Besøg udstillingen
Havnebygmesterens Studiesamling

I Havnebygmesterens Studiesamling får du en smagsprøve på By & Havns righoldige arkiv af fotos, tegninger, video og fortællinger.

 

Se film på mikrofilmlæseren og oplev den enorme reol, hvor ruller og dokumentmapper er sat på plads efter en særlig distriktsindeling. Med en touch skærm kan du vælge nogle af rullerne og få indholdet ’udfoldet’ på skærmen. Herved kan du fx. se de smukke detaljer i de originale tegninger af den første Knippelsbro fra 1620 - eller den seneste fra 1934. 

Image00050
amager_bliver_stoerre

MERE KØBENHAVN I KRAFT AF LANDVINDING

Det er et tema i Studiesamlingen, at Københavns geografi over tid har forandret sig dramatisk i kraft af landvinding. Oplev bl.a. hvordan Frihavnen blev etableret mod Nord i 1891-1894 og Kalvebod blev inddæmmet mod syd fra 1939-1943.

 

00054-1600px

DEN SMUKKESTE BOG

Den imponerende præsentationsbog fra 1894 rummer sirlige tegninger af Frihavnens bygninger og anlæg samt tekster på fransk. I udstillingen får du mulighed for at bladre i bogen elektronisk og zoome helt ind på de fine detalejer. 

 

00010s

DE HEMMELIGE SKUFFEPROJEKTER

Udstillingen fokuserer også på nogle af de mange havneprojekter, der aldrig blev til noget. Hvordan ville vi f.eks. opleve København, hvis man i sin tid havde gjort alvor af at bygge en bred kanal tværs gennem Amager som havnens primære søvej for fragtskibe?

 

00052

BROEN VAR OPPE

De mange broer over havneløbet er et andet tema i udstillingen. Historisk har havneløbet været vitalt som trafikåre for skibe, men broerne har været ligeså vigtige for at transportere varer og mennesker mellem Amager og København. Udstillingen fokuserer mest på Knippelsbro - men også på de mange nye cykel- og gangbroer over havneløbet, som er skudt op de seneste 20 år.

 

F-095 Kalvebod Brygge_00019A - Den kommunale i Tømmergraven

FRA INDUSTRI TIL WELLNESS

I dag oplever vi alle først og fremmest Københavns Havn som et rekreativt byrum, som vi alle har til fælles. Havnen er et åndehul, hvor vi bader, sejler og fisker - men hvordan gik det til, at havnen blev transformeret fra forurenet industrihavn til en blå park? Det er også et tema i Havnebygmesterens Studiesamling. 

HAVNEBYGMESTERENS STUDIESAMLING

En udstilling om Københavns Havn
set gennem By & Havns store arkiv.

Forside
Udstilling
Særudstilling
Faglige Talks
Om bygningerne
Arkivet
Fra befæstning til stormflodssikring

Åbningstider:
Alle hverdage kl. 09-15
Gratis entré

Adresse:
Nordre Toldbod 3
1257 København K
T: 3376 9800
E: info@byoghavn.dk

Du skal kontakte os på forhånd, hvis du ønsker
at besøge udstillingen med en gruppe. 

Udstillingsdesign:
JAC Studios

Grafisk design:
Studio Atlant

Mediedesign:
Oncotype

Møbler:
Malte Gormsen Møbelsnedkeri

Havnebygmesterens Studiesamling er støttet af: