Let adgang til bekvem, billig og bæredygtig transport til jer, der bor og arbejder i Nordhavn

Få nem og billig adgang til bycykel, samkørsel og delebiler i Nordhavn.

Fra september 2021 til august 2022 gennemføres et forsøg med bæredygtige løsninger for hverdagens transport i Nordhavn. Tilbuddene er både rettet mod dig, der bor i Nordhavn og mod medarbejderne i Nordhavns virksomheder. 

Tilbuddene indgår i forsknings- og udviklingsprojektet SIMS (Sustainable Innovative Mobility Solutions), som er støttet af Innovationsfonden og følges af forskere fra Roskilde og Aalborg Universitet.

Løsningerne kan vælges enkeltvis, men kan også kombineres. Tilsammen udgør de et alternativ til at have egen privatbil – eller måske bil nummer to. Læs mere om tilbuddene på disse sider og hvordan du tilmelder dig.

LetsGo

Når du bor i Nordhavn, er der et nemt, billigt og bæredygtigt alternativ til at eje egen bil. Beboere med adresse i Nordhavn kan nemlig få rabat på Standard Medlemskab af delebilsordningen LetsGo.

Se fordelene >>

Ta’Med

Som beboer eller ansat i Nordhavn kan du med den grønne samkørselsapp Ta'Med udnytte fordelene ved at køre sammen med en anden, når du skal til og fra din arbejdsplads.

Se fordelene >>

Bycyklen

Som beboer eller ansat i Nordhavn kan du få billig adgang til Bycyklen, som gør det nemt at komme rundt i København.

Se fordelene >>

By & Havns rolle i SIMS partnerskabet

I By & Havns forretningsstrategi er det et erklæret mål, at selskabet skal bidrage til at fremme grønne mobilitetsformer. Det gør vi blandt andet med udvikling af byområder med god adgang til kollektiv transport, gode forhold for gående og cyklister og parkeringsforhold, der tilgodeser bycykler, delebiler og ladeinfrastruktur til elbiler.

Med SIMS projektet indsamles viden om effekten af øget adgang til deleordninger på rejsemønstre og bilejerskab og hvordan dette på lang sigt kan påvirke behovet for parkeringspladser i byområderne.

Dette er relevant viden for By  & Havn ift. fremtidig planlægning af byrum og parkeringsanlæg.

Om forskningsprojektet SIMS

Ovenstående tilbud er en del af forskningsprojektet ”Sustainable Innovative Mobility Solutions” (SIMS), som er støttet af Innovationsfonden.

Sammen med en bred vifte af partnere og brugere skal projektet bidrage med viden om udviklingen af fremtidens bæredygtige og smarte transportsystem. Projektet skal undersøge alternative løsninger til privatbilen i tre udvalgte byområder, herunder Nordhavn. De to andre områder er Folehaven og Nærheden. 

Målet med de nye transportløsninger er at sikre renere byer, flere mødesteder, mindre trængsel og støj samt reduceret klimabelastning.

Læs mere om SIMS på projektets hjemmeside: www.sims.aau.dk