Fotokonkurrencen ’Sammen om havet i havnen’ er afgjort – se vinderbillederne

16. september 2021

Fotokonkurrencen ’Sammen om havet i havnen’ er afgjort – se vinderbillederne

Den 1. september udskrev By & Havn og WWF Verdensnaturfonden en Instagram fotokonkurrence med temaet ’Sammen om havet i havnen’. Nu er vinderbillederne fundet.

Ca. 200 fantastiske fotos fra Københavns Havn deltog i fotokonkurrencen under hashtagget #sammenomhavetihavnen, og vinderne kan se frem til at få deres helt personlige Biohut – eller fiskehotel – installeret ved Den Sorte Diamant i Københavns Havn.

En Biohut er et stålbur med et mindre stålbur inden i, som er fyldt med østersskaller. Derved fungerer det som hjem, spisekammer og gemmested for fiskeyngel. Biohuts beskytter ynglen i en sårbar del af deres livscyklus og bidrager til at øge fiskebestanden og skabe et bedre havnemiljø.

Der har været stor interesse for at være med i konkurrencen, og motiverne spænder vidt og fortæller historier om københavnernes brug af havnen til at bade, stand up paddle, ro, fiske, sejle – eller bare som et sted, hvor man hygger sig på kajkanten. Et par fotografer har også haft deres vandtætte kameraer under overfladen og har indsendt fotos af havnens dyreliv.

En Biohut har en levetid på cirka 10 år, så vinderne kan i lang tid fremover nyde at se sit eget navn omgivet af havnes fisk på ture til Københavns Havn. Vi sætter nemlig en plade på toppen af Biohut’en med vindernes navne. By & Havn står for montering og vedligehold i hele perioden.

Vinderbillederne

Juryen, der består af By & Havn og WWF Verdensnaturfonden, har valgt følgene vinderbilleder i konkurrencen. Klik på billederne for at se dem på Instagram.

Rasmus Neslein. Kajakker og solnedgang ved Nyhavn. Billedserie.

Ursula Bach. Vinterbadning ved Bølgen, Kalvebro Brygge. Billedserie.

Marie Brandt. Street fishing ved Amaliehaven. Billedserie.

Tim Dencker. Rød brandmand i vandet ved Bølgen, Kalvebod Brygge. Billedserie.

Henriette Elmøe. Jolle ved Langebro. Og som en stærk runner-up har Henriette også posted dette billede af hygge ved Teglholmen:

Endelig har juryen tildelt en specialpris til Raymond Holm, der fotograferer ved at montere et GoPro kamera på en lang stang og stikke det ned under havoverfladen i havnen. Hér har han bl.a. fanget en makrelstime i Nordhavn og multer og en enkelt aborre et andet sted i havnen:

Raymond Holm får to personlige Biohuts placeret ved Slusen i Sydhavn.

Tillykke til alle vinderne!

Følg os – og bliv ved med at tage billeder af havnen

Hashtagget #sammenomhavetihavnen fortsætter naturligvis på Instagram. By & Havn har sin egen Instagram profil @Byenshavn med hashtagget #voreshavn, der lever året rundt med tips til aktiviteter og fotos fra havnen. WWF Verdensnaturfondens profil er @wwfdk

Vi håber, du vil fortsætte med at dele dine havnefotos med hashtag #sammenomhavetihavnen, #voreshavn og #wwfdk!  

Læs mere:

Se også disse nyhedsbreve:

Fakta:

  • Det er også muligt for virksomheder, grundejerforeninger eller andre at sponsere en Biohut. Prisen er 4.500 kroner per enhed – By & Havn håndterer omkostningerne ved administration, montering, vedligehold mv. Kontakt Jan Bruun Jensen, By & Havn, via e-mail: JBJ@byoghavn.dk
  • Konkurrencen var udskrevet i samarbejde mellem By & Havn og WWF Verdensnaturfonden.
  • Konkurrencen var hverken sponsoreret, støttet eller administreret af Instagram.
  • Konkurrencen løb fra den 31. august til 14. september 2021.
  • Ved at tagge billeder med #sammenomhavetihavnen giver du samtidig tilladelse til, at Instagram-kontoen @byenshavn samt @wwfdk kan anvende billederne på Instagram mod kreditering.
  • Vinderfotograferne er blevet kontaktet via deres Instagram konti.
  • Vinderne får deres navne på en plade ovenpå selve Biohut’en
  • By & Havn og WWF Verdensnaturfonden tager sig af alt det praktiske – fx placering og vedligehold af Biohut’en.