ÅBEN festival bygger bro mellem Nordhavn og Østerbro

10. september 2021

ÅBEN festival bygger bro mellem Nordhavn og Østerbro

Den 10.-12. september er der igen gang i kulturlivet på Østerbro og i Nordhavn, når der afholdes ÅBEN festival, hvor forskellige aktører åbner dørene og viser, hvad kulturlivet i bydelene har at tilbyde.

Sensommeren står for døren og kulturlivet kan igen udfolde sig. Dette gælder også for ÅBEN festival, som er en kulturfestival med fokus på mangfoldighed, innovation, fællesskaber og på at skabe nye samarbejder på tværs af Østerbro og Nordhavn.

aaben2

Som gæst er der hele 48 oplevelser indenfor musik, mad, taler, kunst, historie og meget mere. Se hele programmet her.

Kulturfestivalen sætter tydelige spor i Nordhavn. I Nordhavn kan du tage børnene med til BOG & BIO i Big Bio, hvor i kan se og lytte til animerede lydbøger på det store lærred. Du kan besøge Comwell Copenhagen Portside til arrangementet Portside behind the scenes. Det nye hotel, viser sine smukke rammer frem. Du kan også opleve kunstinstallationen Drafts of Silence ved THEKRANE samt bruge aftentimerne på en mørkevandring på Nordhavnstippen. Der er dog ikke flere billetter til dette arrangement.  

Der bliver også sat lyd på musikken, når vinylpresseriet Nordsø Records viser, hvordan en vinylplade bliver presset, og når arbejdsfællesskabet PB43 viser rundt og holder koncerter. Der er også byvandring med fokus på 2. Verdenskrigs sabotagehandlinger bl.a. på Riffelsyndikatet – den nuværende MENY i Nordhavn.

Om lørdagen kan du gå med i Kulturbro parade ledet af Stylte Signe og Gunni Torp og med besøg af selveste Willy Wonka fra ’Charlie og Chokoladefabrikken’ som opsættes på Østre Gasværk. Paraden går gennem Østerbro og Nordhavn og slutter på Hamborg Plads.

By & Havn er partner og bidragsyder i Kulturdistriktet, der skal fremme nye kulturaktiviteter og skabe netværk og forbindelser mellem Nordhavn og Østerbro. Foruden By & Havn er Københavns Kommune, Østerbro Lokaludvalg og Sharing Copenhagen partnere i projektet.

Bag ÅBEN festival står Kulturdistriktet, der er en sammenslutning af kulturskabere, institutioner og virksomheder.