By & Havn beklager skum i Margretheholms Havn

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 29. april 2022.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

29. april 2022

By & Havn beklager skum i Margretheholms Havn

By & Havn beklager de problemer, som er opstået med skum ved Margretheholms havn og har nu sat yderligere flydespærrer op for at dæmme op for skum i Margretheholms Havn. Skummet dannes naturligt i forbindelse med anlæg af en dæmning i vandet ud for havnen, men ser ikke pænt ud på overfladen af vandet.

På grund af de aktuelle vind- og strømforhold ved Margretheholms Havn har arbejdet med at bygge en dæmning ud for havnen medført en stor mængde skum på vandoverfladen i og omkring havnen. Det ser ikke pænt ud og By & Havn beklager de gener, det har medført for havnens brugere.

Skummet er ikke særlig rart at se på. Og jeg kan godt forstå, at havnens brugere føler sig generet af det. Og det beklager vi. Skummet dannes naturligt i forbindelse med indbygning af det rene marine sand der benyttes i vejdæmningen. Vi er i fuld gang med at håndtere sagen.

Udviklingdirektør Ingvar Sejr Hansen, By & Havn.

I sidste uge udlagde By & Havn en flydespærre rundt om dele af dæmningen med det formål at dæmme op for skummet

Flydespærren har efterfølgende vist sig ikke at være tilstrækkelig, og derfor har By & Havn arbejdet på at hjemtage en ekstra flydespærre, som det lykkedes at få udlagt i løbet af i går, torsdag den 28. april.

Som det ses på nedenstående billede er der nu udlagt flydespærrer på begge sider af ind- og udsejlingen til Margretheholms Havn, og det er forhåbningen, at det kan mindske de gener, som havnens brugere p.t. oplever.

IMG_6171

Vi har fået mange henvendelser om skummet, og det er vores forhåbning, at oprustningen med en ekstra flydespærre kan mindste de gener og de mængder af skum, som har kunnet ses i havnen den seneste tid.

Udviklingdirektør Ingvar Sejr Hansen, By & Havn.

IMG_6160

Kontakt:

By & Havn: Kommunikationschef Kristian Wederkinck Olesen,
T: 3053 5004