Lokal vejrstation ved Stigbordene

Vejrstation Stigbordene

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

OBS! Hold altid øje med de faktiske forhold i havnen. Betragt data fra vejrstationen som vejledende.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 28. May. 21:27

Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
1015 mbar 73%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
171°
Vindstyrke 2.7 m/s 6,61 kn
Vindstød 15,3 m/s
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen
Normal vandstand Difference
Temperatur
14,4 C 57,2 F
Højeste 17,5° 63,5°
Laveste 14,4° 57,9°
Vandtemperatur
18,8 C 64,4 F
Højeste 19,7° 67.5°
Laveste 18,8° 65.8°
Strømhastighed
0,93 m/s 1.4kn
Højeste 2,00 m/s 3,89 kn
Laveste 0,93 m/s 1,80 kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Sydgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

5 tips til sikker færdsel på vandet ved Stigbordene

  • Planlæg turen hjemmefra. Brug en generel vejrudsigt til at undersøge vind og vejr over Københavns Havn, og brug den superlokale vejrstation til at vurdere, om du skal tage nogle forholdsregler ved Stigbordene eller planlægge en anden rute.
  • Brug bøjerne til at vurdere strømmen. To store bøjer nord for Slusen kan bruges som gode indikatorer på strømforholdene ved Slusen. Den ene bøje (nr. 2) ligger modsat Sluseholmens røde bådhuse. Jo mere denne bøje hopper og svajer des stærkere er strømmen. Hvis strømmen vender mod Stigbordene skal man være ekstra varsom, så man ikke uagtet driver med strømmen.
    Længere mod nord ligger en bøje (nr. 1) ved den høje, blå bygning, Metropolis. Hvis denne bøje svajer, er der stærk strøm. Se kort nedenfor.
  • Hold øje med den røde lampe over Stigbordene. (nr. 3) Når lampen blinker er strømhastigheden over 3 knob.
  • Brug overbæringen. Kajakker og SUP har mulighed for at benytte overbæringen, så man helt undgår at passere gennem stigbordene.
  • Kend dine begrænsninger. Overvej om du har nok erfaring til at komme sikkert rundt i havnen. Hvis uheldet er ude, og du falder i, skal du kunne komme sikkert op i båden igen. Det er altid en god idé at tage et kursus inden man begiver sig ud i havnen.

Slusen i Sydhavn

Slusen i Sydhavn betjenes på faste tidspunkter adskillige gange i døgnet af et frivilligt sluselaug. Slusen kan dog kun bruges af skibe under 10,8 meter bredde og 53 meter længde. Broerne syd for Slusen sætter en yderligere begrænsning på 3 meter i højden. Se slusens åbningstider og kontaktinformation her.