Arkivet

Arkivet ligger på 1. sal i Visitationsbygningen og rummer hundredevis af historiske mapper såvel som modeller, tegninger og fotos fra alle områder i Københavns Havn.

 

Arkivet har normalt ikke offentlig adgang, men vi vil i efteråret offentliggøre en serie af særarrangementer, som kommer til at finde sted i det smukke arkivrum.

Nordre toldbod loft17-1600px

Indtil for nylig lå By & Havns arkiv på loftet i hovedbygningen. I 2019 var vi en del af Kulturnatten og fremviste arkivet. Den lange kø af forventningsfulde gæster, der ventede i regnen på at komme ind og opleve loftsarkivet, skærpede vores erkendelse af, at By & Havn ikke alene står for ’det nye’ i København, men også repræsenterer flere hundrede års historie om havnen, landvindingen, havnearbejderne, kajerne, broerne, frihavnen osv.

Nordre toldbod loft50-1600px

By & Havns arkiv er en unik tidskapsel, som nu opbevares under langt bedre forhold. Arkivet og udstillingen er designet og restaureret således, at loftets ånd lever videre i de rødlige nuancer. De oprindelige møbler, som ruller og mapper blev opbevaret i, er bevaret og genbrugt.

I takt med at mapper og ruller åbnes i arkivet – mange for første gang siden de i sin tid blev placeret på loftet – udvider nye særudstillinger vores alles kendskab til havnens og københavnernes fælles historie.

Nordre toldbod loft21-1600px

HAVNEBYGMESTERENS STUDIESAMLING

En udstilling om Københavns Havn
set gennem By & Havns store arkiv.

Forside
Udstilling
Faglige Talks
Om bygningerne
Arkivet
Fra befæstning til stormflodssikring

Åbningstider:
Alle hverdage kl. 09-15
Gratis entré

Adresse:
Nordre Toldbod 3
1257 København K
T: 3376 9800
E: info@byoghavn.dk

Du skal kontakte os på forhånd, hvis du ønsker
at besøge udstillingen med en gruppe. 

Udstillingsdesign:
JAC Studios

Grafisk design:
Studio Atlant

Mediedesign:
Oncotype

Møbler:
Malte Gormsen Møbelsnedkeri

Havnebygmesterens Studiesamling er støttet af: