Parkeringsplads forvandlet til grønt byrum indvies på fredag

19. juni 2024

Parkeringsplads forvandlet til grønt byrum indvies på fredag

På fredag den 21. juni kl. 13 indvies et grønt byrum i Nordhavn, der ligger i forlængelse af BIG’s nye hovedkvarter. Hvad der tidligere var en asfalteret parkeringsplads, er nu blevet et grønt byrum, hvor man blandt høje træer, beplantning og kunst kan nyde udsigten ud over vandet.

Den yderste spids af Sundmolen i Nordhavn er gennem de senere år blevet forvandlet til et sted for mennesker, og med det nye byrum ved BIG – Bjarke Ingels Group er spidsen fuldendt. Byrummet er tegnet af BIG’s interne landskabsteam, og har en god forbindelse til det nye hovedkvarter.

Hvor byrummet ligger, var der førhen en asfalteret parkeringsplads, som kun få mennesker havde grund til at besøge trods den unikke beliggenhed med en vidtstrakt udsigt over Øresund, Trekroner og containerterminalen i den ene retning, og ind over byen og havnen i den anden retning. Nu er bilerne flyttet ud og området er blevet et sted for mennesker.  

I løbet af 2024 er en 500 meter lang træbrygge åbnet, molespidsen er blevet bredere og har fået bænke, et nyt molefyr bygget efter gamle traditioner er indviet – og nu åbner det 1.500 m2 store byrum.

Bynatur og nærheden til vandet er vigtige elementer i byudviklingen af Nordhavn, siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

Det grønne byrum ligger på Sundmolens bedste placering, så alle kan sætte sig her og nyde omgivelserne og udsigten ud over vandet. Det er et vigtigt greb, når vi omdanner Nordhavn fra at være et gammelt industriområde til en by for mennesker, at der kommer grønt og at man kan komme tæt på vandet, og jeg glæder mig til at se, hvordan det nye byrum bliver en del af livet i Nordhavn.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Bynaturen i det nye byrum er inspireret af skov og strand og har trædesten, bløde overflader, sand, bænke og høje træer. Træerne plantes mod nord, for at bryde nordenvinden og give læ, og en snoet sti slanger sig igennem dem. På den sydlige del af pladsen er der sandområder og strandbeplantning med en bred promenade langs kajkanten.

BIG har opsat en måler for at undersøge, hvilken effekt den lille bypark har på biodiversiteten og vil registrere arter og mængder af fugle, insekter og andre dyr.

Fredag den 21. juni kl. 13-17:30 indvies det nye byrum, og alle er velkomne.

Øverste billede samt dronefoto: Andreas Konnerup 

240605 BHQ OPEN HOUSE POSTER_email