Guidet sejltur om Lynetteholm

Kom med på en sejltur, hvor du kan høre mere om, hvordan Københavns nye halvø og stormflodssikringsprojekt anlægges i havnen. 

By & Havn skal anlægge Lynetteholm ved at opfylde et areal mellem Refshaleøen og Nordhavn øst for Trekroner. Lynetteholm bliver 275 hektar og får et grønt kystlandskab ud mod Øresund, som skal indgå som en del af den samlede stormflodssikring af København.

Jordopfyld i vandet, også kaldet landvinding, er ikke et nyt fænomen, men noget man har gjort mange steder før – ikke mindst i København. Fx er Christianshavn indvundet land på Christian IV’s tid, Kalvebod Fælled blev indvundet i 1930-50’erne og Amager Strandpark fik sin ø i 2005. 

Kom og hør om, hvordan vi skal genbruge jord fra Københavns mange byggeprojekter til at anlægge Lynetteholm og hvilke tanker og visioner, der ligger bag skabelsen af Lynetteholms kommende kystlandskab og rekreative område mod Øresund.

På denne tur vil udviklingsdirektør i By & Havn Ingvar Sejr Hansen fortælle om visionen for Lynetteholm samt om selve anlægget af halvøen.

Herudover vil By & Havns rådgivere fra blandt andre COWI, Arkitema og Tredje Natur give et indblik i det enorme forarbejde til Lynetteholm på tværs af mange fagspecialister og arkitekter, herunder særligt om konstruktionen af halvøens perimeter (omkreds) og kystlandskab. Endelig vil medarbejdere fra entreprenørfirmaerne Aarsleff og Munck fortælle om, hvordan anlægsarbejdet rent praktisk foregår netop nu og fremover.

Det bliver naturligvis også muligt at stille spørgsmål undervejs.

Deltagerne på turen bliver udstyret med et headset, så alle kan høre godt uden at skulle stå tæt sammen. By & Havn byder desuden på en kop kaffe og en cookie.

Obs! Vi har desværre ikke mulighed for at betjene kørestolsbrugere og gangbesværede ombord på båden Portus. Der tages forbehold for aflysning, hvis vejret på dagen ikke egner sig til sejlads.

Start 27. oktober 2022, kl. 16:00

Slut 27. oktober 2022, kl. 17:30

Hvor Nordre Toldbod 7, 1259 København K