler og informationer er de samme for kajak og robåde)
God stil på vandet
Hold til højre i havnen: Ligesom på vejene skal man holde til højre i havnen.
Tæt på land: Bevæg dig langs havnekanten og kryds vinkelret på sejlrenden.
Bær vest: Du skal altid have en vest med på vandet. Fra den 1. oktober - 1. maj skal man have vesten på. I sommerperioden er det tilstrækkeligt, at den er med i båden.
Vælg din rute med omhu: Der er meget trafik og mange bølger i Inderhavnen om sommeren. Overvej at søge til andre dele af havnen.
Vurdér vejret: Matcher dine kompetencer vind- og vejrforholdene? Tjek vejrudsigten før du tager ud.
Er du erfaren nok? Overvej om du har nok erfaring til at komme sikkert rundt i havnen. Hvis uheldet er ude, og du falder i, skal du kunne komme sikkert op igen.
Tag ud sammen: Tag på vandet med en makker. Det er mere sikkert at være to end én.
Vær opmærksom: Orientér dig i havnen når du ror. Der er mange brugere.
Lygtetænding: Husk at bære lys, når det bliver mørkt – ligesom du gør på cykel
Reflekser: Lyset fra byen når også ud i havnen, så tag reflekser på og bliv set.
Regler og muligheder i havnen
I Københavns Havn gælder Havnereglementet. Derudover gælder reglerne for sejlads i Københavns Havn som angivet i Trafikministeriets Standardreglement for overholdelse af orden i danske erhvervshavne.
Havnereglementet (til venstre nedenfor) er By & Havns værktøj til at regulere trafikken og skabe muligheder for aktiviteter i havnen, samtidig med, at sikkerheden holdes i top. Det er også her, du finder ordensregler, forbud, tilladelser mm. i havnen.
I den forkortede version (til højre nedenfor) kan du læse en overordnet gennemgang af havnereglementet med de vigtigste regler og muligheder, du skal kende, hvis du bruger havnen til at bade, sejle, ro eller fiske.
Slusen i Sydhavn
Slusen i Sydhavn betjenes på faste tidspunkter adskillige gange i døgnet af et frivilligt sluselaug. Slusen kan dog kun bruges af skibe under 10,8 meter bredde og 53 meter længde. Broerne syd for Slusen sætter en yderligere begrænsning på 3 meter i højden. Se slusens åbningstider og kontaktinformation her.
Vejrstation Stigbordene
Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.
Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.
OBS! Hold altid øje med de faktiske forhold i havnen. Betragt data fra vejrstationen som vejledende.
Opdateret d. 29. Mar. 08:01
Vejr- og vanddata for de seneste 12 timerVejret
Vind

Vandstand
Normal vandstand Difference
Temperatur
Vandtemperatur
Strømhastighed
Strømretning

Tilmeld dig nyhedslisten
Modtag nyhedsbrev om havnen

Spørgsmål og svar om havnen
- Du kan stille spørgsmål til Københavns Havn via vores kontaktside.
- Du finder desuden svar på en lang række emner på spørgsmål/svar siden.
- Den 25. marts 2021 var der havneseminar bl.a. om det nye havnereglement. Spørgelysten var stor, og du finder spørgsmål/svar fra havneseminaret på denne side.