Tunnelfabrikken i Nordhavn fyldes med kunst i weekenden

26. august 2020

Tunnelfabrikken i Nordhavn fyldes med kunst i weekenden

Nordens mest markante, internationale kunstmesse, Enter Art Fair finder i år sted i Tunnelfabrikken i Nordhavn. Enter Art fair præsenterer 60 gallerier med mere end 250 kunstnere fra hele verden fra den 27.  – 30. august 2020.

I en tid, hvor mange erhvervs- og kulturevents bliver aflyst, er det lykkedes for folkene bag Enter Art Fair at gennemføre kunstmessen samtidig med at myndighedernes anbefalinger for COVID-19 overholdes.

Enter Art Fair finder derfor sted i den kommende weekend fra den 27. – 30. august.

Tunnelfabrikken set oppefra

Grunden til at arrangementet kan afholdes, skyldes først og fremmest omgivelserne – den enorme Tunnelfabrikken i Nordhavn, der med sin længde på 261 meter og bredde på 125 meter tag er stor nok til, at gæsterne kan nyde – og måske købe – de mange præsenterede kunstværker og samtidig holde behørig afstand.

Under enter Art Fair bliver Tunnelfabrikkens store rum opdelt, så gallerierne får hver deres areal til præsentation af deres inviterede kunstnere. Her kan man opleve værkerne og få en snak med galleristerne, ligesom en række af kunstnerne selv vil være til stede på messen.

Blandt kunstnerne og gallerierne, som præsenteres på messen kan nævnes:  

 • Friedrich Kunath, KÖNIG
 • Imi Knoebel, Von Bartha
 • Yngve Holen, Neue Alte Brücke
 • Sergej Jensen, dépendance
 • Elmgreen & Dragset, König Galerie
 • Christian Lemmerz, Hans Alf
 • FOS, Nils Stærk
 • Julie Lænkholm, Nicolai Wallner
 • Asger Dybvad Larsen, Gether Contemporary
 • Asger Harbou Gjerdevik, Alice Folker Gallery

 • Se listen over alle deltagende gallerier og kunstnere på Enter Art Fairs hjemmeside.

Foruden gallerierne kan publikum opleve et stort kunstprogram både i Tunnelfabrikken og virtuelt på Enter Art Fairs hjemmeside. Her vil være performance, film, installationer, foredrag og lydkunst kurateret af den italienske kurator Irene Campolmi, der under temaet Thinking Feelings – A Space of Intimacy sætter fokus på aktuelle emner som intimitet og kropslig nærhed set i lyset af COVID pandemien.

Kunstnere, gallerier, samarbejdspartnere og arrangører har knoklet længe for, at Enter Art Fair bliver en fantastisk oplevelse, og vi kan ikke forestille os et bedre og mere relevant sted til messen end Tunnelfabrikkens rå æstetik og rigelige størrelse i den særlige situation, vi står i. Vi glæder os og håber, at både kunstkendere og folk, der bare er nysgerrige for at se, hvad der rører sig i kunstverdenen, lægger turen forbi Nordhavn i weekenden.

Direktør Julie Alf, Enter Art Fair

Tunnelfabrikken blev i sin tid opført i Nordhavn som en fabrik, hvor man støbte de gigantiske tunnelelementer til Øresundsforbindelsen.

Siden færdiggørelsen af tunnel og bro, har hallen primært været brugt til opbevaring af byggematerialer, men i kraft af det fælles projekt mellem By & Havn, Unionkul og NREP omdannes den gigantiske industribygning samt arealerne omkring bygningen i disse år til en smeltedigel af erhverv, kultur, natur og studieboliger.

Indtil dette arbejde påbegyndes, har ejerne valgt at indgå samarbejde med udvalgte events som fx Enter Art Fair.

Efter ombygningen bliver Tunnelfabrikken et levende knudepunkt i Nordhavn, hvor der hele tiden foregår en masse ting på kryds og tværs, men allerede nu er stedet en attraktion alene i kraft af sin størrelse og rå æstetik. Det er virkelig interessant at opleve, hvad hallen kan som rum for forskellige kunst- og kulturarrangementer, og vi gør os en masse erfaringer, som vi tager med i den videre udvikling.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn

Enter Art Fairs åbningstider:

Torsdag – Preview, kun med invitation

Fredag kl. 12-20

Lørdag kl. 11-20

Søndag kl. 11-18

Adresse:

Tunnelfabrikken, Oceanvej 1, 2150 Nordhavn