Stort tillykke til Field’s som fylder 20 år

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 09. marts 2024.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

9. marts 2024

Stort tillykke til Field’s som fylder 20 år

Den 9. marts 2004 åbnede shopping-centret Field’s midt i Ørestad City. Dermed kan det i dag fejre 20-års fødselsdag. I den anledning vil Field’s skabe et kæmpestort vægmaleri med udgangspunkt i lokale beboeres tanker om fællesskab og naboskab.

Field’s har i alle årene siden centret åbnede for 20 år siden engageret sig i lokale aktiviteter for beboere og besøgende sammen med andre aktører i Ørestad - f.eks. Ørestad IF, Ørestad Bibliotek, fritidsklubber på Amager, Metroselskabet og By & Havn.

Shopping-centret lagde f.eks. lokaler til Bibianas udstilling og læringsmiljø for børnekunst og -kultur i 2011, og samme sted indrettede Ørestad Bibliotek sig, inden skolebygningen overfor stod færdig i 2012.

Også ’Ørestad Idrætsfestival’ og ’Dansefestivalen i Ørestad’ er foregået med Field’s som partner, og da Ørestad Gymnasium og Ørestad Skole manglede plads til deres mange elever, blev lokaler i shopping-centret indrettet til skoleklasser.

Field’s store vægflader har ageret lærred for lyskunstværker i forbindelse med Copenhagen Light Festival, og på Kulturnatten i oktober 2012 blev en stor mængde portrætfotografier af lokale børn og beboere blæst op i kæmpestørrelse på hjørnet af Arne Jacobsens Allé og Ørestads Boulevard.

Vi har fundet historiske fotos frem fra arkiverne hos By & Havn, Ørestad Avis, Ørestad Bibliotek og fotograf Peter Sørensen. Se dem her:

Stort nyt vægmaleri og nye kunstneriske byrum

I anledningen af Field’s 20-års fødselsdag er det den modsatte side af Field’s, der nu kommer i fokus. Ud mod Ove Arups Vej bliver en 600 m2 stor flade udsmykket af professionelle kunstnere fra ’Institut for Urban Kunst’ med udgangspunkt i idéer og tegninger fra skole- og gymnasieelever og beboere fra Ørestad. Maleriet forventes at blive til i løbet af juni måned og bliver således en slags opstart på en række kunst- og udsmykningsprojekter i Ørestad i den kommende tid.

Omtrent samtidig skydes nemlig byrumskonkurrencen ’Byens Scene’ i gang. Det er et projekt, som skal sætte fokus på Ørestad som det særlige og samlende koncertsted, bydelen favner med både DR Koncertsal, Bella Arena og Royal Arena. De tre koncertscener udgør tilsammen det største koncertområde i Norden, og derfor er en række partnere gået sammen om at skabe en sammenhæng mellem koncertstederne ved at gennemføre en kunst- og arkitektkonkurrence, som skal resultere i tre byrum, der integrerer kunst- og landskabsarkitektur ved de store spillesteder – herunder passagen fra Ørestad metrostation forbi Field’s med det kommende vægmaleri til Royal Arena.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, er glad for Field´s bidrag til bylivet i Ørestad:

På vegne af By & Havn ønsker jeg Field’s stort tillykke med fødselsdagen og takker for de gode samarbejder gennem tiden, blandt andet om de udadvendte aktiviteter med fokus på det lokale byliv i Ørestad.

Adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

Væg_1920x1080

Denne 600 m2 store flade bliver snart meget mere interessant at se på, når den bliver til et kæmpestort vægmaleri.

Kontakt

By & Havn, Kommunikationschef, Kristian Wederkinck Olesen: Tlf: 3053 5004