TO NYE DAGINSTITUTIONER I ØRESTAD

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 25. maj 2010.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

25. maj 2010

Der er to nye daginstitutioner på vej i Ørestad – én i det nye byggeri 8-Tallet i Ørestad Syd og én på Nordre Digevej. De nye institutioner vækker stor glæde blandt beboerne i Ørestad, der længe har efterspurgt mere kommunal service i bydelen.


Der bor godt 5.500 beboere i Ørestad og set i forhold til indbyggertallet, er der næsten dobbelt så mange ét-årige i Ørestad som i det øvrige København. Derfor er det også oplagt, at Københavns Kommune har valgt at åbne to nye dagsinstitutioner i bydelen, siger en af forældrene til en måske kommende bruger af daginstitutionerne.

”Som beboer og forælder i Ørestad City er det naturligvis dejligt, at Københavns Kommune reagerer på det store behov for daginstitutioner. I Ørestad er småbørnsfamilierne overrepræsenteret og det er derfor vigtigt at de kommunale tilbud matcher behovet. Når det er sagt, håber vi naturligvis stadigvæk at både kommunen såvel som By & Havn, bliver ved med at medvirke til bydeles forsatte udvikling, da det ikke er noget, vi som beboere kan løfte på egen hånd,” siger Morten Sten Andersen, far til to børn på 3 år og 2 mdr. Familien har boet i Ørestad siden 2007.

I midten af juni måned bliver de første lejligheder i Bjarke Ingels’ markante byggeri, 8-tallet, budt til salg. Nogenlunde samtidig begynder indretningen af en ny integreret institution i huset. Der bliver plads til ca. 148 børn og institutionen forventes færdig i september 2010.

”Vi er for alvor kommet i gang med institutionsbyggeriet i København, så vi kan få plads til alle de nye københavnerbørn. Det er utrolig dejligt. København skal være en god børneby, og derfor gælder det selvfølgelig også om at sikre, at vi har gode forhold for børnene i de nye bydele,” siger Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang (S).

Udover de to nye institutioner er der allerede fire vuggestuer og børnehaver samt en Friskole i ØrestadØrestad Gymnasium åbnede i 2007, og Ørestad får sin første folkeskole i 2011. Skolen kommer til at ligge i Ørestad City mellem Ørestad Gymnasium og kanalen og skal være spydspidsprojekt for bæredygtighed, nye læringsredskaber og have fokus på madkultur. I forbindelse med skolen åbner bydelens første folkebibliotek også.

”Den kommunale service er utrolig vigtig i en ny bydel. Det betyder meget for os tidligt at kunne pege på et hus under opførsel og sige: ”Dér kommer en vuggestue”. Eller pege på en byggegrund og sige: ”Dér kommer den næste folkeskole i Ørestad”. Selvom der i Ørestad allerede bor og arbejder mange mennesker, så er bydelen langt fra færdig – hvis man overhovedet kan tale om, at en by bliver færdig. Men vi er godt på vej. By & Havn har et stærkt fokus på Ørestad og tænker hele tiden i løsninger og muligheder, der skal bidrage til, at gøre bydelen endnu bedre,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

De to nye institutioner er:

  • I byggeriet 8-Tallet i Ørestad Syd åbner en integreret institution med plads til 9 børnegrupper svarende til ca. 148 børn. Institutionen forventes færdig i september 2010. 
  • På Nordre Digevej 2 kommer en integreret institution med plads til 5 børnegrupper. Den nye institution vil desuden genhuse institutionen Det Lille Univers, (der nu ligger i Njalsgade) og dermed vil den nye institution reelt få plads til ca. 200 børn. Samtidig etableres et opsamlingssted til en udflytterbørnehave. Institutionen forventes færdig med udgangen af 2010.

For yderligere informationer
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk