Udviklingen på Sundmolen

Nord for Århusgadekvarteret, øst for Østerbro og syd for containerterminalen på Levantkaj ligger Sundmolen med vand på tre sider. Området gennemgår netop nu en markant udvikling, som du kan læse meget mere om her på siden.

Seneste nyt om anlægsarbejdet på Sundmolen

Du finder seneste kort over anlægsarbejdet på siden om trafik og anlægsarbejde 

Vær med i følgegrupperne for Sundmolen

Få indflydelse og kom helt tæt på udviklingen

Følgegrupperne består af beboere på Sundmolen og By & Havn. Ved at deltage i én eller flere af følgegrupperne kommer man helt tæt på udviklingen og kan komme med ideer, input og drøfte den fremtidige udvikling inden for det givne emne.

 • Følgegruppe om midlertidige byrum

Mens byggearbejdet står på, inddrages forskellige arealer på skift til byggeplads og frigøres igen. I dette store puslespil opstår muligheden for at indrette ét eller flere af arealerne til midlertidige byrum.

Ved at deltage i denne følgegruppe kan du være med til at bestemme, hvordan de midlertidige byrum på Sundmolen skal indrettes. Er det leg, biodiversitet, en hundegård eller noget helt fjerde, der skal prioriteres? Det første midlertidige byrum er allerede etableret som Juleskoven midt på Sundmolen, og til foråret bliver arealet mere end fordoblet og skal indrettes igen. Deltag i følgegruppen eller få mere at vide ved at sende en mail til Jane Hegner Mortensen på JHM@byoghavn.dk.

 • Følgegruppe om lokalplan for Sundmolen

Der skal udarbejdes tillæg til lokalplanen for Sundmolen, for at gøre det muligt at færdiggøre byudviklingen af Sundmolen. Den oprindelige lokalplan fastlægger, at bebyggelse i område II (den nordlige del af Sundmolen og på Spidsen) kræver supplerende lokalplan, før der kan igangsættes byggeri på byggefelterne på nordsiden af Sundmolen samt større renovering/påbygning af pakhusene.

By & Havn inviterer til at deltage i en følgegruppe for beboerne på Sundmolen, for løbende at give status på lokalplanarbejdet og hvor vi drøfter indretning af offentlige arealer, trafik mv. Deltag i følgegruppen ved at sende en mail til Tina Allerelli Vestergaard på tav@byoghavn.dk

Nedenfor ses en oversigtsplan for de rekreative arealer på den vestlige del af sundmolen. Klik på det og hent dem i stort format. 

Om Sundmolen:

Sundmolen er karakteriseret blandingen af de store, gamle pakhuse, som rummer en lang række erhvervsvirksomheder samt af fem nye boligbyggerier mod syd med i alt cirka 1.000 beboere. Ved adgangsvejen til Sundmolen har metroens M4 endestation på Orientkaj, så det er let at komme til og fra Sundmolen - også med offentlig transport.

BIG bygger domicil

I de kommende år kommer der til at ske en stor udvikling på Sundmolen. Arkitektvirksomheden BIG bygger domicilbyggeri på spidsen af holmen, og når containerterminalen nord for Sundmolen flyttes, skal der bygges yderligere boliger og et parkeringshus i området.

Klubiensvej ligger centralt på Sundmolen og skal i følge Lokalplanen for Sundmolen omdannes til en kæde af haverum som et fælles gårdrum (det grønne forløb) ned langs midten af Sundmolen. Etableringen er begyndt. Se også anlægskortet ovenfor.

Renovering af pakhusene

Senere etableres bl.a. en nord/syd-gående kanal midt på Sundmolen. Flere af Sundmolens pakhuse skal renoveres både udvendigt og indvendigt. Vi opdaterer løbende denne side med flere detaljer om renoveringsarbejdet og hvad det betyder for fremkommeligheden på Sundmolen og etableringen af kanalen. Læs mere om visionen for pakhusene i dette nyhedsbrev og se videoen på By & Havns udlejningsside

Indkørsel til Sundmolen

Google kortet nedenfor viser Sundmolens placering i forhold til de øvrige kvarterer i Nordhavn samt adgangsvejen i bil via Orientkaj (Gluckstadtsvej er forbeholdt cykler og gående). Klik på Googles funktion 'Rutevejledning' for at finde vej til adresser på Sundmolen. 

