Lynetteholms administrationsbygning er nomineret til ’Årets Bygning’ af arkitekturplatformen ArchDaily

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 02. februar 2024.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

2. februar 2024

Lynetteholms administrationsbygning er nomineret til ’Årets Bygning’ af arkitekturplatformen ArchDaily

I juni 2023 åbnede Lynetteholms jordmodtageanlæg på Refshaleøen i København, og anlæggets administrationsbygning er nu nomineret til ’Årets Bygning’.

Det summer hver dag af liv i Lynetteholms nye administrationsbygning på Refshaleøen, hvor både Lynetteholms entreprenører, rådgivere og By & Havns medarbejdere dagligt arbejder med udsigt til Øresund og anlægget af Lynetteholms stormflodssikring. 

Medarbejderne kan nu glæde sig over, at de arbejder i en helt særlig bygning, som er nomineret til ’Årets Bygning’ af arkitekturplatformen ArchDaily. Arkitekturplatformen blev grundlagt i 2008 og er blevet en af de mest indflydelsesrige arkitekturplatforme globalt med 13,6 millioner læsere hver måned.

Det er arkitektvirksomheden Tredje Natur, der står bag Lynetteholms administrationsbygning, og det glæder partner i Tredje Natur, Ole Schrøder, at bygningen nu er nomineret. 

Det er en betydningsfuld anerkendelse, og vi er stolte over, at ’portbygningen’, som udgør et markant symbol som porten til Lynetteholm, er blevet nomineret af ArchDaily.

Partner, Ole Schrøder, Tredje Natur.

Morten Olivarius_Tredje Natur_Lynetteholmen_final_085_TN (Custom)

Bygget i træmoduler

Bygningen er udført som "design for disassembly" og kan demonteres og flyttes i takt med Lynetteholms udvikling. Arkitektonisk er bygningen konstrueret af træmoduler, der bidrager til en reduceret CO2-belastning. Ved at skråtstille modulerne skabes et skarpt ikonisk udtryk og et varieret arbejdsmiljø med enestående udsyn til Øresund og Lynetteholms anlægsarbejde.

Med Lynetteholm arbejder vi hele tiden på at afprøve nye metoder, der kan reducere CO2-udledningen. Administrationsbygningens træmoduler er et godt eksempel på det, og hvordan et design kan have stor betydning for et projekts samlede udledning.

Adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

Forsøgsområde for naturudvikling

Bygningen er anlagt på en jordvold, hvor der udføres vækstforsøg, som skal skabe erfaring for Lynetteholms kommende kystlandskabs naturudvikling. Landskabet vil blive udviklet over en mangeårig periode, og første del af området ventes at åbne for offentligheden omkring 2029.

Udover kontorbygning fungerer bygningen som administration for overskudsjord fra København og omegns byggepladser. Lynetteholm nyttiggør jorden til opfyldning, og det gør administrationsbygningen til en central del af halvøens udvikling. Det er rådgivningsvirksomheden COWI, der har været byggeherrerådgiver på bygningen.

Du kan læse mere om nomineringen og stemmeafgivning her.

 

RETTELSE 2. FEBRUAR 2024:
I første udgave af nyhedsbrevet fremgik det i dele af teksten, at bygningen er kåret til 'Årets Bygning', men den er retteligt kun nomineret! Vi beklager fejlen, som nu er korrigeret.

 

 

Kontakt:

Kommunikationschef By & Havn Kristian Wederkinck: tlf. 30 53 50 04

Partner i Tredje Natur Ole Schrøder: tlf. 25 10 44 60

Morten Olivarius_Tredje Natur_Lynetteholmen_final_024_TN (Custom)
Morten Olivarius_Tredje Natur_Lynetteholmen_final_045_TN (Custom)