Lokal vejrstation ved Stigbordene

Vejrstation Stigbordene (UDE AF FUNKTION)

VEJRSTATIONEN FUNGERER DESVÆRRE IKKE LIGE NU PÅ GRUND AF EN TEKNISK FEJL. VI FORVENTER, AT VEJRSTATIONEN FUNGERER IGEN MEDIO AUGUST. 

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og stærk vind kan tilmed presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Planlæg derfor din tur på vandet hjemmefra. Vejrstationen nedenfor viser Vejr- og vanddata for de seneste 12 timer.

VEJRSTATION STIGBORDENE

Opdateret d. 27. Nov. 21:09

Nyeste vejr- og vanddata er ikke tilgængelig
Vejret


Barometer Luftfugtighed Regn
995 mbar 93%
0.0 mm 0.0 mm/time
Vind
Vindstyrke - m/s - kn
Vindstød 10,5 m/s
Vandstand
BEMÆRK: Føroget vandstand i havnen
Nord for slusen Syd for slusen
Normal vandstand Difference
Temperatur
2,2 C 35,6 F
Højeste
Laveste
Vandtemperatur
7,4 C 44,6 F
Højeste
Laveste
Strømhastighed
1,12 m/s 2,18 kn
Højeste - m/s - kn
Laveste - m/s - kn
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen
Strømretning
Nordgående
BEMÆRK: Kraftig strøm i havnen

5 tips til sikker færdsel på vandet ved Stigbordene

  • Planlæg turen hjemmefra. Brug en generel vejrudsigt til at undersøge vind og vejr over Københavns Havn, og brug den superlokale vejrstation til at vurdere, om du skal tage nogle forholdsregler ved Stigbordene eller planlægge en anden rute.
  • Brug bøjerne til at vurdere strømmen. To store bøjer nord for Slusen kan bruges som gode indikatorer på strømforholdene ved Slusen. Den ene bøje (nr. 2) ligger modsat Sluseholmens røde bådhuse. Jo mere denne bøje hopper og svajer des stærkere er strømmen. Hvis strømmen vender mod Stigbordene skal man være ekstra varsom, så man ikke uagtet driver med strømmen.
    Længere mod nord ligger en bøje (nr. 1) ved den høje, blå bygning, Metropolis. Hvis denne bøje svajer, er der stærk strøm. Se kort nedenfor.
  • Hold øje med den røde lampe over Stigbordene. (nr. 3) Når lampen blinker er strømhastigheden over 3 knob.
  • Brug overbæringen. Kajakker og SUP har mulighed for at benytte overbæringen, så man helt undgår at passere gennem stigbordene.
  • Kend dine begrænsninger. Overvej om du har nok erfaring til at komme sikkert rundt i havnen. Hvis uheldet er ude, og du falder i, skal du kunne komme sikkert op i båden igen. Det er altid en god idé at tage et kursus inden man begiver sig ud i havnen.