Parkering på Sundmolen

Parkering på Sundmolen varetages af By & Havns parkeringsselskab ParkInCPH. Find informationer om parkering på Sundmolen her. Har du spørgsmål til parkering, er du altid velkommen til at kontakte os på parkering@byoghavn.dk eller ringe 3262 3323 (kl. 9-12 mandag-fredag).

Tidligere dialogmøder

By & Havn holder regelmæssige dialogmøder med beboere og virksomheder på Sundmolen. Abonnér på vores nyhedsbrev for at modtage inviatationer til kommende møder. Du kan tilmelde dig nederst på denne side.

Nedenfor finder du opsummeringer og materialer fra allerede afholdte dialogmøder.

Nabomøde om Sundmolen - 13. december 2021 

Den 13. december afholdte By & Havn nabomøde om Sundmolen. Mødet blev afholdt på Teams grundet Covid-19-situationen.  

Program for mødet: 

 • Oplæg fra By & Havn. Ingvar Sejr Hansen, der er udviklings- og salgsdirektør hos By & Havn, giver en status på udviklingen af Sundmolen. Han følger op på, hvilke tiltag der er sat i gang siden sidste nabomøde og fortæller bl.a. om et nyt byrum, der bliver udviklet under metrohøjbanen sammen med elever fra CIS og Randersgade Skole. Københavns Kommune deltager også med en medarbejder, der svarer på spørgsmål. 
 • Spørgsmål. Sammen med medarbejdere fra By & Havn svarer Ingvar sejr Hansen på de spørgsmål, der er kommet i den fælles chat.
 • Tak for i aften og god jul

Du kan se - eller gense mødet nedenfor, hvis du har accepteret Cookies på By & Havns hjemmeside. Alternativt kan du se det på Vimeo via dette link

Nabomøde - 25. oktober 2021

For første gang siden genåbningen kunne vi endelig mødes fysisk til et nabomøde om Sundmolen. Ingvar Sejr Hansen, der er udviklings- og salgsdirektør i By & Havn, gav den seneste status på udviklingen af Sundmolen, og der var rig mulighed for at stille spørgsmål. Fremover vil nabomøderne primært blive afholdt fysisk. Se Ingvars præsentation her. 

Dialogmøde - 13. september 2021

I samarbejde med Grundejerforeningen Sundmolens bestyrelse afholdte By & Havn den 13. september et åbent møde med deltagelse af udviklings- og salgsdirektør Ingvar Sejr Hansen, By & Havn, som gjorde status på bl.a. Legehaven, det centrale affaldssug og renoveringen af de gamle pakhuse. Se Ingvars præsentation her.   

Dialogmøde - 11. februar 2021

Det var igen By & Havns Udviklings- og Salgsdirektør, Ingvar Sejr Hansen, der gav en status på de projekter, der er under udvikling samt svarede på spørgsmål. Grundet forlængelserne af restriktionerne omkring COVID-19 fandt mødet sted online på Zoom.

På baggrund af beboernes input fra mødet har vi iværksat følgende:

 • På baggrund af klager om ulovlig standsning/parkering: Vi opsætter yderligere skiltning i området om forbud mod standsning på særligt udsatte steder. Det er Apcoa, der udfører parkeringskontrol på Sundmolen.
 • På baggrund af forespørgsel om illustrationer på BIG-byggeriet: Billede ses nedenfor. Desuden henvises til lokalplanen for Sundmolen side  78-83

 

Dialogmøde - 18. januar 2021

Se eller gense dialogmødet med By & Havns udviklings- og salgsdirektør Ingvar Sejr Hansen. Mødet fandt sted på Zoom den 18. januar 2021. Cirka 75 beboere og medarbejdere fra Sundmolen deltog og fik svar på deres spørgsmål, som blev stillet i chatfunktionen. Hent Ingvar Sejr Hansens præsentation her og se videoen fra mødet nedenfor. Hvis du ikke kan se videoen nedenfor, skyldes det, at du ikke har accepteret Cookies. Du kan i stedet set videoen på Vimeo: https://vimeo.com/502160761

