Nyt boligbyggeri i Nordhavn

27. november 2017

By & Havn har solgt et byggefelt med en fremtrædende placering på Stubkaj i Århusgadekvarteret til Walls og Nordkranen. Sideløbende er der gennemført en arkitektkonkurrence, som er vundet af tegnestuen WERK.

Boligbyggeriet kommer til at ligge ud mod Kronløbsbassinet, som er dét havnebassin, der adskiller Århusgadekvarteret og Sundmolen. Fra havnesiden af byggeriet er der direkte adgang til det kommende Lommevandrum, som opstår når Kronløbsøen realiseres i det nuværende havnebassin. Byrummet mellem bygningen og havnekajen kommer til at indbyde til ophold for kvarterets beboere og besøgende.

I kraft af placeringen ved lommevandrummet er det bestemt i lokalplanen, at byggeriets stueetage skal rumme ’vandrelaterende funktioner’. Det kan fx være ro- og kajakklub, vandsportsfaciliteter og tilknyttede restauranter og butikker. 

”Det kommende byggeri får stor synlighed og vil med sin placering binde Århusgadekvarteret og Sundmolen sammen. Foruden boligdelen er det vigtigt, at der udvikles rekreative tilbud i området, og beliggenheden ved vandet er med til at gøre pladsen ud mod havnebassinet til et herligt mødested for beboere og besøgende. Jeg ser frem til at følge udviklingen,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

”Vi er stolte over at kunne være med til at arbejde med denne fantastiske placering i Nordhavn. WERK har udarbejdet et meget vellykket oplæg til bygningen, som udover en spektakulær stueetage, der på fornem vis understøtter de kommende aktiviteter på Stubkaj også indeholder nogle nyskabende boliger,” siger Jørgen Nonnemann fra Walls.

Byggeriet består af en karré, der omkranser et grønt gårdrum i første sals højde med en egeskov, som er beskyttet mod vinden. Her etableres også grillpladser og opholdsarealer. Fra gårdrummet fører en skulpturel trappe direkte ned til den offentlige promenade ved lommevandrummet. 

Der arbejdes med boliger på mellem 70 og 140 m2, som alle får private opholdsaltaner mod to sider i varierende bredde – fra en til to meter for hver bolig. 

Det er Walls og Nordkranen, som har gennemført arkitektkonkurrencen, som WERK har vundet. 

”Det bliver fantastisk at se huset tage form med lejligheder med altaner mod alle verdenshjørner – og ikke mindst en egeskov som bygningens hjerte. Det er et enkelt og stærkt koncept, der vil bidrage til at styrke den aktive by ved vandet og Nordhavns bæredygtige og blå profil” siger kreativ direktør Thomas Kock fra WERK. 

Fakta
Bygherre bliver P/S Ejendomsselskabet Stubkaj der er stiftet af Walls og Nordkranen i forening. Walls og Nordkranen sad i dommerkomiteen sammen med repræsentanter fra By & Havn og Københavns Kommune. Byggeriet er i alt ca. 12.000 m2. Drees & Sommer har bistået WERK på bæredygtighedsdelen samt på konstruktionerne.