Topdanmark Ejendom bygger igen boliger i Ørestad Syd

17. september 2019

Topdanmark Ejendom bygger igen boliger i Ørestad Syd

By & Havn har solgt boligjord til Topdanmark Ejendom centralt i Ørestad Syd. I alt er der tale om ca. 8.300 etagemeter svarende til omkring 100 boliger fordelt på rækkehus- og etageboliger.

Udviklingen går over stok og sten i Ørestad Syd. Det er bare 12 år siden, grundstenen blev lagt til bydelens første boliger, Stævnen, helt mod syd. Et par år senere fulgte det berømte nabobyggeri 8TALLET efter. Senere blev der også udviklet boliger i Arenakvarteret i den nordlige ende af bydelen, og i de seneste år er der særligt bygget i Ørestad Syds midterste del, hvor rækkehuse og lejlighedsbyggerier er skudt op og taget i brug. Antallet af beboere i Ørestad Syd har været støt stigende i hele perioden - fra 177 mennesker i 2010 til estimeret 5.500 i 2019.

Ørestad Syd er i en tilfredsstillende udvikling, og nu er der særligt gang i kranerne i den sidste, centrale del af bydelen, som binder den nordlige og sydlige del sammen. Det er vigtigt at få bygget færdigt, så fællesskaberne og det gode naboskab kan vokse frem blandt beboerne.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & havn.

Topdanmarks byggefelt danner en karré mellem Else Alfeldts Vej og Richard Mortensens vej i området lige nord for kvarterets kommende hovedgade, Asger Jorns Allé, hvor indkøbsmuligheder samt faciliteter og funktioner, der understøtter fysisk aktivitet og kulturliv er godt på vej. Her iblandt Byens Hus for enden af hovedgaden, som foruden daginstitution, café og boliger bliver et kulturelt samlingspunkt for borgerne i Ørestad Syd.

Byggefelt-1.10-1

 

Topdanmark har lige færdigopført etagebyggeriet Savannehuset lidt syd for det kommende boligbyggeri.

Savannehuset rummer 227 lejelejligheder fra 65 m2. og opefter, og byggeriet blev afleveret i fire etaper i perioden fra vinteren 2019 og frem mod sommeren 2019. Udlejningen af lejlighederne var forud for tidsplanen gennem alle etaper. Og netop det faktum, udtaler adm. direktør i Topdanmark Ejendom, Flemming Engelhardt, ”er medvirkende årsag til, at vi er meget tilfredse med at kunne realisere endnu et boligbyggeri i Ørestad Syd, hvor vi har en ambition om at gentage succesen fra Savannehuset. Kombinationen af kvalitetsbyggeri, adgang til storslået natur lige rundt om hjørnet og med et shoppingcenter, koncertarena og metroen rundt om det andet hjørne giver os troen på, at vi med grundkøbet her har lagt kimen til en langsigtet god investering for vores pensionskunder”.

Flemming Engelhardt slutter; ”vi skal nu sammen med vores samarbejdspartnere til at udvikle boligerne i detaljen, hvor karrébebyggelsen igen vil understøtte vores mål om at skabe samhørighed og tryghed blandt beboerne, så det gode liv kan leves.”

”Topdanmark er en solid samarbejdspartner, som tidligere har bygget boliger i Ørestad Syd, og i By & Havn glæder vi os over Topdanmarks kontinuerlige interesse for at investere i bydelen,” siger Anne Skovbro.