Julebrev og nyheder fra By & Havn

22. december 2020

Julebrev og nyheder fra By & Havn

Året er ved at gå på hæld, og snart sænker julefreden sig. Ligesom mange andre steder er By & Havns kontorer lukket på grund af Covid-19 restriktionerne. Det betyder dog langt fra, at udviklingen af Ørestad står stille, og at vi har skruet ned for arbejdet med at løse udfordringer i bydelen. Nærmest tværtimod. Læs mere om det hele i denne julehilsen.

Luftfoto fra Ørestad Syd

Nabomøde og kommende gåture ved Asger Jorns Allé

Den 3. december afholdte By & Havn digitalt nabomøde, hvor mange deltog med gode spørgsmål. Vi bruger jeres observationer og ønsker i det fortsatte arbejde med at udvikle bydelen.

På nabomødet kunne vi konstatere, at der er et stort ønske om, at vi mødes på trods af Corona-epidemien, og derfor inviterer vi i det nye år på et par gåture i mindre grupper i området omkring Asger Jorns Allé. Vi håber, I har lyst til at gå med og få en snak om aktiviteter, detailhandel og Byens Hus.

Gåturene afholdes formentlig den 3. februar 2021, men det hele afhænger selvfølgelig af, hvordan myndighedernes retningslinjer for Covid-19 ser ud på dét tidspunkt. Endelig dato og procedure for tilmelding meldes ud på By & Havns Facebookside om Ørestad, Ørestad Nu efter nytår.

Vi planlægger ligeledes at afholde et særligt nabomøde for de beboere, der er særligt interesserede i udviklingen af Asger Jorns Allé som aktiv hovedgade.

Film og kort giver dig overblik over udviklingen i Ørestad

Til nabomødet havde By & Havn produceret en række film og kort om den nuværende og kommende udvikling. De fem videoer og tre kort giver dig overblik over byggeaktiviteten i Ørestad – fra nord til syd.

Kortene viser igangværende og kommende byggerier samt tidsplaner for byggerierne. Kortene er produceret op til nabomødet den 3. december og viser aktiviteten, som vi kendte den på dét tidspunkt. Vi tager forbehold for ændringer i tidsplanerne.

  • Efter nabomødet har vi desuden lagt et resumé af spørgsmål og svar på hjemmesiden. Se det hele på nabomødesiden på Ørestads hjemmeside.
  • Vores interaktive kort over Ørestad med informationer om alle arealer i bydelen er ligeledes opdateret. Kortet er delt over tre sider - Ørestad NordØrestad City og Ørestad Syd.

Hvis du har yderligere spørgsmål til By & Havn om Ørestads udvikling, er du altid velkommen til at stille dem på info@byoghavn.dk.

Oerestad_drone_20201120_TH_0026

Fodboldbane på vej til Ørestad Syd

Den 10. december var der rigtig gode nyheder i vintermørket for de fodboldglade. By & Havn har nemlig solgt et ledigt areal ved metroens vedligeholdelsesanlæg i Ørestad Syd til Københavns Kommune, og Borgerrepræsentationen vedtog købet på deres møde den 10. december.

Planen er, at Københavns Kommune vil etablere en 11-mands fodboldbane samt eventuelt andre foreningsfaciliteter i tilknytning til banen. De præcise planer bliver fastlagt i det kommende år, og Københavns Kommune er i dialog med den lokale idrætsforening, Ørestad IF og andre parter om indretning af området.

Til Ørestad Avis udtaler formand for Ørestad IF, Thomas Sahl Kellberg: 

Det er fantastiske nyheder, det er en sejr for fællesskabet nu og i fremtiden. Politikerne har sat handling bag ord og nu står vi med en grund, som binder hele Ørestad sammen, uden at være til gene for det gode familieliv men derimod bidrage til det. Nu kan ikke bare kun børnefodbolden vokse, men også ungdom- og seniorfodbold. Nu starter næste fase, hvor vi skal samarbejde tæt med kultur og fritidsudvalget samt kultur og fritidsforvaltningen om at skabe det bedste idrætsanlæg for Ørestad."

Oerestad_drone_20201120_TH_0062

Amarmino og Ørestadskort

2020 var et helt specielt år for os alle. Samfundet har kørt på nedsat blus, og mange – også i By & Havn - har fulgt opfordringen til at arbejde så meget som muligt hjemmefra. Heldigvis har vores driftsfolk fortsat kunnet arbejde i Ørestad og fastholdt rene og velfungerende kvarterer.

Sommeren og mange måneders isolation betød, at mange københavnere havde brug for at komme udendørs. I Nordhavn, som By & Havn også udvikler, stimlede folk sammen i hobetal ved badezonen i en grad, så vi sammen med politiet måtte indføre restriktioner.

Oerestad_drone_20201120_TH_0087

I – og omkring Ørestad – er der heldigvis god plads. Blandt andet derfor udgav By & Havn oplevelsesguiden ’Velkommen til Ørestad’, der hjælper med at finde rundt i Københavns grønneste bydel. Guiden er blevet en stor succes og er på nuværende tidspunkt distribueret i 10.000 eksemplarer.

I foråret 2021 vil vi opdatere guiden. Mere om det senere, men indtil da, kan den nuværende hentes eller bestilles på Ørestads hjemmeside.

Ørestad er omkranset af Naturpark Amager, og det enorme naturområde giver fantastiske muligheder for at motion, naturoplevelser og frisk luft i et Corona-sikkert miljø. I efteråret kom den længe ventede Amarmino til, som By & Havn sammen med partnerskabet i Naturpark Amager har udviklet. 27 km. vandreture gennem de smukke områder i Naturpark Amager.

Vi er glade for, at alle københavnere har taget Amarminoen til sig. Meget mere om Amarminoen på Naturpark Amagers hjemmeside.

Vi glæder os til at fortælle jer mere om den kommende udvikling i Ørestad og de nye udviklingsområder, og vi glæder os til at møde jer fysisk i det kommende år.

Glædelig jul og godt nytår,

By & Havn