Byggeplads bliver til midlertidig grøn bydelsplads

19. december 2018

Et areal for enden af Richard Mortensen Vej, der har været brugt til byggeplads får en ny og midlertidig funktion som grøn bydelsplads i Ørestad Syd. By & Havn anlægger et stort græsareal til foråret, som beboerne kan udfylde med fodboldmål, bænke eller andet.

Til nabomødet den 27. november kunne By & Havns anlægschef Hans Vasehus fortælle, at et stort jordareal for enden af Richard Mortensens Vej i Ørestad Syd, der tidligere har været brugt til byggeplads, nu bliver til en midlertidig, grøn bydelsplads. Det sker bl.a. på baggrund af henvendelser fra beboerne i Ørestad Syd, og nyheden vakte da også store glæde hos de fremmødte beboere.

På sigt, skal der bygges en kirke på arealet, men tidshorisonten er endnu uvis. Arealet blev frem til oktober brugt til byggeplads, og siden da har adskillige beboere i området henvendt sig til By & Havn, for at spørge til udsigterne for kirkepladsen, som arealet populært kaldes. På den baggrund fremskyndede By & Havn processen med at planlægge områdets byggepladser. Da det blev afklaret, at der går adskillige år inden arealet muligvis skal inddrages til byggeplads igen, opstod muligheden for at gøre arealet til en grøn bydelsplads for naboerne i området.

”Der er mange byggepladser i Ørestad Syd, og de fleste er i brug hele tiden, men da kirkepladsen først skal bruges til byggeplads igen om 5-6 år, synes vi, det er rigtig godt, at vi kan gøre området til et rart sted at være og at kigge på for beboerne i Ørestad Syd,” fortæller Hans Vasehus.

For nu er arealet blevet afgrænset af granitblokke og når vejrforholdene bliver til det i foråret, bliver der sået græs. By & Havn vil stå for driften af arealet, mens beboerne står for eventuel yderligere indretning af arealet.