Sejl sikkert: Ny informationsfolder om Lynetteholms arbejdsområder til søs

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 07. april 2022.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

7. april 2022

Sejl sikkert: Ny informationsfolder om Lynetteholms arbejdsområder til søs

Skal du sejle i Københavns Havn denne sommer? Så husk, at anlæg af Lynetteholm er i fuld gang i den nordlige del af havnen øst for Trekroner. I en ny digital folder finder du information om, hvor Lynetteholms arbejdsområder er placeret på vandet, og hvad du skal være opmærksom på, når du sejler nær arbejdsområderne, hvor der ofte udføres arbejde under vandet.    

Lynetteholm er Københavns nye halvø og stormflodssikringsprojekt, som skal anlægges mellem Refshaleøen og Nordhavn i Københavns Havn. I en ny folder kan du læse mere om, hvordan Lynetteholm bliver til i havnen, og hvad der er vigtigt at vide, hvis du planlægger sejlture i havnen denne sommer.

boeje (1)

Hold øje med de gule bøjer

Lynetteholms arbejdsområder er afmærket med gule bøjer, der har et kryds foroven. Det er vigtigt at holde øje med bøjerne, uanset om du sejler i båd, kajak, robåd, står på Stand up Paddle board eller på anden måde opholder dig på vandet. Det fortæller havnebygmester og anlægschef i By & Havn Hans Vasehus.

Vores havn er fuld af liv og aktivitet hele sommeren, og ligesom når vi kører i bil, skal vi også respektere havnens ’vejskilte’, når vi sejler. Gule bøjer med et kryds markerer, at her et et arbejdsområde, som det er forbudt at sejle ind over. Det er vigtigt at overholde, så vi kan passe på hinanden og projektets mange medarbejdere, der arbejder på vandet.

Havnebygmester og anlægschef, Hans Vasehus, By & Havn

plakat-flyer2

Download folder

På By & Havns hjemmeside kan du hente den nye informationsfolder i en printvenlig udgave. Folderen er i første omgang udkommet på dansk, men vil om tid også kunne downloades på tysk og engelsk.

Download plakat

Sammen med folderen kan du også downloade en ny info-plakat. Den er designet til at kunne hænges op på opslagstavler rundt i de danske havne og klublokaler, og ad den vej gøre opmærksom på Lynetteholms anlægsarbejde.  

Du finder også plakat og folder på siden Sikkerhed for sejlere på Lynetteholms hjemmeside.

Vi har hvert år mange gæstesejlere, og vi håber, at mange havne og klubber både i og udenfor København vil hjælpe med at bære budskabet videre til deres gæster og medlemmer, så alle bliver godt klædt på til at sejle i Københavns Havn denne sommer.

Havnebygmester og anlægschef, Hans Vasehus, By & Havn

Oversigt over arbejdsområder

På nedenstående kort, kan du se, hvor Lynetteholms aktuelle arbejdsområder er placeret. Det gælder særligt ud for Refshaleøen og ved ind- og udsejlingen til Margretheholms Havn og Københavns Motorbådsklub (i Prøvestenskanalen).

Arbejdsområder og bøjer vil løbende kunne ændre sig i takt med anlægsarbejdet. Alle ændringer offentliggøres løbende via Efterretninger for Søfarende, som tilgås på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

arbejdsområder

FAKTA OM LYNETTEHOLMS ANLÆGSARBEJDE

  • Lynetteholms anlægsarbejde blev påbegyndt i januar 2022.
  • Lynetteholms samlede areal bliver 275 hektar med en omkreds på godt syv kilometer.
  • Lynetteholms omkreds skal primært bestå af stendæmninger.
  • Stendæmningerne bygges op fra havbunden mellem Refshaleøen og frem til Nordhavn, og vil under opbygningen kunne være tæt på vandoverfladen uden at være synlige fra fx en båd.
  • Lynetteholm anlægger også en 3,6 km lang jordtransportvej fra Prøvestenen til Lynetteholm.
  • I forbindelse med jordtransportvejen anlægges en dæmning og en klapbro ud for Margretheholms Havn og en dæmning og gennemsejlingskanal ud for Københavns Motorbådsklub i Prøvestenskanalen.
  • By & Havn vil løbende melde ud, hvordan anlæg af klapbro og gennemsejlingskanal påvirker sejladsforholdene.
  • By & Havn afholder løbende følgegruppemøder med repræsentanter for havnens klubber, og er også løbende i dialog med blandt andre Søfartsstyrelsen, Københavns Politi m.fl. om sikkerhed i havnen.

Følg med i sejladsforhold og anlæg af Lynetteholm

Du kan læse mere om anlæg af Lynetteholm på Lynetteholms hjemmeside. Her kan du også tilmelde dig Lynetteholms eget nyhedsbrev, hvor By & Havn løbende udsender opdateret information om sejladsforhold m.v. i forbindelse med anlæg af Lynetteholm. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her.