Flere grønne, midlertidige mødesteder på vej i Ørestad Syd

29. maj 2019

Flere grønne, midlertidige mødesteder på vej i Ørestad Syd

I Ørestad Syd vil By & Havn omdanne tomme byggegrunde til grønne, midlertidige byrum. I første omgang er udpeget to grusarealer i Nordre Fælledkvarter og et ved DOMEAs almene boliger ud mod Ørestads Boulevard.

Det ene kvarter efter det andet skyder i disse år op i Ørestad Syd. Alligevel er der byggegrunde, der først skal udvikles ude i fremtiden, og som derfor har potentiale til at undergå en midlertidig grøn forvandling.  

Et godt eksempel på det er Kirkepladsen i Arenakvarteret tæt ved Royal Arena. By & Havn har for ganske nylig forskønnet pladsen med et grønt og frodigt græstæppe. Forvandlingen har givet kvarterets børn og voksne helt nye muligheder for at mødes til leg, fodbold og andre aktiviteter.

Derfor er det også med Kirkepladsen som forbillede, at By & Havn har udvalgt tre nye byggegrunde i Ørestad Syd, som skal have en grøn og midlertidig ’make-over’. Det fortæller udviklingschef fra By & Havn Per Schulze:

Det er ikke altid kønt og rart at bo op ad en øde og støvet byggegrund. Derfor vil vi gerne gå forrest i at skabe grønne, midlertidige byrum, der kan styrke det lokale fællesskab parrallet med at bydelen udvikles.

Udviklingschef i By & Havn, Per Schulze

”Vi har fået meget positive tilbagemeldinger på Kirkepladsen, og den er et fantastisk eksempel på, hvor meget værdi vi kan skabe lokalt ved at aktivere nogle af vores byggefelter i en kortere eller længere periode”, tilføjer han.

Beboerne tages med på råd

De tre byggegrunde, som By & Havn har udvalgt til at få en midlertidig opgradering, er to tomme grusarealer i Nordre Fælledkvarter ved Center Boulevard og Hannemanns Allé og et større område mellem Domeas almene boliger og Ørestads Boulevard. 

Kort- midlertidige aktiviteter i Ørestad_final

By & Havn har allerede taget den første kontakt til de forskellige grundejerforeninger, da selskabet ønsker at udvikle områderne i tæt dialog med de lokale beboere.

”Udgangspunktet er, at vi etablerer græsområder, som indbyder til leg og ophold. Hvis der er ønsker om andet, så tager vi en snak med grundejerforeninger og de nærliggende ejerforeninger om det, siger Per Schulze.

By & Havn har afsat et beløb svarende til, hvad det koster at udlægge græs og muld på de tre grunde, og det forventes, at arbejdet kan gå i gang på et tidspunkt efter sommerferien. Samtidig vil By & Havn screene videre for flere midlertidige muligheder i Ørestad Syd.

”Vi er i gang med at se på, om andre byggegrunde også kan komme i spil. Vi prioriterer de grunde, som ligger i umiddelbar nærhed af, hvor der er flyttet beboere ind. Samtidig skal det være grunde, der er tilgængelige i minimum en 2-årig periode”, understreger Per Schulze.  

Hør mere på nabomøde den 11. juni

By & Havns udviklingschef Per Schulze vil fortælle mere om de nye, grønne byrumsprojekter på et nabomøde om Ørestad Syd den 11. juni. Mødet finder sted på Kalvebod Fælled Skole og tilmelding er senest fredag den 7. juni på mail: nabomode@byoghavn.dk Mødets fulde program kan ses her.

ØrestadNU-annonce_maj_nabomøde-u