Velkommen til den grønne bydel - Ørestad

Midlertidige byrum langs Asger Jorns Allé

Byrummet bliver løbende udviklet og skal fungere som samlingssted og indbyde til ophold, leg og fællesskab for beboere og besøgende.

Nabomøder i Ørestad

Hjem til Ørestad - find bolig

FAKTA OM ØRESTAD

26253

beboere i Ørestad (2023)

6744

beboere i Ørestad (2011)

100

beboere i Ørestad (2004)

Ørestad ligger på kanten af Naturpark Amagers natur og åbne vidder. Det er en blandet bydel, hvor erhvervs- og boligbyggerier står side om side med nogle af Danmarks førende kultur-, uddannelses- og forskningsinstitutioner.

Byudvikling, boliger, boldbaner og business. Få minutter fra Øresundsbron og Københavns lufthavn er Ørestad skudt i vejret.

Ørestad er en blandet bydel, hvor erhvervsbyggerierne skyder op ved siden af lejlighedsbyggerierne og rækkehusene. Her findes både leje-, ejer-, andels- og almene lejligheder i samme kvarter - sommetider endda i samme byggeri.

Virksomheder, der flytter til Ørestad, gør det primært på grund af beliggenheden. Øresundsmotorvejen og jernbanen passerer i Ørestad City og giver optimal tilgængelighed bl.a. fra Københavns Lufthavn og Øresundsbron.

Beboerne lægger vægt på den høje himmel, det fantastiske lys, de moderne lejlighedsbyggerier og kombinationen af den uendelige fælled lige udenfor døren samt den lette adgang til "gamle" København.

Fem af Metroens stationer ligger i Ørestad. Metroen kører 24 timer i døgnet. Der er afgang hvert 3. minut i myldretiden, og rejsetiden fra f.eks. Ørestad City til Kongens Nytorv er 10 minutter. Samtidig er Metroen et designmæssigt ikon i kraft af den allestedsnærværende højbane, der vidner om den korte afstand til city.

Interaktivt kort over Ørestad

Gå på opdagelse i hvilke byggerier, der er opført i Ørestad og de øvrige bydele, By & Havn udvikler. Sortér via filtrene og find nøgletal for hver bygning

 

Orestad-udklip

Udviklingen af Ørestad

Kortene herunder viser hvor og hvornår byggerier opføres i Ørestad etc. Vi tager forbehold for ændrede tidsplaner. 

Ørestad Syd.
Opdateret november 2022.

Ørestad City.
Opdateret november 2022. 

Ørestad Nord.
Opdateret november 2022.

parkeringssiderne-ny

Parkering i Ørestad

Det skal være let at være parkeringskunde, og By & Havns nye parkeringsportal giver dig muligheden for selv at bestemme, hvornår du vil købe og administrere dine parkeringsprodukter. Klik for at gå til parkeringsportalen.

Ørestadshistorien

Det er 25 år siden udviklingen af Ørestad begyndte og konkurrencen om helhedsplanen blev udskrevet. Læs den fascinerende historie

20-13-02-02_0013_3014

Nyheder fra Ørestad

Nabomøde: Vækst og udvikling i Ørestad

8. december 2023

I sidste uge var der endnu engang nabomøde i Ørestad, hvor beboere og andre interesserede blev opdateret på Ørestads udvikling....

Ny samarbejdsaftale om elopladning er et skridt i en ny spændende retning

13. november 2023

By & Havn har indgået en aftale med ladeoperatøren Clever om opladning på By & Havns ladenetværk i parkeringsanlæggene i...

Nabomøde mandag den 27. november

7. november 2023

Kom med når By & Havn inviterer til nabomøde mandag den 27. november kl. 17- 19. På mødet vil By...

Ny kampagne skal få folk sikkert hjem fra julefrokosten

2. november 2023

By & Havn sætter med en ny kampagne fokus på adfærd og sikkerhed langs havnen i de mørke nattetimer når...

Kulturnat på Nordre Toldbod for hele familien

9. oktober 2023

Elsker du havnen? Så kig forbi By & Havn til årets kulturnat. Og tag hele familien med! Fredag den 13....

Et fremtidssikret parkeringshus af træ

27. september 2023

Vinderen af forårets arkitektkonkurrence om udformning af P-hus Else Alfelt i Ørestad Syd er fundet. Det er OS arkitekter og...