Indbudt masterplankonkurrence for Vejlands Kvarter er udskrevet den 23. august 2019

Tre ’landsbyer’ omkranset af natur

'Fælledbyen' vandt arkitektkonkurrencen om Vejlands Kvarter

By & Havn har sammen med PensionDanmark indbudt fem teams til en masterplankonkurrence for et nyt bæredygtigt byområde, Vejlands Kvarter, på Amager Fælled ved Ørestad. Vejlands Kvarter bliver Københavns første byområde, hvor træ er det helt gennemgående byggemateriale.

Masterplanområdet omfatter et areal på 18,1 ha, hvoraf 6,3 ha skal fremstå som natur og friareal for bebyggelsen. Områdets placering på Amager Fælled er en stor herlighedsværdi, som også forudsætter, at bebyggelsen bliver disponeret i samspil og med respekt for naturen.

Der kan opføres i alt 219.000 m2 etageareal, som bl.a. skal omfatte: Private og almene boliger, skole, plejehjem, daginstitution, naturformidlingscenter og parkering. Boligerne bliver indrettet med høj grad af variation i størrelser og med forskelligt omfang af fællesskabsfunktioner.

Projekterne vil blive vurderet på deres evne til at udforme en funktionel og robust masterplan. Den skal fremtræde med en tydelig egenart med fokus på fællesskaber og bæredygtighed, og med en helt særlig fornemmelse for indretning af en bebyggelsen i samspil med naturen.

Konkurrencematerialet (program og bilag) kan hentes her

Proces

  • 23. august 2019 - Konkurrencestart
  • 4./5. november 2019 - Aflevering af konkurrenceforslag
  • Primo december 2019 – Forventet offentliggørelse af vinder