PREMIERE PÅ DANMARKS STØRSTE BOLIGBYGGERI

4. juni 2010

Et af Danmarks mest spektakulære byggerier – 8TALLET i Ørestad – er nu klar til indflytning. Der venter de kommende beboere en usædvanlig boligoplevelse i et af Danmarks største byggerier – placeret med udsigt ud over Kalvebod Fælled og 12 metrominutter fra Kongens Nytorv.


De 476 nye boliger er fordelt på byhuse og penthouselejligheder med egne haver samt lejligheder. Hele huset bindes sammen af en ca. en kilometer lang gangsti, som snor sig op langs facaderne i en dobbelt sløjfe til toppen af huset. Boligbyggeriet ligger på kanten af Amagers uendelige savanne, der er mere end dobbelt så stor som Dyrehaven nord for København.

8TALLET er tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG). Kendt for bl.a. Danmarks bidrag til verdensudstillingen i Shanghai, VM Husene i Ørestad City og VM Bjerget, som er kåret til verdens bedste boligbyggeri.


Visualisering af 8TALLET

”Udfordringen i forhold til lokalplanen for Ørestad har været at sætte nogle rammer for, at man kan skabe byliv og identitet inden for selve byggeriet, så man ikke er afhængig af, at alting skal ske på gaderne mellem adskilte byggerier, erhvervsområder og beboere. Tanken har ikke været at tegne en bygning, men at tegne en bydel”, fortæller Finn Nørkjær, der er arkitekt og partner i BIG.

En stor del af inspirationen til byggeriet er hentet fra byggeforeningshusene, Kartoffelrækkerne og Humleby i København, hvor der ifølge Bjarke Ingels er skabt gode rammer for spontane møder og levende miljø.

”8TALLET er et af den slags byggerier, som man kun finder i Ørestad. Når man bygger by på bar mark, så er der lidt højere til loftet – og plads til lidt større armbevægelser. Det er 8TALLET et godt eksempel på. Byggeriet understreger, at Ørestad ikke ligner andre af Københavns bydele, men er helt sin egen”, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.


Velkommen til Café 8TALLET
Med premieren på 8TALLET følger også åbningen af Café 8TALLET, der ligger i byggeriets stueetage ud mod fælleden. Søndag den 6. juni åbner caféen for første gang, og alle er naturligvis velkomne – også beboerne i nabobyggeriet Stævnen og de mange nysgerrige boligkøbere, der er i Ørestad Syd for både at kigge på 8TALLETS lejligheder – men også Arkitektgruppens rækkehuse, der netop er sat til salg på den anden siden af 8TALLET.


Fuldt udbygget bliver der i Ørestad Syd boliger til godt 10.000 beboere, og cirka 15.000 ansatte vil have deres daglige gang, når de skal til og fra arbejde. Beboere, ansatte, skolebørn og andre,
der besøger og bruger kvarteret, vil skabe aktivitet og liv.

Det er også i Ørestad Syd, at du finder PLUG N PLAY, som er et 25.000 kvadratmeter stort aktivitets- og idrætsområde, hvor man fx kan dyrke parkour, speedskating, dirt jump, beachvolley, beach tennis, 5-mands fodbold, almindelig fodbold, basketball og streetbasket. Området, der er anlagt af By & Havn med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, Københavns Kommune og Nordeafonden, er gratis at benytte.

FAKTA om 8TALLET:

  • 476 boliger, fordelt på lejligheder, penthouselejligheder og byhuse
  • Grønne gårdrum og altaner til stort set alle lejligheder
  • Fælleslokaler med tagterrasse i 8TALLETS kryds
  • Etageareal: 62.000 m2, hvoraf ca. 10.000 m2 er til erhverv
  • Snigpremiere på salg: 6. juni/ start salg 13. juni
  • Arkitekter: Bjarke Ingels Group
  • Bygherre: St. Frederikslund Holding A/S
  • Hjemmeside: www.8tallet.dk (Se lejlighedsplaner, hent interaktiv 3D model og se filmen, hvor Bjarke Ingels fortæller om idéen bag 8TALLET)

På grund af 8TALLETs størrelse og det store antal boliger sælges boligerne etapevis. I første omgang sættes der tre opgange til salg. Priserne svinger fra kr. 1.300.000 til kr. 3.750.000. I løbet af året vil de resterende lejligheder udbydes til salg. Det er ejendomsmæglerkæden HOME, der står for salget og kan kontaktes her.

Rutevejledning til 8TALLET: Tag Metroen til Vestamager station og følg skiltene. Du kan ikke undgå at få øje på det spektakulære byggeri. Hvis du er I bil, så kør til Robert Jacobsens Vej, 2300 København S. Der er parkeringspladser tæt på byggeriet.

For yderligere informationer
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk