Udviklingen på Sundmolen

Siden er senest opdateret den 22. juni 2021. 

Nord for Århusgadekvarteret, øst for Østerbro og syd for containerterminalen på Levantkaj ligger Sundmolen med vand på tre sider. Området gennemgår netop nu en markant udvikling, som du kan læse meget mere om her på siden.

Varsling om spunsning fra BIG

I forbindelse med byggeriet BIG HQ beliggende Sundkaj 165, 2150 Nordhavn skal vi hermed oplyse, at skal der foretages pæleramning og spunsarbejder.

Arbejdet opstartes 8. marts 2021 og forventes afsluttet medio maj. Arbejdet udføres ikke kontinuerligt, hvilket betyder, at der vil være perioder hvor der ikke rammes og støjes.

Det forventes, at arbejdet vil blive udført på hverdage i tidsrummet 8:00 – 17:00.

Dialogmøde 2 om Sundmolen

Torsdag den 11. februar kl. 16-17.

Det var igen By & Havns Udviklings- og Salgsdirektør, Ingvar Sejr Hansen, der gav en status på de projekter, der er under udvikling samt svarede på spørgsmål. Grundet forlængelserne af restriktionerne omkring COVID-19 fandt mødet sted online på Zoom.

På baggrund af beboernes input fra mødet har vi iværksat følgende:

  • På baggrund af klager om ulovlig standsning/parkering: Vi opsætter yderligere skiltning i området om forbud mod standsning på særligt udsatte steder. Det er Apcoa, der udfører parkeringskontrol på Sundmolen.
  • På baggrund af forespørgsel om illustrationer på BIG-byggeriet: Billede ses nedenfor. Desuden henvises til lokalplanen for Sundmolen side  78-83

 

Dialogmøde 1 om Sundmolen

Se eller gense dialogmødet med By & Havns udviklings- og salgsdirektør Ingvar Sejr Hansen. Mødet fandt sted på Zoom den 18. januar 2021. Cirka 75 beboere og medarbejdere fra Sundmolen deltog og fik svar på deres spørgsmål, som blev stillet i chatfunktionen. Hent Ingvar Sejr Hansens præsentation her og se videoen fra mødet nedenfor. Hvis du ikke kan se videoen nedenfor, skyldes det, at du ikke har accepteret Cookies. Du kan i stedet set videoen på Vimeo: https://vimeo.com/502160761

På dialogmødet var der stor interesse for tidsplanerne for Det Grønne Forløb ned langs Klubiensvej på Sundmolen. De to kort nedenfor viser henholdsvis tidsplanen, som vi kender den på nuværende tidspunkt samt en oversigtsplan, der viser de rekreative arealer på Sundmolen. Klik på dem og hent dem i stort format. 

Om Sundmolen:

Sundmolen er karakteriseret blandingen af de store, gamle pakhuse, som rummer en lang række erhvervsvirksomheder samt af fem nye boligbyggerier mod syd med i alt cirka 1.000 beboere. Ved adgangsvejen til Sundmolen har metroens M4 endestation på Orientkaj, så det er let at komme til og fra Sundmolen - også med offentlig transport.

BIG bygger domicil

I de kommende år kommer der til at ske en stor udvikling på Sundmolen. Arkitektvirksomheden BIG påbegynder i foråret 2021 deres domicilbyggeri på spidsen af holmen, og når containerterminalen nord for Sundmolen flyttes, skal der bygges yderligere boliger og et parkeringshus i området.

Klubiensvej ligger centralt på Sundmolen og skal i følge Lokalplanen for Sundmolen omdannes til en kæde af haverum som et fælles gårdrum ned langs midten af Sundmolen. Etableringen begynder vestfra i januar 2021. Se også anlægskortet nedenfor.

Renovering af pakhusene

Senere etableres bl.a. en nord/syd-gående kanal midt på Sundmolen. Flere af Sundmolens pakhuse skal renoveres både udvendigt og indvendigt. Særligt Pakhus 47 på sydsiden, hvor arbejdet forventes at gå igang i 2021. Vi opdaterer løbende denne side med flere detaljer om renoveringsarbejdet og hvad det betyder for fremkommeligheden på Sundmolen og etableringen af kanalen. 

Indkørsel til Sundmolen

Google kortet nedenfor viser Sundmolens placering i forhold til de øvrige kvarterer i Nordhavn samt adgangsvejen i bil via Orientkaj (Gluckstadtsvej er forbeholdt cykler og gående). Klik på Googles funktion 'Rutevejledning' for at finde vej til adresser på Sundmolen. 

Seneste nyt om anlægsarbejdet på Sundmolen

Cirka hver 14. dag opdaterer vi informationer om tidsplaner etc. for anlægsarbejdet. Hvis du har spørgsmål til oversigten, så send en mail til By & Havn. Se diverse kontaktinfo nedenfor.

Parkering på Sundmolen

Parkeringen på Sundmolen varetages af ParkInCph, som er By & Havns parkeringsportal. Herunder kan du se et oversigtskort, der aktuelt viser mulighederne for parkering og indkørsel til området. 

