”Juleskoven” bliver det første midlertidige byrum på Sundmolen

26. november 2021

”Juleskoven” bliver det første midlertidige byrum på Sundmolen

Kom til julehygge med dine naboer og vær med til at fejre, at det første midlertidige byrum på Sundmolen åbner den 3. december 2021 kl. 15-17.

I starten af december får Sundmolen en lille juleskov, når det første midlertidige byrum står klar.

Følgegruppen for midlertidige byrum, der består af beboere på Sundmolen og By & Havn, arbejdede på første møde i midten af november med, hvordan der kan skabes mere grønt, leg og trafiksikkerhed. Resultatet er en grøn plet af træer midt på Sundmolen, som kommer til at bestå af 20 nordmannsgraner og en håndfuld piletræer og søjleeg.

Det fejrer vi fredag den 3. december 2021 kl. 15-17. Arrangementet er for alle – både voksne og børn. Mød dine naboer og hør mere om følgegruppen for midlertidige byrum, mens børnene går på jagt efter nisserne, der har gemt sig mellem grantræerne. Der er kaffe til de voksne og varm kakao til børnene.

Det midlertidige byrum bliver udviklet i to etaper. Første etape i december og anden etape i foråret, hvor arealet også bliver mere end fordoblet.

Sundmolen_collage

Piletræer og søjleeg står i plantekasser og kan flyttes rundt efter behov, før de finder deres endelige ståsted. I denne omgang fungerer de samtidig som afskærmning mod cykelstien. Når grantræerne i juleskoven har udlevet deres tid omkring februar, bliver de døde træer genbrugt i anden etape som f.eks. insekthotel, træstubbe til leg eller hvad end følgegruppen beslutter.

Få indflydelse på de midlertidige byrum

Hvis du vil have indflydelse på næste etape, når juleskoven skal erstattes af et nyt og større byrum/projekt i foråret, kan du melde dig ind i følgegruppen. Der er ingen begrænsning på antallet af deltagerere, og alle kan tilmelde sig og være med i udviklingen. 

Om arbejdet i følgegruppen: 

  • Følgegruppen består pt. af 6 beboere fra Sundmolen og en projektleder fra By & Havn
  • Der vil blive afholdt ca. to følgegruppemøder hvor det næste byrumsprojekt planlægges. Ét i januar og et i marts.
  • Tilmelding til følgegruppearbejdet sker ved at sende en mail til Jane på jhm@byoghavn.dk
  • Du kan høre mere om arbejdet i følgegruppen til åbningen af juleskoven den 3. december