Nat i Naturpark Amager

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 30. august 2023.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

30. august 2023

Nat i Naturpark Amager

I weekenden er der ’Nat i Naturpark Amager’, hvor man sammen med andre kan overnatte i naturen og opleve, når den omsluttes af nattemørket.

En af Ørestads absolutte attraktioner er nærheden til naturen. Fra beboernes hjem i de moderne lejligheder og rækkehuse tager det ganske kort tid, før man kan befinde sig midt i den vidtstrakte Naturpark Amager. Det store naturområde benyttes flittigt i dagtimerne, men også om natten kan man få fine naturoplevelser i mørket mellem træerne.

Lørdag den 2. september fra kl. 16 og gennem aftenen og natten kan du høre fortællinger i lejrbålets skær og drage på eventyr blandt nattens dyr og lyde.

Nat_i_Naturen_Thomas-Howalt-Andersen_1

Unge naturparkguider tilbereder en bestilt bålmenu, eller du kan tilberede din egen medbragte mad over bål. Der er rist og brænde tilgængeligt. Bålplads og overnatning foregår ved shelterpladsen Viben i Pinseskoven, hvor du enten kan slå dit eget telt op eller booke plads i en af naturparkens lavvutelte eller hængekøjer.

Læs mere om Nat i Naturpark Amager og book din billet på Naturpark Amagers website. Det er gratis at deltage i arrangementet men kræver tilmelding.

Nat_i_Naturen_Adam_Grønne_1

Et stort naturområde med muligheder for storbyens beboere

Partnerskabet bag Naturpark Amager ønsker kontinuerligt at udvikle parken med nye tiltag, faciliteter og arrangementer, så nye brugere får øjnene op for parkens kvaliteter og egenskaber. Partnerskabskredsen består af Naturstyrelsen, Tårnby Kommune, Dragør Kommune, Københavns Kommune og By & Havn.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, ser Nat i Naturpark Amager som en rigtig god mulighed for at parken kan trække endnu flere brugere til og give oplevelser til både børn og voksne.

Det er helt unikt for en storby som København, at naturen er inden for så kort afstand. Og Naturparken er kun en smuttur væk fra de fleste københavnere og giver nem mulighed for alle, der ønsker at få en spændende naturoplevelse.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Nat i Naturpark Amager er bare én blandt mange spændende aktiviteter og tiltag, som partnerskabet står bag. Af andre kan nævnes Amarminoen, en vandrerute på 27 km. rundt i landskabet på Amager, og de seneste skud på stammen; udsigtsposter, badedæk og madpakkehuse, der giver mulighed for flere natur- og friluftsoplevelser langs kysten i Naturpark Amager.

Nat_i_Naturen_Adam_Grønne_2

Naturparken består af Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden samt Dragør Sydstrand og udgør i alt 3.500 hektar land. Til sammenligning er Dyrehaven omkring 1.000 hektar og Central Park i New York 350 hektar .

Fotokreditering: Thomas Howalt Andersen og Adam Grønne