Bæredygtig weekend i Nordhavn 25. - 26. maj

Shopping, guidede ture, design, workshops, udstilling, åbent hus, grøntsagsmarked, plantedag, is, mad og drinks er nogle af de MANGE ingredienser i Bæredygtig weekend i Nordhavn.

Tag familien med på oplevelse, når Handelsforeningen Århusgadekvarteret og By & Havn inviterer til Bæredygtig weekend i Københavns nye bæredygtige bydel den sidste weekend i maj. Under kortet finder du weekendens program. Tallene ud for beskrivelserne i teksten henviser til tallene på kortet. 

Kort-baeredygtigt

Lørdag den 25. maj 2019

09.30-10.30

1) Morgen Crossfit på Konditaget Lüders med 2150 Nordhavn Løb og motion


10.00-13.00

2) Skraldeindsamling i Århusgadekvarteret. Mødested: Det Grønne Hjørne. Århusgade 131

I forbindelse med Bæredygtig weekend har lokale beboere planlagt en skraldeindsamling i og omkring Århusgadekvarteret. Skraldeindsamlingen vil foregå lørdag. Kom og hjælp med at holde vores by og havn ren.


10.00-16.00

13) Århusgades nyeste aktør ”The Audo” slår dørene op, viser deres boligdesignhus frem og sælger bæredygtige brands. Århusgade 130


10.00-16.00

3) Handvärk: Kom ind og få en snak med designeren Emil Thorup og kollegaer. Århusgade 136


10.00-16.00

4) Ren Cykel kommer og gør din cykel forårsklar. Book i forvejen her: https://rencykel.dk/booking. Göte­borg Plads


10.00-16.00

5) Aarstiderne – Grøntsagsmarked. Lækre grøntsager og frugter foran butikken på Gøteborg Plads 14


10.00-17.00

6) Besøg By & Havns udstilling om Nordhavn ”Himmel og hav!”. Helsinkigade 29

By & Havns udstilling Himmel og hav!, der har hjemme stueetagen i the Silo, holder åbent under Bæredygtig weekend. I udstillingen kan du få et indblik i de grundlæggende tanker og visioner for udviklingen i Nordhavn og læse om de bæredygtige initiativer i bydelen. Her er både oversigtskort, arkitektoniske modeller, fortællinger fra beboere og gamle fotografier. Kig forbi og bliv opdateret på planerne for Nordhavn.


10.00-18.00

7) MENY Supermarked - Økologisk Landsforening med smagning på nudelsalat med grillet økologisk fri­landssvinekotelet. Southamptongade 2


10.30-11.00

1) Løbetur rundt i Århusgadekvarteret med 2150 Nordhavn Løb og motion. Hør om klubbens aktiviteter. Mødested: Konditaget

Efter crossfit vil 2150 Nordhavn Løb- og Motion gerne invitere ALLE til en lille løbetur i Nordhavn. Vi løber samlet fra konditaget kl. ca. 1030 og derefter rundt i området. Slutter ca. 30 min. senere samme sted. Tempoet bliver hygge/snakke-tempo og ingen vil blive overanstrengt. Det er muligheden for at møde den lokale løbeklub og høre hvad vi laver til vores fællestræninger.


10.30-12.30

6) Guidet gåtur i Århusgadekvarteret med fokus på bæredygtighed. Mødested: Himmel og hav! Helsinkigade 29

En bæredygtig by er mange ting. I Nordhavn er både byggerier og infrastruktur tænkt med bæredygtighed for øje. Kom med på guidet tur i Nordhavn og hør om genanvendelsen af de gamle byggerier, grøn transport, energivenlige løsninger, et bæredygtigt handelsliv, rensning af regnvand og meget mere. Turen starter i udstillingen Himmel og Hav, går rundt til mange af bydelens grønne tiltag og slutter i Lendager Groups kontor og værksted på Sundmolen.


10.30-12.30

8) Arkikiddos – ”Green up our city” – arkitekturwork­shop for børn - hvordan arkitektur og en bæredygtig by hænger sammen. Havnekulturkontoret, Århusgade 126. 

ArkiKiddos inviterer børn til deres workshop Green up your city, som giver en introduktion til, hvordan arkitektur og en bæredygtig by hænger sammen. Der vil være mange aktiviteter til kreative små hænder – tegning, farvelægning, klippe og masser af klister – mens børnene får et indblik i genbrugsbeholderem drivhuse, vindmøller og solpaneler. En sjov dag fyldt med leg og kreativitet! Hvert barns bidrag vil indgå i en meningsfyldt fælles collage.


11.00-12.00

6) Guidet gåtur i Nordhavn med energipartnerskabet EnergyLab Nordhavn. Mødested Himmel og hav! Helsinkigade 29

Tag på gåtur med en forsker i Nordhavn og bliv klog på, hvorfor Nordhavn er Danmarks største energi testlaboratorium.


11.00-13.00

6) Mød projektleder Annette Walter fra By & Havn, der arbejder med bæredygtighed, DGNB-certificering og FNs verdensmål. Himmel og hav!, Helsinkigade 29.

Få svar på spørgsmål om, hvordan By & Havn helt konkret arbejder med at gøre Nordhavns bydele bæredygtige. Hvordan kan man fx bæredygtighedscertificere en bydel, hvilke krav bliver der stillet til bygherrer, og hvordan arbejder By & Havn med at sikre både social, økonomisk og energimæssig bæredygtighed.


11.00-14.00

9) Åbent hus hos Lendager Group - rundvisning og dialog om bæredygtigt byggeri og genanvendelse af materialer. Sundkaj 11, Pakhus 48

Lendager Group holder åben tegnestue og fortæller om bæredygtigt byggeri samt genanvendelse af materialer fra innovation til produktion.  


11.00-15.00

10) EnergyLab Nordhavn showroom – Mød en forsker og bliv klogere på fremtidens energisystem. Sundkaj 7 2.sal

Nordhavns eget EnergyLab åbner dørene op begge dage fra kl. 11-15. Her kan du møde en forsker og blive klogere på fremtidens energisystem, deltage i debatten om hvordan nye energifællesskaber kan gøre dit energiforbrug mere bæredygtigt i fremtiden eller møde ABB og få inspiration til et smartere hjem.


11.00-16.00

4) Istid - Kom og smag istids pigernes fantastiske økologiske nitrogen is. Göteborg Plads


11.00-16.00

3) PLANT KBH - Plantedag i Nordhavn. Salg, work­shops med Kaja Skytte og Tagtomat, DJ og give aways. Århusgade 132

I forbindelse med bæredygtig weekend i Nordhavn fylder vi hjørnet af Århusgade med grønne planter, krukker og frø. Der vil være små stande, hvor du kan købe planter, plantetilbehør, gro-sæt og meget mere. Vi sætter fokus på at gøre altanerne sommerklar så det kan spire og blive grønt på tagene og mellem bygningerne. Kom og få tips og tricks til at plante dine planter i altankasser og se de nyeste tendenser indenfor botanik i Plant København.

Og for at fejre en grøn dag giver vi gratis væk 100 stiklinger! Dj Anne Grave spiller sommerbeats.

Workshop 1: Lav din egen Planteplanet med Kaja Skytte

Kom og lav din egen Planteplanet med seje hårdføre planter. For bare 50 kr kan du lave din egen håndbundet Planteplanet og få viden om bindingsteknik og designet bag. Workshoppen forgår i tidsrummet 10-16 og behøver ingen tilmelding.

Workshop 2: Tips og tricks til en grøn altan med Tagtomaten.

Mads bag Tagtomaten inviterer til en workshop med fokus på seje og flotte planter der kan klare sig i Nordhavns vin og havbrise. Kom og få inspiration og viden så altaner kan spire. Workshoppen forgår i tidsrummet 12-13 og behøver ingen tilmelding. Hos Tagtomaten kan du hele dagen købe planter, gro-sæt og altankasser.

Hos Plant København har vi denne lørdag et særligt udvalg af både økologiske frø, stiklinger, opstammet træer og masser af tropiske vilde sorter. Vi vil have særlige markedspriser på udvalgte planter og 2. sortering af krukker -så kom og gør et scoop:)


11.00-16.00

11) Bæredygtig designshop hos co_temporary. Århusgade 120

Et nyt temporært kunstnerdrevet udstillingssted har set dagens lys i storladne lokaler i Nordhavn. Stedet udstiller nutidig international billedkunst, bæredygtigt design og kunsthåndværk omgivet af kreative fællesskaber og arbejdende ateliers.

Co-Temporary har masser af spændende at opleve. Hvad kan de besøgende opleve:  dansk/mexicansk udstilling, de åbner et Designer-Driven Space med udvalgte bæredygtige brands. Sidst med ikke mindst åbner kunstneren Mie Olise op for hendes værksted og viser hendes flotte værker frem.

Co_temporary Designer Store er drevet af lokale up-coming designere, der alle udforsker nye tendenser inden bæredygtigt design. Alle designere er kurateret på den forudsætning af -bæredygtighed skal gå hånd i hånd med måde smukt og tilgængeligt design.


11.00-16.00

8) ItchBox Studio - Pop up design og re-design værk­sted for store børn og unge med interesse i recy­cling. Århusgade 126a


11.00-16.00

3) Mini POP-UP Designmarked. Århusgade 136

• Yndi

• Anna Moltke-Huitfeldt

• Bo Tyrrestrup Design

• Anna Bauer Andersen

• Little Mighty & Mint

• Tiny Gardens

• Fokuskalenderen


11.00-16.00

11) Co_temporary - Et nyt temporært kunstnerdrevet ud­stillingssted i storladne lokaler i Nordhavn. Århus­gade 120


12.00-16.00

12) LETZ SUSHI – Sushikursus: Lær at lave lækker og bæredygtig sushi. Tilmelding via madbillet.dk. Bordeauxgade 2

I forbindelse med BÆREDYGTIG WEEKEND i Nordhavn inviterer LETZ SUSHI på sushiundervisning med fokus på den gode smag.

Letz Sushis professionelle kokke står for undervisningen og garanterer en lærerig og underholdende tid. I vil arbejde med de absolut bedste råvarer så som MSC- og ASC certificeret fisk, økologiske ris og I kommer til at vil lave sushi med et nordisk twist. Letz Sushi arbejder med velkendte fisk, såvel som udfordre med dansk fanget fisk, serveret på utraditionelvis.

I vil være også med til at forberede ingredienserne så som filetering og udskæring af fisk, klargøring af grønsager og så vil I naturligvis lave en sushi menu svarende til en smagsfuldt frokost og alle er velkommen – børn og voksne i alle aldre.

Letz Sushi kan selvfølgelig tilbyde vegetariske / veganske løsninger, hvis ønsket. Kokkeskolen er for alle – uanset om du har prøvet det før, eller om det er første gang du står med rå fisk i hånden.

Du kommer til at lære at lave inside-out ruller, store og små maki og nigiri. Derudover får du viden omkring sushiris, hvordan du forbereder grøntsager, hvordan du håndterer fisk og hvordan du serverer sushi på traditionel vis. Alt du skal gøre er at købe en plads i køkkenet (link ovenfor) og møde op på adressen. Kurset tager ca. 1 time.


12.00-16.00

7) MENY Supermarked. Southamptongade 2

- økologisk ginsmagning.

- superfood fra Nordisk Tang

- smagning på økologisk rødvin.

- Gratis økologiske klip-selv krydderurter fra Rosborg.


13.00-14.00

13) TALK – ”Byliv og fælleskaber i nye bykvarterer” med By & Havn adm. direktør Anne Skovbro og forsker Marie Stender. Århusgade 130

Hvad betyder byfællesskaber, og hvordan kan et byudviklingsselskab bidrage til at fremme fællesskaber mellem beboer i nye byområder? Hvordan kan byfællesskaber understøttes i en tidlig udviklingsfase af et nyt bykvarter, og hvorfor er det vigtigt at arbejde strategisk med fællesskaber. Hvem har ansvaret for fremme fællesskaberne? Hvilken type fællesskaber eksisterer i Nordhavn, og hvordan er de opstået?

I talken vil By og Havns adm. direktør Anne Skovbro deltage, antropolog og forsker Marie Stender og Partner og Creative Director i Briq group Peter Bur Andersen.


13.00-15.00

6) Guidet gåtur i Århusgadekvarteret med fokus på bæredygtighed. Mødested: Himmel og hav! Helsinkigade 29

En bæredygtig by er mange ting. I Nordhavn er både byggerier og infrastruktur tænkt med bæredygtighed for øje. Kom med på guidet tur i Nordhavn og hør om genanvendelsen af de gamle byggerier, grøn transport, energivenlige løsninger, et bæredygtigt handelsliv, rensning af regnvand og meget mere. Turen starter i udstillingen Himmel og Hav! Og går derfra rundt til mange af bydelens grønne tiltag.


