By & Havn indgår kontrakt med Spirii for at følge stigende behov for el-ladestandere

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 13. februar 2023.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

13. februar 2023

By & Havn indgår kontrakt med Spirii for at følge stigende behov for el-ladestandere

Flere og flere vælger elbilen til, og et helt centralt punkt for alle elbilejere er, at man har tryghed for nem og hurtig opladning. Derfor har By & Havn netop indgået en kontrakt med lade-operatøren Spirii om udrulning af endnu flere el-ladestandere i deres parkeringsanlæg. Formålet er, at antallet af el-ladestandere skal følge behovet både nu og i fremtiden.

By & Havn vedtog i sommeren 2021 en forretningsmodel for opladning af elbiler i By & Havns parkeringsanlæg. Målet er, at mindst 20 procent af de faste brugere af By & Havns parkeringsanlæg skal køre helt eller delvist på el inden 2025. Det kræver, at der sikres god adgang til opladning, et højt serviceniveau og en konkurrencedygtig pris for opladning.

I dag er der installeret 154 AC el-ladestandere i By & Havns 12 parkeringsanlæg i Nordhavn, Ørestad og ved havnen. Med den nye aftale vil der blive installeret yderligere 649 AC ladestandere i områderne fra 2023-2026.  Og der laves derudover allerede nu forsynings- og installationsarbejder til, at dette tal kan øges i fremtiden. Planen er, at der skal installeres yderligere 873 el-ladestandere i periode 2027-2030, så det samlede antal af el-ladestandere i By & Havns p-huse kommer op på 1583 el-ladestandere.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, glæder sig over den nye aftale, som hun mener er central for at få løst en udfordring i den grønne omstilling.

I By & Havn ønsker vi at gøre det nemt og klimavenligt at være bilejer. Med den nye udrulning af el-ladestandere sikrer vi, at vi kan følge med det stigende behov i vores parkeringsanlæg, og vi er samtidig med til at skabe incitament til at vælge elbilen som køretøj, når vores kunder kan se, at det er nemt at få ladet sin bil op.

Adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

By_havn_person

Ladeoperatøren Spirii er valgt til at skulle stå for udrulningen og driften af de nye ladestandere. De har allerede stor erfaring med at installere el-ladestandere i By & Havns p-huse og har sammen med By & Havn etableret et åbent lade- og betalingsnetværk, som alle beboere, erhvervsdrivende og gæster i elbil kan tilgå uden krav om abonnement. Alle elbillister kan oplade og betale for opladning enten med Spiriis gratis lade-app Spirii Go eller en Spirii ladebrik.

Adm. direktør i Spirii, Tore Harritshøj, glæder sig over den nye aftale.

Det glæder os, at By & Havn igen har valgt os til at etablere og drive en udbygning af deres ladenetværk. Vi står overfor en kæmpe samfundsmæssig opgave i at sikre tilgængelig og smart opladning til de mange elbiler, der kommer på vejene de næste 10 år. Det er ikke en opgave for de få, men en, som vi skal være mange om at løfte, så vi sikrer bedre konkurrence på markedet og flere valgmuligheder for elbilisterne. Denne nye aftale vil være et vigtigt element i at kunne følge med i efterspørgslen i By & Havns områder.

Adm. direktør, Tore Harritshøj, Spirii.

Udrulningen og arbejdet med at opsætte de nye el-ladestandere er allerede begyndt.

 

Fakta

 • By & Havn har i dag 6.429 p-pladser i p-huse/-kældre primært i Ørestad og Nordhavn
 • By & Havn anlægger yderligere 3 parkeringsanlæg med i alt 1.015 p-pladser i kontraktperioden
 • Ladestanderne opsættes løbende i takt med behovet. Forventet udrulningstakt:
  • 2023: 169 nye ladepladser
  • 2024: 161 nye ladepladser
  • 2025: 154 nye ladepladser
  • 2026: 163 nye ladepladser

 

 

Kontakt:


By & Havn:
Kristian Wederkinck Olesen, Kommunikationschef, 30 53 50 04

Spirii:
Karen Marie Jensen, Communication Director, 53 74 62 72