På grund af byggeri og renoveringsopgaver ændrer parkeringen på Sundmolen sig ofte. Derfor opdaterer vi løbende parkeringskortet for Sundmolen, som du kan finde på Sundmolens hjemmeside (link). Sundmolen har to større parkeringspladser mellem Pakhus 54 og Pakhus 53, samt mellem Pakhus 47 og Pakhus 48. Der er dog også en række andre parkeringsmuligheder på Sundmolen, som er markeret med blå felter/streger på kortet. Bemærk at parkering omkring Sundmolehusene er tidsbegrænset til 1 times med P-skive.

Vi henviser desuden til parkeringspladserne ved Glückstadsvej og ved Copenhagen International School, som der er let adgang til via den nye plads og sti ved Orientkaj Station.

Al parkering på terræn er midlertidig, da der for fremtiden er planlagt parkering under Kronløbsøen og i det kommende parkeringsanlæg på Sundmolen, hvor pakhus 52 står i dag.

Har du spørgsmål til parkering, er du altid velkommen til at kontakte os på parkering@byoghavn.dk eller ringe 3262 3323 (kl. 9-12 mandag-fredag).

Spørgsmål og svar om Sundmolen

Hér kan du dykke ned i det eller de emner, som du har spørgsmål til. Vi opdaterer løbende spørgsmål/svar-sektionen med udgangspunkt i de spørgsmål, Sundmolens beboere og medarbejdere stiller til By & Havn via 'Spørg Britta' funktionen

Kontaktinformation vedrørende Sundmolen

  • Spørgsmål og kommentarer til By & Havn: Hvis du har spørgsmål til udviklingen af Sundmolen, så send en mail til britta@byoghavn.dk eller udfyld kontaktformularen på siden 'Spørg Britta'.
  • Parkering på Sundmolen: Ønsker du at kontakte parkeringsafdelingen, venligst skriv til parkering@byoghavn.dk og læs mere på hjemmesiden parkincph.dk
  • Støj fra byggearbejde: Hvis du oplever støjgener fra byggearbejde, skal du kontakte Københavns Kommunes støjenhed. Du kan indgive en klage via klageformularen på følgende link: https://www.kk.dk/støj

    Københavns Kommunes støjenhed har også en vagttelefon tlf. 2686 5827. Telefonen er åben på hverdage mellem kl. 09:00-15:00.
    Før du kontakter Københavns Kommune, vil vi anbefale dig, at du orientere dig i Københavns Kommunes bygge- og anlægsforskrift. Her finder du de bestemmelser, der gælder for bygge- og anlægsarbejde i Københavns Kommune. Du kan blandt andet se reglerne for støjgrænser og reglerne for hvilke tidsperioder, der må udføres støjende arbejde i.

Udlejning til erhverv

Se ledige virksomhedslejemål i Nordhavn

Modtag nyheder fra Sundmolen direkte i din indbakke

Udfyld formen nedenfor og vælg Sundmolen. Så kan du holde dig opdateret og modtager informationen hurtigt, når vi har nyt at fortælle om pakhusene, boligerne, anlægsarbejdet eller andet.

* skal udfyldes
Vælg nyhedsbreve *

Når du tilmelder dig By & Havns nyhedsservice, samtykker du til, at By & Havn må sende dig nyhedsbreve.

Du kan altid framelde dit abonnement ved at klikke på linket nederst i de nyhedsbreve, du modtager.

Nyheder om Sundmolen udsendt af By & Havn

Aktuelt på Sundmolen – 21. juni 2021

21. juni 2021

Mandag d. 14 juni åbnede Bro 11 for trafik, og Orientkaj er derved igen blevet den primære trafikåre på Sundmolen....

Aktuelt på Sundmolen – 30. april 2021

30. april 2021

Nyt om affaldssuget, den generelle affaldshåndtering og parkering. Læs om: Affaldshåndtering foretages af Københavns Kommune, og det er derfor også...

Sundmolen: Byggestart på BIG, nye tiltag på parkeringsområdet, samt opfølgning på sidste dialogmøde

10. marts 2021

Torsdag den 11. februar afholdte vi seneste dialogmøde for Sundmolen online, og vi vil i denne sammenhæng gerne takke for...

Aktuelt på Sundmolen: Orientering om støj og affaldshåndtering

4. februar 2021

Udviklingen af Sundmolen går hurtigt, og vi vil som sædvanlig gerne oplyse jer om de ting, der kan påvirke jeres...

Nyt om affaldshåndtering og tiltag for øget dialog på Sundmolen

22. januar 2021

By & Havn afholdte mandag 21. januar 2021 det første af en række dialogmøder, hvor alle har mulighed for at...

Dialogmøde om Sundmolen

14. januar 2021

Udviklingen går stærkt på Sundmolen, og i lyset af de mange spørgsmål, der stilles fra beboere og virksomheder til By...