SE KØBENHAVN FRA OVEN

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 30. juli 2012.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

30. juli 2012

By & Havns fotograf Ole Malling svævede rundt over København i en helikopter. Se din blå-grønne by i fugleperspektiv.

 

 


København er både en grøn og en blå by. Nederst ses Kastellet, mens Amager og Kalvebod Fælled øverst i billedet strækker sig helt ind i byen. Fælleden er ca. dobbelt så stor som Dyrehaven. Ørestad ligger i venstre del af fællederne.


Ørestad Nord er Ørestads mest udbyggede kvarter med det karakteristiske, runde Tietgenkollegiet og DR Byens blå koncertsal. På billedet ses den byggegrund, hvor Nordeas nye kontordomicil skal opføres, og hvor ca. 2000 medarbejdere senest i 2016 skal flytte ind. Set fra luften får man en fornemmelse for nærheden til Rådhuspladsen, der er to kilometer derfra.

 
Ørestad Citys nye folkeskole og bibliotek åbnede i foråret ved siden af Ørestad Gymnasium. Fra oven kan man virkelig se bygningens særprægede form, som er inspireret af den italienske middelalderby Barga, hvor små torve, terrasser og gyder – både inde og ude – danner rammerne for læringsmiljøerne.


På grænsen mellem Ørestad City og Ørestad Syd ligger et af Danmarks største trafikale knudepunkter. Her, hvor E20 møder metroen og Øresundstogene, er nogle af Københavns største byggerier skudt op. Lige ved krydset bor Rambøll og DI (midlertidigt) sammen med det bæredygtige hotel Crowne Plaza og shoppingcentret Field’s.

 
Ørestad Syd får hver uge besøg af mange gæster, der kommer for at se den prisbelønnede arkitektur og nyde naturen. Set fra luften er det tydeligt, hvordan de fredede naturområder Kalvebod og Amager Fælled strækker sig som savanner i forlængelse af bydelen. Ved siden af Stævnen og 8TALLET rejser nye bygninger sig, blandt andet det netop færdiggjorte plejecenter og de nye rækkehuse.

 
Sydhavnen er gået fra tung industri til attraktive boliger. Det kan stadig ses, hvordan sværindustrien dominerede på billederne af Sluseholmen og Teglholmen i Københavns Sydhavn. Men det er også tydeligt, hvorfor de nye kanalbyer er blevet populære hos mange familier.


Marmormolen lige syd for Nordhavnen tager en af Danmarks mest internationale og klimarigtige bygninger form. Fra slutningen af 2012 samler FN Byen de syv FN-organisationer, der er repræsenteret i Danmark i den stjerneformede bygning. Marmormolen kommer også til at rumme hotel, erhvervsbygninger og boliger.


Århusgadekvarteret i nederste halvdel af billedet er første led i udviklingen af Nordhavnen og bliver Københavns nye bæredygtige bydel. Her bliver plads til 350.000 etagemeter blandet bolig og erhverv med 7.000 arbejdspladser og 3.000 beboere. Århusgade bliver det nye bykvarters centrale handelsstrøg.


I Nordhavnen er opfyldningen af havnen i fuld gang og dermed bliver grundlaget for en ny krydstogtkaj og ikke mindst Københavns nye bydel skabt. Opfyldningen bliver på i alt 100 hektar. På det areal kan Rådhuspladsen i København ligge 41 gange, og faktisk bliver Københavns Kommune 1 % større arealmæssigt ved opfyldningen.

De viste billeder er bare et lille udpluk. De mange luftfotos taget af fotograf Ole Malling er frikøbte til pressebrug og kan bestilles i høj opløsning ved henvendelse til Carsten Arlund, By & Havn.  

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk