Klapbro ved Margretheholms Havn går i drift torsdag 29. juni

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 28. juni 2023.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

28. juni 2023

Klapbro ved Margretheholms Havn går i drift torsdag 29. juni

I dag indvier By & Havn Lynetteholms jordmodtageanlæg på Refshaleøen, og fra og med i morgen går klapbroen ved Margretheholms Havn i almindelig drift.

Arbejdet med at anlægge Lynetteholms jordmodtageanlæg og jordtransportvej, herunder en dæmning og klapbro ud for Margretheholms Havn, har været i gang siden januar 2022, og nu er anlægget klar til at gå i drift.

Det betyder, at klapbroen fra og med torsdag den 29. juni har faste åbningstider af hensyn til de jordtransporter, der fremover skal køre over klapbroen på deres vej ud til Lynetteholms jordopfyld.

Åbningstider

Klapbroen vil være lukket (spærretid) i tidsrummene kl. 07.00-16.00 på hverdage, undtagen tre faste åbningstider kl. 10, 12 og 14. Udenfor tidsrummet kl. 07.00 16.00 vil broen være åben for fri gennemsejling.

I weekender og på helligdage er der ingen spærretid, og broen vil stå åben for fri gennemsejling.

Brovagt og anduvingspladser

Det er By & Havn, der drifter klapbroen, og en brovagt vil sørge for at åbne og lukke broen på de angivne tidspunkter.

I forbindelse med etableringen af broen er der også anlagt anduvingspladser (flydebroer) på begge sider af klapbroen, som sejlere, der venter på broåbning kan benytte.

Du kan læse mere om broen på Den Danske Havnelods. Her vil evt. opdateringer omkring broen også fremgå.

By & Havn udsender nyhedsbrev om anlæg af Lynetteholm hver måned. I kommende nyhedsbrev for juli, fortæller vi mere om arbejdet med at anlægge Lynetteholm og sommerens sejladsforhold nær anlægsarbejdet.

Lynetteholm_Maj 2023-5-1600px_2