Copenhagen Light Festival: Paneldebat og sejltur med fokus på byens lys

11. februar 2020

Copenhagen Light Festival: Paneldebat og sejltur med fokus på byens lys
ARRANGEMENTET ER UDSOLGT

Copenhagen Light Festival lyser i disse uger byen op i alle farver i vintermørket. Den 20. februar kan du som en del af festivalen komme til paneldebat om lyssætning af by, arkitektur og byrum hos By & Havn og bagefter opleve fire lyskunstværker på en ekspertguidet sejltur i havnen.

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSOLGT

Lilla, blåt, rødt, hvidt og grønt lys farvelægger Københavns byrum, parker og bygninger gennem hele februar, hvor Copenhagen Light Festival gør byen til et udstillingsrum med danske og internationale lyskunstværker. Lyskunsten ses bedst i vintermørket, og derfor er februar i Danmark en fantastisk måned til at udstille lyskunst. Men der er også lys i byen resten af året. Det bruges til at finde vej, fremhæve detaljer på bygninger og i byrum, skabe tryghed, til at skabe en stemning og meget mere.

Den 20. februar kl. 16-20:30 inviterer By & Havn og Louis Poulsen sammen med Copenhagen Light Festival til et særarrangement om lyset i byen. Første del af programmet er en paneldebat med en række eksperter inden for lysdesign, som vil diskutere, hvordan vi planlægger og lyssætter vores by, arkitektur og byrum i dag – og hvordan vi kan gøre det i fremtiden.

Efter paneldebatten skal lyskunsten opleves på nært hold. Anden del af arrangementet er en guidet sejltur gennem mørket med Copenhagen Light Festival ekspertguide, Jesper Ravn. Der bliver gjort stop tre steder for at opleve fire af festivalens lyskunstværker, og undervejs byder Louis Poulsen på en let bespisning i deres Showroom.

PROGRAM

Velkomst ved Ingvar Sejr Hansen, udviklings- og salgsdirektør i By & Havn.

Paneldebat om lys i byen Kl. 16:00-17:30

Moderator:
Ellen Kathrine Hansen, leder af lysuddannelsen på Aalborg Universitet

Panelet:
Mikkel Bille, forsker og leder af Living with Nordic Light, Roskilde Universitet
Mads Odgård, designer
Jesper Kongshaug, lysdesigner og formand for Cph. Light Festival

Sejltur til lyskunstværker kl. 17:40-20:30

Turen guides af Copenhagen Light Festival ekspertguide, Jesper Ravn, der er arkitekt og lysdesigner hos Gottlieb Paludan Architects og har været en del af Copenhagen Light Festivals kuratorudvalg i år. Jesper Ravn vil ikke blot fortælle om værkerne, men vil komme omkring ethvert aspekt af lys, fra fysisk fænomen til kunstnerisk, teknisk eller sågar politisk element.

  • Første stop: Ofelia Plads. Her kan man opleve to værker. På Ofelia Plads står værket ”The Wave”, der er en 80 meter lang skulptur, som kombinerer lys og lyd, og ved siden af Skuespilhuset flyder værket ”Light Rings” rundt i havnen.
  • Andet stop: Louis Poulsen. Louis Poulsen har engageret lyskunstneren Amanda Søe til at udforme en installation, der fejrer lyset i vintermørket. Louis Poulsen byder på forplejning.
  • Tredje stop: Reffen. Sidste stop på sejlturen er et besøg på Reffen, der huser værket Solaris. Herfra går turen tilbage til By & Havn på Nordre Toldbod. Har man lyst til at blive ude i natten, er der dog mulighed for at stoppe sin deltagelse på Reffen og blive til koncert med God Goes Deep.

 Praktisk: husk varmt tøj til vinterkulden.

Tilmelding: ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSOLGT

Da der er et begrænset antal pladser, foregår tilmelding efter først-til-mølle princippet.

Tid og sted: torsdag den 20. februar kl. 16-20:30 hos By & Havn på Nordre Toldbod 7, 1259 København K.

Se hele programmet for Copenhagen Light Festival her og læs mere om de enkelte lyskunstværker på sejlturen.