Spørgsmål og svar om Sundmolen

Hér kan du dykke ned i det eller de emner, som du har spørgsmål til. Vi opdaterer løbende spørgsmål/svar-sektionen med udgangspunkt i de spørgsmål, Sundmolens beboere og medarbejdere stiller til By & Havn via kontaktsiden

Kontaktinformation vedrørende Sundmolen

 • Spørgsmål og kommentarer til By & Havn: Hvis du har spørgsmål til udviklingen af Sundmolen, så send en mail til info@byoghavn.dk eller udfyld kontaktformularen på siden 'Kontakt'
 • Parkering på Sundmolen: Ønsker du at kontakte parkeringsafdelingen, venligst skriv til parkering@byoghavn.dk og læs mere på hjemmesiden parkincph.dk
 • Støj fra byggearbejde: Hvis du oplever støjgener fra byggearbejde, skal du kontakte Københavns Kommunes støjenhed. Du kan indgive en klage via klageformularen på følgende link: https://www.kk.dk/støj

  Københavns Kommunes støjenhed har også en vagttelefon tlf. 2686 5827. Telefonen er åben på hverdage mellem kl. 09:00-15:00.
  Før du kontakter Københavns Kommune, vil vi anbefale dig, at du orientere dig i Københavns Kommunes bygge- og anlægsforskrift. Her finder du de bestemmelser, der gælder for bygge- og anlægsarbejde i Københavns Kommune. Du kan blandt andet se reglerne for støjgrænser og reglerne for hvilke tidsperioder, der må udføres støjende arbejde i.

Udlejning til erhverv

Se ledige virksomhedslejemål i Nordhavn

Modtag nyheder fra Sundmolen direkte i din indbakke

Udfyld formen nedenfor og vælg Sundmolen. Så kan du holde dig opdateret og modtager informationen hurtigt, når vi har nyt at fortælle om pakhusene, boligerne, anlægsarbejdet eller andet.

* skal udfyldes
Vælg nyhedsbreve *

Når du tilmelder dig By & Havns nyhedsservice, samtykker du til, at By & Havn må sende dig nyhedsbreve.

Du kan altid framelde dit abonnement ved at klikke på linket nederst i de nyhedsbreve, du modtager.

Nyheder om Sundmolen udsendt af By & Havn

Nykredit og AP Pensions nye hovedkvarterer vil bidrage til lokalområdet i Nordhavn

25. juni 2024

2.000 medarbejdere er flyttet ind i Nykredits nye hovedkvarter på Svanemølleholm i Nordhavn, og til efteråret følger AP Pensions 700...

Konditaget lukker i tre dage for renovering

24. juni 2024

Mandag den 1. juli kl. 07 til onsdag den 3. juli kl. 22 er Konditaget i Nordhavn lukket, da taget...

Parkeringsplads forvandlet til grønt byrum indvies på fredag

19. juni 2024

På fredag den 21. juni kl. 13 indvies et grønt byrum i Nordhavn, der ligger i forlængelse af BIG’s nye...

Nu åbner P-hus Nordhavns Plads: 1.240 planter skal bidrage til at skabe biodiversitet og liv

18. juni 2024

Nordhavn har fået nyt p-hus med plads til både 238 biler og kvarterets grønneste facader. Det markerer en vigtig milepæl...

Kom til indvielse af ny kajak- og SUP facilitet i Nordhavn Bassin

29. maj 2024

Nu åbner midlertidig kajak- og SUP facilitet i Nordhavn. Og du er inviteret til åbningen.  Sommeren nærmer sig, og allerede...

Århusgadekvarteret vinder pris

28. maj 2024

Sandkaj, siloer, Konditaget, cafeer, restauranter, byrum, biograf, kajakker, metro, boliger og arbejdspladser. Århusgadekvarteret har det hele, og nu har byplanlægningen...