Kom på rundtur i Tunnelfabrikken

17. oktober 2019

Kom på rundtur i Tunnelfabrikken

Den gigantiske industribygning, Tunnelfabrikken, i Ydre Nordhavn skal omdannes til Nordhavns nye, innovative og bæredygtige samlingspunkt, hvor kreativitet og inkluderende fællesskaber er i højsædet. Den 22. oktober kan du komme på rundtur i de store haller og få et unikt indblik i planerne for Københavns nye smeltedigel af erhverv, kultur, natur og studieboliger.

Der er 24 meter fra gulv til loft i Tunnelfabrikken, og der er højt til loftet i mere end en forstand, når det gælder Nordhavns gamle industrielle kæmpe. For visionen er at transformere den eksisterende industribygning og de omkringliggende udearealer til en smeltedigel af kunst- og kulturscener, arbejdspladser, spisesteder, studieboliger, værksteder, faciliteter til idræt, nyttehaver, leg, underholdning og meget mere.

Tunnelfabrikken, den tidligere ØTC-fabrik, blev bygget i 1990’erne til støbning af Øresundsbroens tunnelelementer, og den står i dag rå og autentisk som dengang. Inden udviklingsarbejdet for alvor går i gang, inviterer udviklerne bag Tunnelfabrikken, NREP, Unionkul og By & Havn, på rundtur og kaffe i den imponerende bygning. Det sker tirsdag den 22. oktober, hvor der også bliver mulighed for at se de nyeste tegninger for huset og høre om den gamle bygnings historie.

Med Tunnelfabrikken sætter vi det nytænkende i højsædet. Tunnelfabrikken vil komme før de første boliger i området, og den bliver en dynamo for udviklingen af et nyt og levende bykvarter og et mangfoldigt mødested for lokalområdets beboere og hele København. Det er et fremsynet projekt, og jeg er glad for, at vi allerede så tidligt i processen har mulighed for at invitere indenfor og fortælle om visionerne for stedet.

Adm. direktør for By & Havn Anne Skovbro.

By & Havns direktør er med på rundturen sammen med medstifter og partner i NREP, Rasmus Nørgaard, og Klaus Kastbjerg fra Unionkul, der blandt andet også har stået for udviklingen af Papirøen og højhuset The Silo i Nordhavns Århusgadekvarter.

I udviklingen af Tunnelfabrikken er bæredygtighed, fællesskab og inklusion i fokus. Det skal være et sted, hvor mennesker trives og danner fællesskaber, og hvor man samtidig genanvender så meget som muligt af den gamle, historiske industribygning - der nu for første gang slår dørene op til en rundvisning. 

Tilmelding:

Senest fredag den 18. oktober på mail: SWN@byoghavn.dk

Praktisk: 

Husk tøj og sko alt efter vejr og vind. Tunnelfabrikken er ikke opvarmet.

Tid og sted: 

Tirsdag den 22. oktober kl. 16.00 – 17.30. Mødested ved parkeringspladsen ved trampolinparken Airtrix, Kattegatvej 4, 2150 Nordhavn.

Program:

  • Velkomst ved adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn: De overordnede visioner for Tunnelfabrikken
  • Rasmus Nørgaard, medstifter og partner, NREP: De konkrete visioner for Tunnelfabrikkens funktioner
  • Spørgsmål i plenum
  • Rundtur i Tunnelfabrikken

FAKTA: Visionerne for Tunnelfabrikken

Det er visionen, at Tunnelfabrikken skal indeholde disse seks primære funktioner:

Kunst & Kultur
Atelier, værksteder, kulturhus: Et kulturelt samlingspunkt.

Innovation & Samarbejde
Startups, etablerede virksomheder, læringsmiljøer: Et alsidigt fællesskab med fokus på fremtidens bæredygtige byudvikling.

Test & Skab
Værksteder og fablabs: Specialiseret håndværk og unikke værksteder, der skaber fremtidens bæredygtige løsninger.

Leg & oplev
Legepladser for børn og voksne. Fysiske som digitale: Kreativitet for store og små.

Mad & Gro
Et mekka af restauranter, madmarkeder, producenter og nyttehaver: Mange sociale madoplevelser med fokus på god, sund og økologisk mad.