Velkommen til den grønne bydel - Ørestad

Verdens mest bæredygtige boligbyggeri bygges på spidsen af Ørestad

En enig dommerkomité har udpeget en vinder af projektkonkurrencen om at bygge på den yderste spids af Ørestad.

Nabomøder i Ørestad

Hjem til Ørestad - find bolig

FAKTA OM ØRESTAD

21400

beboere i Ørestad (2020)

6744

beboere i Ørestad (2011)

100

beboere i Ørestad (2004)

Videoer fra Ørestad

Klik på de røde prikker på kortet og hør om By & Havns aktiviteter i netop dette område. Filmene er optaget i november 2020.
OBS! DU SKAL ACCEPTERE COOKIES FOR AT KUNNE SE FILMENE.

UN17 Village

Byens Hus

Else Alfelts Vej

August Schade Kvarter

P-hus Hannemann

UN17 Village

Byens Hus

Else Alfelts Vej

August Schade Kvarter

P-hus Hannemann

Udviklingen af Ørestad

Kortene herunder viser hvor og hvornår byggerier opføres i Ørestad. Kortene er produceret den 3. december 2020. Vi tager forbehold for ændrede tidsplaner. 

Forskellig fakta om Ørestad

Interaktivt kort over Ørestad

Gå på opdagelse i hvilke byggerier, der er opført i Ørestad og de øvrige bydele, By & Havn udvikler. Sortér via filtrene og find nøgletal for hver bygning

 

Orestad-udklip
parkeringssiderne-ny

Parkering i Ørestad

Det skal være let at være parkeringskunde, og By & Havns nye parkeringsportal giver dig muligheden for selv at bestemme, hvornår du vil købe og administrere dine parkeringsprodukter. Klik for at gå til parkeringsportalen.

Ørestad ligger på kanten af Naturpark Amagers natur og åbne vidder. Det er en blandet bydel, hvor erhvervs- og boligbyggerierne står side om side med nogle af Danmarks førende kultur-, uddannelses- og forskningsinstitutioner.

Byudvikling, boliger, boldbaner og business. Få minutter fra Øresundsbron og Københavns lufthavn er Ørestad skudt i vejret.

Ørestad er en blandet bydel, hvor erhvervsbyggerierne skyder op ved siden af lejlighedsbyggerierne og rækkehusene. Her findes både leje-, ejer-, andels- og almene lejligheder i samme kvarter - sommetider endda i samme byggeri.

Virksomheder, der flytter til Ørestad, gør det primært på grund af beliggenheden. Øresundsmotorvejen og jernbanen passerer i Ørestad City og giver optimal tilgængelighed bl.a. fra Københavns Lufthavn og Øresundsbron.

Beboerne lægger vægt på den høje himmel, det fantastiske lys, de moderne lejlighedsbyggerier og kombinationen af den uendelige fælled lige udenfor døren og den lette adgang til "gamle" København.

Fem af Metroens stationer ligger i Ørestad. Metroen kører 24 timer i døgnet. Der er afgang hvert 3. minut i myldretiden, og rejsetiden fra f.eks. Ørestad City til Kongens Nytorv er 10 minutter. Samtidig er Metroen et designmæssigt ikon i kraft af den allestedsnærværende højbane, der vidner om den korte afstand til city.

Ørestadshistorien

Det er 25 år siden udviklingen af Ørestad begyndte og konkurrencen om helhedsplanen blev udskrevet. Læs den fascinerende historie

20-13-02-02_0013_3014

Nyheder fra Ørestad

Åben projektkonkurrence udskrives – P-hus Asger Jorn i Ørestad

28. maj 2021

By & Havn skal opføre et P-hus i Ørestad Syd ved Robert Jacobsens vej, Nord for Asger Jorns Allé. P-hus...

Åben projektkonkurrence om facader og tag til p-hus på vej

23. april 2021

Åben projektkonkurrence om facader og tag til p-hus på vej Ultimo maj udskriver By & Havn en åben projektkonkurrence om facader og...

Politisk flertal for Fælledbys lokalplan

5. februar 2021

Planerne om at skabe et bæredygtigt boligområde i samspil med naturen på Amager Fælled i København er torsdag godkendt af...

Så er der sat strøm til Ørestads runde og grønne P-hus Hannemann

2. februar 2021

I dag åbner P-hus Hannemann – et nyt, rundt og visionært P-hus i Ørestad Syd. Huset giver Ørestad 18 nye...

Julebrev og nyheder fra By & Havn

22. december 2020

Året er ved at gå på hæld, og snart sænker julefreden sig. Ligesom mange andre steder er By & Havns...

Arkitekter bag parkeringshus i Ørestad tildelt arkitekturmedalje

16. oktober 2020

JAJA Architects er tildelt Akademiraadets (Det kongelige Akademi for de Skønne Kunster) ærespris, Franciska Clausen-medaljen 2020. Medaljen er uddelt for...