Nu åbner P-hus Arena i Ørestad

22. marts 2022

Nu er P-hus Arena åbnet i Ørestad

I går åbnede det nye P-hus Arena i Ørestad Syd, som med et automatiseret betalingssystem skal gøre parkeringsoplevelsen bedre og mere tryg for brugerne. Det nye p-hus giver Ørestad 413 nye pladser og otte ladepladser til elbiler.   

Det bliver i fremtiden lettere at parkere sin bil i Ørestad Syd. Et nyt og moderne parkeringshus i syv etager slog i går dørene op på Hannemanns Allé vest for Royal Arena. Og med smarte løsninger i form af et nummerplade-baseret betalingssystem og et forbedret informationsniveau bliver det lettere og mere bekvemt at være bruger af parkeringshuset.

Hannemanns Alle112
Hannemanns Alle84

Det nye parkeringshus er installeret med ANPR-kameraer (Automatisk Nummer Plade Registrering), der identificerer og registrerer køretøjets nummerplade ved ind- og udkørsel og sikrer, at parkeringen starter og slutter automatisk. Det betyder, at man som bruger ikke selv skal registrere sin parkering, når man ankommer, som man skal i et traditionelt parkeringshus. Samtidig vil brugerne opleve, at de ved ankomst anvises til en ledig p-plads ved hjælp fra informationsstandere- og skærme.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, siger:

Vi har i By & Havn et stort fokus på, at vores brugere oplever, at det er let, trygt og enkelt at parkere i vores parkeringsanlæg. Og løsningerne, vi har implementeret i P-Hus Arena, er et positivt skridt i den retning. Samtidig er det vigtigt for os at de løsninger, som vi leverer, er langsigtede og er med til at skabe grønne bæredygtige områder med fokus på sundhed og et godt by- og hverdagsliv. Vi ved, at flere elbiler kommer til, og derfor er det også vores ambition, at vi i de kommende år udvider antallet af ladepladser – både til gavn for vores brugere, men i ligeså høj grad for klimaet.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

P-hus Arena er offentligt tilgængeligt, og vil være åbent hele døgnet rundt. Parkeringshuset er særligt tænkt til at skulle betjene beboere og erhverv i det kommende Hannemanns Kvarter samt gæster, der besøger Royal Arena.

Hannemanns alle13

I parkeringshusets stueetage er der indrettet en række kiss and ride pladser, der skal gøre af- og påsætning til Royal Arena og den kommende Arenakvarterets Skole lettere. Desuden er stueetagen bygget med en frihøjde på 2,65 meter og er forbeholdt høje køretøjer, som eksempelvis handicapbusser. I selve parkeringshuset er der indrettet 10 handicap-parkeringspladser. På de øvrige etager er frihøjden 2,10 meter. P-husets øverste etage er reserveret til Royal Arenas personale.  

Hannemanns alle29

FAKTA: P-hus Arena

  • Parkeringshuset er tegnet af 3XN og 5E Byg er totalentreprenør på byggeriet
  • Det har plads til cirka 413 køretøjer - fordelt på syv etager
  • Parkering i P-hus Arena er tilladt med gyldig digital p-tilladelse fra PARKinCPH til Ørestad samt mod betaling via app eller betalingsautomat
  • Du kan læse mere om priser og vilkår på ParkInCPHs hjemmeside
  • Parkeringshuset er indrettet med 8 ladepladser til opladning af elbiler
  • Frem mod midten af 2025 forventes etableret 25 ladepladser i P-hus Arena
  • Frem mod midten af 2025 forventes etableret cirka 400 nye ladepladser i hele Ørestad
  • Ladeoperatøren Spirii driver ladeboksene