8TALLET HÆDRET AF KØBENHAVNS KOMMUNE

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 25. november 2011.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

25. november 2011

Verdens bedste boligbyggeri på World Architecture Festival i Barcelona. Scandinavian Green Roof Award. Årets boligbyggeri i Danmark. Et af årtiets vigtigste byggerier ifølge amerikanske Huffington Post. Hæderen vælter ned over 8TALLET, som nu også har fået Københavns Kommunes diplom for godt og smukt byggeri.

Arkitekt Bjarke Ingels nyskabende byggeri på kanten af Amager Fælled er endnu engang blevet hædret. Bygherrerne modtog den den 24. november Københavns Kommunes diplom for godt og smukt byggeri.

”Fantastisk hus med udsigt til natur og guldalderkøer – byliv helt ud til kanten”, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Det er Kultur- og Fritidsudvalget, der på vegne af Københavns Kommune hvert år siden 1902 har hædret smukt byggeri. Foruden 8TALLET går diplomet i år bl.a. til biblioteket på Rentemestervej og til SEB Bank & Pension. 

”Det har igen i år været en fornøjelse at tage en tur rundt i København og se de mange eksempler på ny, flot dansk arkitektur, som vi jo har stolte traditioner for. Og det er lykkedes at finde fem fremragende eksempler inden for hver deres kategori af byggeri,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) i pressemeddelelsen.

Mere end 800 mennesker har allerede valgt at bo i 8TALLET. Trods et særdeles trægt ejendomsmarked går salget rigtig godt med ca. 5 solgte boliger om ugen. 

8TALLET rummer 476 boliger. Bjarke Ingels, byggeriets arkitekt, har kaldt 8TALLET for en 'urban lagkage', fordi byggeret indeholder mange forskellige slags lejlighedstyper, sat oven på hinanden. Her er både almindelig lejligheder, små byhuse med haver og penthouses. Via over en kilometer ud- og indvendige stier er det muligt at spadsere hele vejen rundt i den 8-talsformede bygning på kanten af Kalvebod Fælled.

Pressekontakt:

Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk  

PR/Presse ansvarlig 8TALLET, Jakob Staffeldt
T: 2264 2815
E: jakob@staffeldt.dk