Naturpark Amager modtager pris for Byens Bedste Oplevelse

1. oktober 2021

Naturpark Amager modtager pris for Byens Bedste Oplevelse

Partnerskabet bag Naturpark Amager modtog torsdag aften prisen som Byens Bedste Oplevelse, kåret af AOK og Berlingskes læsere.

Mange københavnerne har fået øjnene op for, at Naturpark Amager er en helt unik smeltedigel af naturoplevelser, fritidsliv, leg og fordybelse, og torsdag den 30. september kunne partnerskabet bag parken så modtage prisen for Byens Bedste Oplevelse 2021.  

Selve overrækkelsen foregik under optagelsen af Berlingskes podcast ’Byens Bedste’, der gennem fem episoder dykker ned i øjebliksbilledet af hovedstadens kunst- og kulturliv.

byensbedste

Til podcasten understregede Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen at Naturpark Amager er et grønt frirum for alle hovedstadens borgere – ikke mindst fra de tre involverede kommuner København, Tårnby og Dragør.

Journalist Katrine Irminger Sonne fra Berlingske skriver i sin begrundelse at:

Naturpark Amager er intet mindre end et slaraffenland for alle, der trænger til at se grønt. Området strækker sig over ikke færre end 3.500 hektar, hvilket svarer til tre gange Dyrehaven ved Jægersborg, og her er basis for at overnatte, bade, se på fugle og slippe ungerne fri

Begrundelse - Byens Bedste Oplevelse (AOK)

Partnerskabet bag parken består af Naturstyrelsen, Tårnby Kommune, Dragør Kommune, Københavns Kommune og By & Havn, der i fællesskab modtog prisen.

By & Havns adm. direktør Anne Skovbro glæder sig over prisen, og at flere og flere københavnere har fået øjnene op for Naturpark Amagers mange kvaliteter.

Naturpark Amager er for alvor ved at komme på landkortet blandt københavnerne. Og vi er glade for at være en del af et stærkt samarbejde om at udvikle parken og gøre den endnu mere tilgængelig med tre nye hovedindgange ved Ørestad og ’blå støttepunkter’ langs vandet som anløbssteder for kajakker, vandposter og bademuligheder, der vil gøre det lettere at få oplevelser ved vandet.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn

Et andet af parkens nyere tiltag er den 27 kilometer lange vandretrute, Armaminoen, som åbnede i efteråret 2020.

Det er tyvende gang at Berlingske uddeler priser til Københavns kulturliv og de øvrige prisvindere kan findes her

Se også den smukke video i nyhedsbrevet fra nomineringen til AOK prisen.