Bliv historiker for en aften på Kulturnatten

BEMÆRK:


Dette nyhedsbrev stammer fra By & Havns arkiv.
Nyhedsbrevet blev udgivet den 11. oktober 2022.
Indholdet kan være forældet men var gældende på udgivelsestidspunktet

11. oktober 2022

Bliv historiker for en aften på Kulturnatten

Igen i år er By & Havn en del af Kulturnatten den 14. oktober. Fra kl. 18 og helt frem til midnat står By & Havns medarbejdere klar til at tage imod gæster i den nye udstilling, Havnebygmesterens Studiesamling på Nordre Toldbod.

Udstillingen Havnebygmesterens Studiesamling i Visitationsbygningen på Nordre Toldbod handler om Københavns Havns udvikling de sidste 200 år set gennem By & Havns store arkiv af billeder, film, dokumenter, originale tegninger og andre arkivalier. Det er en levende udstilling med tilhørende arkiv forstået på den måde, at de mange tegninger, ruller og mapper stadig er i brug, når noget i havnen skal renoveres, som det fx er tilfældet lige nu, hvor Langelinie står foran et større renoveringsarbejde.

studiesamling

Udstillingen åbnede den 14. september i tilstedeværelse af H.M. Dronningen. Af samme grund har vi etableret en særudstilling om Nordre Toldbod til hverdag og kongelig fest, som viser masser af historiske dokumenter og fotos fra pladsen, som til daglig var et travlt havnemiljø – men som regelmæssigt iklædtes blomsterguirlander, festtribuner osv., når kongelige og andre statsoverhoveder meldte deres ankomst til København. Særudstillingen er naturligvis også åben på kulturnatten.

På en måde er Kulturnat 2022 et særligt jubilæum for os. Til Kulturnat 2019 slog vi nemlig dørene op til Nordre Toldbod for første gang. Dengang inviterede vi gæsterne op på vores loft, hvor arkivet lå på dét tidspunkt. Interessen var enorm, og vi var meget benovede over, at så mange interesserede sig for vores historiske arkiv. Derfor besluttede vi dén aften, at vi ville flytte arkivet og åbne en udstilling. Nu – tre år senere – er vi stolte af, at vi for første gang til en kulturnat kan vise københavnerne rundt i den nye, flotte udstilling og i de nye arkivfaciliteter på 1. sal i visitationsbygningen.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Selve arkivet på 1. sal er normalt ikke åbent for offentligheden. Men til kulturnatten er alle velkomne, og du kan bl.a. blive historiker for en aften og prøve kræfter med at tidsfastsætte forskellige historiske billeder, ligesom du kan gå på opdagelse i nogle af vores gamle glasplader og fotoalbums. Hver halve time i løbet af åbningstiden vil vi desuden holde forskellige oplæg af et kvarters varighed. Se programmet for aftenen på udstillingens hjemmeside.

Kulturnatten er et af årets højdepunkter for os, når byens gader summer af fællesskab, mørke og efterår og folk får uventede oplevelser de mange steder, som slår dørene op på denne særlige aften. Hos os er havnen i fokus denne aften. Både den historiske havn - men særligt også den enorme transformation, der er sket i havnen fra industriel arbejdsplads til det rekreative, blå byrum, som alle vi københavnere elsker. Vi glæder os rigtig meget til at tage i mod så mange som muligt på fredag og fortælle, lytte og vise frem!

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Fakta om Havnebygmesterens Studiesamling:

 

Hjemmeside: byoghavn.dk/udstilling 

Åbningstider på Kulturnatten: 
Fredag den 14. oktober kl. 18-24

Åbningstider i det daglige:
Alle hverdage kl. 09-15. Gratis entré

Adresse:
Nordre Toldbod 3
1257 København K
T: 3376 9800
E: info@byoghavn.dk