Bliv lokal guide i Naturpark Amager

2. februar 2022

Bliv lokal guide i Naturpark Amager

Går du med en naturguide i maven, så er det nu du kan ansøge om at blive en af Naturpark Amagers nye frivillige lokale guider, der ud fra egne ideer skal arrangere aktiviteter og specielle oplevelser for parkens mange gæster, så naturparkernes unikke kvaliteter bliver synliggjort.

Danske Naturparker har udviklet konceptet ”lokale guider”, hvor lokale borgere bliver uddannet til at arrangere ture og formidle viden om deres lokale naturpark. Et lokalt korps af engagerede guider skal give gæsterne specielle og personlige oplevelser gennem forskellige aktiviteter, som de selv udtænker, udvikler og planlægger. Jes Aagaard, som er Naturvejleder i Naturstyrelsen og ansvarlig for de lokale guider i Naturpark Amager, ser det som en enestående mulighed.

Er du eksempelvis en pensioneret lærer eller biologistuderende, der brænder for at arrangere sommerfugleture, bage pandekager på vores bålpladser, udbyde cykeludflugter eller noget helt fjerde, så er det en enestående mulighed for blive en af Naturpark Amagers certificerede guider. Vi starter med et introkursus, hvor vi introducerer parken og giver ideer og tricks til at blive en god guide og til at arrangere aktiviteter. Det vigtigste er, at folk kommer med en lyst og iver til at arbejde med egne ideer og udbrede kendskabet til vores unikke naturpark.

Jes Aagaard, Naturvejleder i Naturstyrelsen.

De nye lokale guider bliver tilknyttet Ildsjælehuset, der holder til på Naturcenter Amager. Her skal de supplere de officielle naturvejledere, og sikre at flere målgrupper får en kvalitetsoplevelse, når de besøger parken. Konceptet er udviklet og testet i samarbejde med Naturpark Maribosøerne og tæller i dag ni naturparker, som er fordelt i hele landet.

DSC07663

By & Havn, som er med i partnerskabet bag Naturpark Amager glæder sig over at lokale kræfter nu inddrages, fortæller udviklingsdirektør i By & Havn, Per Schulze.

Naturparken er et unikt sted, der årligt besøges af mange med forskellige interesser. Så at vi nu kan se frem til flere forskelligartede aktiviteter og oplevelser er en stor gevinst for naturparken og gæsterne. Og så er det især positivt, at konceptet henvender sig til lokale ildsjæle med interesse for natur og formidling, som får mulighed for at lære fra sig og give gæsterne nogle helt specielle oplevelser. Det sikrer en lokal forankring, der er så vigtig for den gode oplevelse.

Udviklingschef Per Schultze, By & Havn.

Tid og sted

Introkurset afholdes den 26. og 27. februar mellem kl. 10.00 og 16.00 i Friluftshuset på Naturcenter Amager. Det er gratis deltage og kurset afholdes af Friluftsrådet, som står bag Danske Naturparker.

Send din ansøgning

Interesserede skal sende en motiveret ansøgning på max én A4 side – med vægt på kvalifikationer og forslag til ideer senest den 14. februar 2022. Der er i alt 20 pladser på kurset, og overskrider ansøgningerne det antal, bliver deltagerne udvalgt på baggrund af kvalifikationer og ideer. Bemærk – arbejdet som lokal guide er frivilligt.

Ansøgninger sendes til: jaa@nst.dk

Partnerskabet bag Naturpark Amager består af Naturstyrelsen, Tårnby Kommune, Dragør Kommune, Københavns Kommune og By & Havn.