By & Havn med endnu et godt halvårsregnskab

7. september 2021

By & Havn med endnu et godt halvårsregnskab

By & Havn har netop fremlagt halvårsregnskab, som viser, at selskabet er på vej til at nedbringe gælden for sjette år i træk og for første gang siden selskabets stiftelse er egenkapitalen nu positiv (735 mio.kr.), hvis man ser bort fra markedsværdiregulering af gælden (2,2 mia. kr).

Byggeriet i København har ikke ligget stille på trods af COVID-19 og interessen for fortsat at investere og udvikle i Hovedstaden er fortsat høj. Derfor er By & Havns resultat yderst tilfredsstillende i halvåret på 1,4 mia. kr. Ser man bort fra markedsværdiregulering af gælden lander resultatet på 1.042 mio. kr,

Det gode resultat skyldes primært værdiregulering af værdien på selskabets byggeretter, herunder blandt andet de nye udviklingsområder ved Fælledby og Stejlepladsen, hvor lokalplanerne er godkendt og områderne derfor kan medtages i resultatet.

By & Havn forventer samtidig salg af andre byggeretter for mere end 1. mia. kr. i 2021.

Adm. Direktør i By & Havn, Anne Skovbro, er glad for resultatet:

Jeg er selvfølgelig glad og stolt over resultatet, som vidner om at København fortsat er en by i stor udvikling og som der er en stor interesse for blandt investorer. Ikke alene lander By & Havn et af de bedste resultater i selskabets historie, som er med til at nedbringe gælden for sjette år i træk, men samtidig kan vi nu fremvise en positiv egenkapital, hvis man ser bort fra effekter fra markedsværdiregulering af gæld. Det synes jeg er en milepæl, der er værd at bemærke.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

image001

Download:

Kontakt:

Kommunikationschef, By & Havn: Kristian Wederkinck Olesen: 3053 5004