Københavns Havn mere populær end nogensinde

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 20. januar 2023.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

20. januar 2023

Københavns Havn mere populær end nogensinde

Københavns Havn er allerede verdenskendt for sit rene badevand og sit rekreative liv langs kajerne – både om sommeren og vinteren. Men interessen for at besøge København fra vandsiden har heller aldrig været større. Antallet af besøgende gæstesejlere i 2022 var på hele 4200 besøg, hvilket slår den nuværende rekordsæson i 2019 med flere længder.

I den hidtidige rekordsæson 2019 besøgte 2900 gæstesejlere byen i løbet af hele året. Den rekord blev allerede overgået i begyndelsen af august i år, og nu foreligger det endelige resultat, som gør 2022 til rekordsæson med 4200 besøgende.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, glæder sig over de mange besøg, som understreger Københavns Havns position som populær destination, uanset om det er sommer eller vinter.

Københavns Havn har aldrig været mere populær end lige nu. Og vi mærker dagligt efterspørgslen efter endnu mere havneliv, endnu flere rekreative aktiviteter og endnu flere badezoner, for alle vil gerne have de gode oplevelser, som man kan få i havnen. Og nu kan vi også se, at der er stor interesse for at sejle hertil og aflægge et besøg for at nyde godt af byens tilbud. Det er en enormt positiv udvikling.

Adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

Den nye rekord er et eksempel på, at interessen for sejlads er blevet større over de seneste år, og at flere danskere i højere grad værdsætter den friske luft og en tur på vandet.

Efter Corona-pandemien har vi mærket en tydelig tendens til, at folk er blevet mere optaget af at komme ud og opleve byen på nært hold – det mærker vi både i havnen og i bykvarterene. Folk har fokus på rekreative muligheder og let adgang til blå og grønne arealer, hvor man kan slappe af og nyde fritiden. Man kan godt få den fornemmelse, at det er et resultat af corona-pandemien, at man værdsætter sit nærmiljø og oplevelser i Danmark lidt højere, og det betyder selvfølgelig også noget for antallet af gæstesejlere.

Adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

I By & Havn glæder man sig allerede til 2023, hvor man håber, at udviklingen fortsætter, så endnu flere kan få en god oplevelse i Københavns Havn.

__

 

Kontakt: By & Havn, Kommunikationschef, Kristian Wederkinck Olesen, 3053 5004