13.00-16.00

8) Bynaturvandring på Nordhavnstippen med Miljøpunkt Østerbro. Start fra Århusgade 126 - TILMELDING via https://bit.ly/2DVcX

Til Bæredygtig weekend kan du opleve Nordhavns natur helt tæt på, når Miljøpunkt Østerbro og bygartner Jann Kuusiaari inviterer til bynaturvandring på Nordhavnstippen. Turen starter kl. 13 ved Havnekulturkontoret på Århusgade 126 og sammen cykler vi derud og vandrer derefter videre udi i det grønne. Vi slutter igen i Århusgadekvarteret omkring kl. 16 – husk cykel og tilmelding. Læs mere om Bynaturvandringen: https://www.facebook.com/events/433803597414016/


13.00-16.00

3) Rebæl byder på økologiske drinks hos Handvärk. Århusgade 136


14.00-16.00

6) Nordhavns lokalhistoriske forening gæster udstillingen Himmel og hav! og fortæller om Nordhavns historie. Helsinkigade 29


Søndag den 26. maj 2019


10.00-12.00

6) Guidet gåtur i Århusgadekvarteret med fokus på bæredygtighed. Mødested: Himmel og hav! Helsinkigade 29

En bæredygtig by er mange ting. I Nordhavn er både byggerier og infrastruktur tænkt med bæredygtighed for øje. Kom med på guidet tur i Nordhavn og hør om genanvendelsen af de gamle byggerier, grøn transport, energivenlige løsninger, et bæredygtigt handelsliv, rensning af regnvand og meget mere. Turen starter i udstillingen Himmel og Hav, går rundt til mange af bydelens grønne tiltag og slutter på Sundmolen, hvor der er mulighed for at se og høre om de nye selvkørende busser.


10.00-16.00

14) Kig forbi Nordhavns Nærgenbrugsstation, hvor du kan finde genbrugsguld, reparere ting, spille sorteringsspil og gå på skattejagt. Helsinkigade 26

Kom forbi og besøg Nærgenbrugsstationen hvor der er et væld af aktiviteter i tidsrummet kl. 10-16. Der vil være sjove og lærerige aktiviteter for både store og små, hvor du kan blive klogere på genbrug. Tag fx børnene med på skattejagt eller spil sorteringsspil.

Du kan aflevere dine brugte ting og tøj i nærgenbrugsstationens byttecirkel og bytte dig til nyt genbrug.

Hvis din cykel trænger til at bliver forårsklar, så kig forbi værkstedet, hvor du kan finde cykelværktøj, luftpumper og cykelolie. I værkstedet er der også mulighed for at foretage andre små reparationer af defekte genstande.

Aktiviteter på nærgenbrugsstationen

  • Skattejagt kl. 10-16
  • Tegnevæggen kl. 10-16
  • Sorteringsspil kl. 10-16
  • Værksted kl. 10-16

10.00-16.00

13) Århusgades nyeste aktør ”The Audo” slår dørene op, viser deres boligdesignhus frem og sælger bæredygtige brands. Århusgade 130


10.00-16.00

3) Handvärk: Kom ind og få en snak med designeren Emil Thorup og kolleger. Århusgade 136


10.00-16.00

5) Aarstiderne – Grøntsagsmarked. Lækre grøntsager og frugter foran butikken på Gøteborg Plads 14


10.00-17.00

6) Besøg By & Havns udstilling om Nordhavn ”Himmel og hav!” Helsinkigade 29

By & Havns udstilling Himmel og hav!, der har hjemme stueetagen i the Silo, holder åbent under Bæredygtig weekend. I udstillingen kan du få et indblik i de grundlæggende tanker og visioner for udviklingen Nordhavn og læse om de bæredygtige initiativer i bydelen. Her er både oversigtskort, arkitektoniske modeller, fortællinger fra beboere og gamle fotografier. Kig forbi og bliv opdateret på planerne for Nordhavn.


11.00-12.00

6) Guidet gåtur i Nordhavn med energipartnerskabet EnergyLab Nordhavn. Mødested Himmel og hav! Helsinkigade 29

Tag på gåtur med en forsker i Nordhavn og bliv klog på, hvorfor Nordhavn er Danmarks største energi testlaboratorium.


11.00-14.00

15) Oplev den selvkørende bus Arma og hør om, hvordan den finder vej rundt i Nordhavn. Pakhus 53, Klubiensvej 9.

De selvkørende busser er tæt på at kunne blive rullet ud i Nordhavn. Autonomous Mobility har i samarbejde med By & Havn arbejdet på at finde rute, faciliteter og skrive ansøgning til projektet, som nu kun afventer den endelige godkendelse, før busserne kan komme ud at køre.

Nordhavn er bygget op omkring bæredygtighed og her passer elektriske, delte og selvkørende løsninger naturligt ind. Projektet vil sætte Nordhavn i front, ikke kun indenfor bæredygtighed, men også i forhold til innovation og selvkørende teknologi. Det bliver spændende at indsamle erfaringer fra brugerne og den daglige drift af bussen, og partnerne glæder sig til at bringe løsningen til Nordhavn. 

