Simian – nyt udstillingssted for samtidskunst er åbnet i Ørestad

7. september 2020

Simian – nyt udstillingssted for samtidskunst er åbnet i Ørestad

Nu kan du opleve kunst i den tidligere cykelkælder ved Ørestad Station. Efter en gennemgribende renovering er stedet omdannet til kunsthallen SIMIAN, der åbnede lørdag den 5. september. SIMIAN vil vise eksperimenterende samtidskunst og være et nyt samlingspunkt i Ørestad.

Under bassinet ved Ørestad Station gemmer sig et 1300 m2 stort rum, som tidligere har været brugt til bl.a. cykler, rulleskøjteløb og opbevaring. Nu er kælderen omdannet til et lyst og smukt rum, der netop er blevet indviet med sin første udstilling.

Det er en gruppe unge kunstnere, som har fået ideen til at skabe en kunsthal i Ørestad, og som siden 2016 har arbejdet for at få det til at ske i samarbejde med By & Havn. Kunstnerne faldt for det særlige rum og har siden skaffet midler fra diverse fonde, for at kunsthallen kunne realiseres.

Simian sep3 (002)

Visionen for stedet er at skabe et udstillingssted, der viser et bredt, men nøje udvalgt udsnit af samtidskunsten. Simian vil præsentere skiftende solo– og gruppeudstillinger med både kendte og mindre kendte kunstnere i et program, der sammenkobler kunstnere på tværs af generationer, medier og nationaliteter. Der er allerede en række udstillinger planlagt, og publikum har noget at se frem til:

Simian kommer til at danne ramme om udstillinger og arrangementer, som vil belyse og udfordre komplekse forbindelser og perspektiver i vores fælles oplevelse, forståelse og navigation i samtiden.

Gruppen bag SIMIAN.

For By & Havn er det glædeligt, at den tidligere cykelkælder nu har fået en funktion, som kan føje et nyt lag til Ørestads kulturliv og tiltrække nye gæster til bydelen:

Det er fantastisk, at den tomme cykelkælder nu er forvandlet til et lyst og inspirerende sted, der skal give kunstoplevelser til både kunstkendere og nybegyndere. Vi håber, at det fine samarbejde, der er opstået med lokalsamfundet, vil udvikle sig og resultere i mange fælles projekter i den kommende tid. For os er det vigtigt, at SIMIAN udover at være et nyt og spændende udstillingssted i Københavns kunstmiljø, også bliver et lokalt samlingssted og mødested for alle aldre.

Udviklingschef Per Schulze, By & Havn.

Omdannelsen af cykelkælderen er finansieret af By & Havn, Realdanias pulje ”Underværker” samt Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg. Udstillingsprogrammet er støttet af: Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Amager Vest Lokaludvalg og GF Ørestad City.

Åbningsudstilling:

Some of the Hole
5. sep - 17. okt 2020.

Åbningstider: torsdag - lørdag 12:00 - 17:00.

Find vej (Google Maps)

Læs mere på www.ssiimmiiaann.org