Kulturdag og Søfest i Ørestad

28. august 2019

Kulturdag og Søfest i Ørestad

For 13. år i træk fejrer Ørestad sig selv til Ørestad Kulturdag. Det sker på lørdag den 31. august kl. 09 – 21 i Ørestad City. Og dagen efter er der Søfest i Ørestad Syd.

Akrobat eller breakdancer? Skate, waterballz eller badminton? Ørestad Kulturdag har leg og idræt som tema i år og indtager bl.a. Streethalen i Ørestad City med bl.a. dans, basket og capoeira. Mød Ørestad IF i Byparken med masser af aktiviteter, og REMA 1000 holder Funrun med sækkeløb, ringkast, æggeløb osv.

Og hvis du ikke er så bevægelsesklar på lørdag, kan du også deltage i pileflet workshop, babysalmesang og langbordsspisning med bydelens indiske restaurant Rasoi.

Ved Streethallen kan du også opleve GLiMT, som arbejder med at kombinere cirkus, dans og fysisk teater til nye, udfordrende former. GLiMT har skabt en speciallavet nycirkusforestilling til Kulturdagen og Streethallen fyldt med nervepirrende akrobatik og poetisk ekvilibrisme og komik. Og når forestillingen er færdig, kan du selv prøve kræfter med nycirkus-genren. Deltag i en kort undervisningsworkshop i forskellige cirkusdiscipliner.

ØX19_plakat_A1-(2)

Det store program byder også på flere rundvisninger. Flere af dem er allerede fuldt bookede, men du kan stadig komme med på byvandring i Bella Kvarter, nytteplantevandring i byparken og en guidet gåtur i Ørestad City, som By & Havn står for. By & Havnes guide, Jørn P. Madsen viser rundt i Ørestad City og fortæller om den spændende arkitektur, de små og store byrum, kunstværkerne og de hemmelige steder. Få viden om de oprindelige tanker bag Ørestad City og oplev, hvordan bydelen ser ud i dag – 13 år efter de første indbyggere flyttede ind – og 13 år efter den første kulturdag.

Ørestad Kulturdag er arrangeret af Grundejerforeningssekretariatet Ørestad og en masse frivillige kræfter. Kulturdagen er støttet af Grundejerforeningerne, Amager Vest Lokaludvalg, By & Havn og Øens Ejendomsadministration & Advokatfirma.

Syd217_13174-1600px

Søfest i Ørestad Syd 2019

Søndag den 1. september kl. 11 – 16 rykker festen til Ørestad Syd. Ørestad Vandlaug og Grundejerforeningssekretariatet inviterer på et hav af arrangementer – ikke mindst det traditionsrige Anderæs 2019, hvor du kan købe lodder som små gummiænder, der dyster mod hinandnen i ræs gennem  bydelens kanaler. Sidste år blev alle ænder solgt, og alt overskud går ubeskået til bylivet og kulturaktiviteterne.