Kom forbi garagen og se bussen, som kommer ud at rulle i Århusgadekvarteret og hør oplæg om projektet fra Pernille Lytzen, Product Development Lead hos Autonomous Mobility. Hun vil fortælle nærmere om fremtidens mobilitet og alt hvad den indebærer af muligheder. Hun vil selvfølgelig også snakke om projektet i Nordhavn og, sammen med andre dygtige folk fra Autonomous Mobility, er hun også være klar til at svare på spørgsmål om køretøjet, projektet eller den selvkørende fremtid. 


11.00-14.00

9) Åben tegnestue hos Lendager Group – rundvisning og dialog om bæredygtigt byggeri og genanvendelse af materialer. Sundkaj 11, Pakhus 48

Lendager Group holder åben tegnestue og fortæller om bæredygtigt byggeri samt genanvendelse af materialer fra innovation til produktion.  


11.00-15.00

10) EnergyLab Nordhavn showroom – Mød en forsker og bliv klogere på fremtidens energisystem. Sundkaj 7 2.sal

Nordhavns eget EnergyLab åbner dørene op begge dage fra kl. 11-15. Her kan du møde en forsker og blive klogere på fremtidens energisystem, deltage i debatten om hvordan nye energifællesskaber kan gøre dit energiforbrug mere bæredygtigt i fremtiden eller møde ABB og få inspiration til et smartere hjem.


11.00-16.00

3) Mini POP-UP Designmarked • Yndi • Bo Tyrrestrup Design • Anna Bauer Andersen • Little Mighty and Mint • Tiny Gardens • Fokuskalenderen. Århusgade 136


11.00-16.00

4) Istid - Kom og smag Istids pigernes fantastiske økologiske nitrogen is. Göteborg Plads


11.00-16.00

7) MENY Supermarked - Altankassedag - Gratis øko­jord til din altankasse og masser af gode tips. Southamptongade 2


11.00-16.00

11) Bæredygtig designshop under co_temporary. Århusgade 120


11.00-16.00

8) ItchBox Studio -Pop up design og re-design værk­sted for store børn og unge med interesse i recy­cling. Århusgade 126


11.00-16.00

11) Co_temporary - Et nyt temporært kunstnerdrevet ud­stillingssted i storladne lokaler i Nordhavn. Århus­gade 120


12.00-13.00

15) Oplæg og debat med Autonomous Mobility - Fremtidens transport og alt hvad det indebærer. Pakhus 53, Orientkaj


12.00-16.00

7) MENY Supermarked - superfood fra Nordisk Tang. Smagning på økologisk rødvin. Southamptongade 2


12.00-16.00

7) MENY Supermarked - Gratis økologiske udplantnings-krydderurter fra Rosborg, i frugt- & grøn­tafdelingen. Southamptongade 2


12.30-14.30

6) Guided tour in English - Sustainability in Nordhavn. Meeting point: Himmel og hav! Helsinkigade 29

Guided tour in English. The tour includes a visit to the recreational area Konditaget Luders, the promenade Sandkaj near the water and a walk through the dense residential area. On the way, our guide will tell you about the overall vision for Nordhavn. The trip begins at the exhibition Himmel og Hav! and will end at Sundmolen giving you the possibility to visit Vilhelm Lauritzen Architects or Energylab Nordhavn.


13.00-14.00

10) TALK – Grøn omstilling og energifællesskaber. Hvordan kan du gøre dit energiforbrug bæredygtigt? Energylab Nordhavn showroom. Sundkaj 7, 2.sal

Kom og hør om, hvordan EnergyLab Nordhavn understøtter den grønne energiomstilling og FN’s verdensmål for bæredygtighed, og du vil få mulighed for at diskutere med en af projektets eksperter, hvordan nye energifællesskaber kan gøre dit energiforbrug mere bæredygtigt i fremtiden.


13.00-15.00

Åbent hus hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Sund­kaj 153

Vilhelm Lauritzen Arkitekter holder Åbent hus under Bæredygtig weekend. Kom forbi det ombyggede Pakhus 48 til en forfriskning og en rundvisning af tegnestuen, hvor du kan høre om de bæredygtige projekter.


13.00-15.00

16) Copenhagen International School holder åbent og fortæller om initiativet ”Bye Bye Plastic Bags”. Levantkaj 4


13.00-16.00

3) Rebæl byder på økologiske drinks hos Handvärk. Århusgade 136


14.00-16.00

6) Nordhavns lokalhistoriske forening gæster udstillingen Himmel og hav! og fortæller om Nordhavns historie. Helsinkigade 29


Bæredygtig weekend præsenteres af:

Ikke-navngivet-2