Sidste chance for at være med i fotokonkurrencen This is Ørestad

24. august 2024

Sidste chance for at være med i fotokonkurrencen This is Ørestad

Du kan stadig nå at være med i fotokonkurrencen This is Ørestad, som er åben til og med torsdag den 29. august. Herefter udvælger de tre fotografer og dommere i konkurrencen, Trine Søndergaard, Tine Reingaard og Christian Falck Wolff de bedste fotos.

I skrivende stund er der indsendt ca. 600 billeder til konkurrencen. Ca. to tredjedele af deltagerne kommer fra Ørestad, mens den sidste tredjedel er folk fra København og omegn, der har taget turen til Ørestad for at fotografere og deltage.

Vinderne af konkurrencen offentliggøres lørdag den 14. september, og de flotte præmier, som er sponsoreret af lokale aktører, overrækkes til de dygtige vindere på Ørestadsfestivalen Under Åben Himmel samme dag kl. 17.20.

Læs mere og deltag i fotokonkurrencen på thisisorestad.dk

Ørestad 20 år

This is Ørestad er en fejring af, at det i år er 20 år siden, de første beboere flyttede til Ørestad Nord. Fejringen består af en fotokonkurrence og en udstilling om Ørestads historie og er arrangeret i et samarbejde mellem ØICC (Ørestad Innovation City Center), Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug, Ørestad Avis, Field's og By & Havn.

Der foregår flere fejringer i bydelen i årets løb – herunder endagsfestivalen Under Åben Himmel den 14. september.

Festival og præmieoverrækkelse Under Åben Himmel

Festivalen er arrangeret af shoppingcentret Field’s, som også kan fejre 20-års fødselsdag i år. Field’s har med sit kæmpestore vægmaleri, som blev indviet den 20. juni, sat fokus på områdets naboskab, fællesskaber og historie.

Med endagsfestivalen Under Åben Himmel inviterer Field’s endnu engang til en festlig dag med optræden af blandt andre Søs Fenger, Wafande, Aymee og Paw Patrol. Desuden inviterer Field’s lokale klubber og foreninger med på dagen, så de får mulighed for at fremvise deres aktiviteter for bydelens beboere.

Festivalen afholdes bag Field’s kl. 10.30 – 22.00, og præmieoverrækkelsen til fotokonkurrencen finder sted kl. 17.20, hvorefter Wafande går på scenen. Du får gratis billetter til festivalen via app’en Field’s Premium, som kan hentes, hvor du plejer at hente dine apps.

Læs mere om festivalen her.

Vinderfotos udstilles

De bedste billeder fra fotokonkurrencen printes i stort format og udstilles sammen med tidslinjen over Ørestads historie i et butikslokale i Field’s. Ud over vinderbilleder, et historisk tilbageblik på Ørestads udvikling og portrætter af beboere og virksomheder, er naturen også trukket ind i Field’s – som et billede på, hvordan Fælleden er trukket med ind i hele Ørestad. Det er Amager Skovhjælpere, der har stået for naturdelen i udstillingen, som er ledsaget af fuglefløjt, og på den måde fungerer som et naturligt åndehul midt i shoppingcentret.

Du finder udstillingen på Plan 0 mellem Friluftsland og Sport 24 tæt på hovedindgangen.

Stor interesse for at fotografere i Ørestad

Som en del af fotokonkurrencen This is Ørestad var der arrangeret tre fotosafarier, hvor professionelle fotografer delte sine bedste tips og tricks til fotografering. Den første var med Christian Falck Wolff i Ørestad Nord før sommerferien, i søndags var det med Peter Sørensen i Ørestad City, og i torsdags var det Tine Reingaard, man kunne møde i Ørestad Syd.

Alle tre fotosafarier var velbesøgte og deltagerne yderst entusiastiske og interesserede. Flere af deltagerne på fotosafarierne er fra Ørestad, men de fleste – omkring trefjerdedele – var folk, der ikke bor i Ørestad, men som er nysgerrige på bydelen og på at fotografere Ørestads arkitektur, byliv og særlige nærhed til naturen.