Lynetteholm inviterer til folkemødedebat om grønne jordtransporter

15. juni 2022

Lynetteholm inviterer til folkemødedebat om grønne jordtransporter

Hvordan får vi kickstartet en grøn omstilling af jordtransporter og tung trafik? Det debatterer et veloplagt panel fredag aften kl. 18-19 i Altingets gård på Bornholm. Debatten tager udgangspunkt i Lynetteholm, der fra næste år skal begynde at tage imod lastbiler med jord fra byggepladser.

Københavns nye halvø og stormflodssikringsprojekt, Lynetteholm, skal anlægges ved at genbruge de store mængder overskudsjord, som kommer fra byggeprojekter i København og omegn.

Lynetteholms-projektet sætter derfor spot på flytning af store mængder jord i byen – og vil som en af landets største jordmodtagere gerne være med til at fremme en grøn omstilling af den tunge trafik og jordtransport. 

Men hvordan gør vi det bedst? Kom og vær med til at debattere, hvilke bump vi skal have ryddet af vejen, for at den vigtige opgave med at flytte samfundets store mængder overskudsjord fra byggeplads til jorddeponi sker så klimavenligt som muligt.     

Bliv samtidig klogere på, hvad et spirende samarbejde på tværs af jordtransportbranchen ser som de vigtigste fokusområder, for at vi får flere miljøvenlige lastbilture i Københavns gader og stræder.

jordtransport

Tid og sted

Det er By & Havn, der inviterer til debatten i samarbejde med Altinget. Debatten finder sted fredag den 17. juni kl. 18.00 – 19.00 på:

Grønbechs Hotel, Vinkelstræde 2-4, Allinge. Scenen: N6 – Haveteatret.

Paneldeltagere

Debatten byder på et spændende panel sammensat af politikere, lastbilproducenter, chauffører, brancheforeninger, grønne organisationer og bygherrer:

  • Mette Reissmann, medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Socialdemokratiet
  • Joakim Nilsson, Business Development Manager - Zero Emission, Volvo
  • Søren Have, programchef, Concito
  • Jeppe Juul, seniorrådgiver, Rådet for Grøn Omstilling
  • Jan Villadsen, formand for Transportgruppen, 3F
  • Niels Flemming Hansen, medlem af Folketinget, Det Konservative Folkeparti
  • Karsten Lauritzen, direktør, DI Transport
  • Anne Skovbro, adm. direktør, By & Havn

Ordstyrer: Claus Kragh, Europaredaktør, Ugebrevet Mandag Morgen

Se med digitalt

Hvis du ikke er blandt dette års folkemøde-gæster, så er der stadig alle muligheder for at være med digitalt. Følg hele debatten live via dette link https://www.altinget.dk/arena/konference/folkemoede22 hvor den livestreames fra kl. 18.00 til 19.00.

Vel mødt og godt Folkemøde!

Med venlig hilsen

By & Havn